Автор |
Съобщение |
evcheto7
|
|
Дете под 1год. и планината? |
|
Здравейте на всички, Форумът ви е страхотен , но за първи път влизам в него.Може би и преди е писано по темата та ако може да ме упъите къде да намеря инфо или коментари за това как се отразява надм. височина на децата под 1 годинка. Синът ми е на 10 месеца, малко е сополив и много се чудя сега за празника на рила на 2.08.дали да го кача с мен поне на кабинковия лифт и се чудя дали има кофти влияние голямата разлика в надморската височина. Ако някой може да ми даде съвет- благодаря предварително.
|
|
|
Пет Юли 31, 2009 1:37 pm |
|
|
Kat
|
|
|
|
Привет!
Отговор на въпроса ти не мога да дам, нямам опит. Но има една тема за обсъждане на такива неща цък тука
Ще е хубаво да са на едно място такива обсъждания!
Пет Юли 31, 2009 3:50 pm |
|
|
Sinanitsa
|
|
|
evcheto7 , ако пазиш лапето да не го пече много слънцето нямя да имаш проблеми (децата нетрябва да прегряват).
Съобрази се все пак дали детето е болно или има незначителна хрема.
Ако се качвате с лифт и му вземеш подходящи дрехи смятам ,че няма място за притеснение.
Все пак няма да стоите на планина с лапето много дни нали?!?
За надморската височина не се притеснявай не е толкова високо за да е намалена концентрацията на кислород.
Успех!!!
_________________ Sinanitsa |
|
|
Пет Юли 31, 2009 5:32 pm |
|
|
Spas
|
|
|
Аз моят син го качих на 8 месеца на школата Мальовица - 1870 м, където работих две години след това и той беше с нас. Когато се върнахме в София и трябваше да му правим изследвания за детската градина, лекарите се учудиха на високия хемоглобин който имаше детето. Когато им обясних, че сме живяли на високо всичко им стана ясно и до сега не е боледувал от нещо сериозно. Стоенето на височина може да е и полезно
|
|
|
Пет Юли 31, 2009 6:58 pm |
|
|
natam-nasam
|
|
|
|
Evcheto7, нашият син след 2 дена става на 10 месеца. Не искате ли да си направим бебешко-планинарска разходка някой път?
|
|
|
Вто Авг 04, 2009 10:00 am |
|
|
ipon_
|
|
Re: Дете под 1год. и планината? |
|
|
|
Здравейте на всички, Форумът ви е страхотен , но за първи път влизам в него.Може би и преди е писано по темата та ако може да ме упъите къде да намеря инфо или коментари за това как се отразява надм. височина на децата под 1 годинка. Синът ми е на 10 месеца, малко е сополив и много се чудя сега за празника на рила на 2.08.дали да го кача с мен поне на кабинковия лифт и се чудя дали има кофти влияние голямата разлика в надморската височина. Ако някой може да ми даде съвет- благодаря предварително. |
Здравей,разбирам желанието и нетърпението ти да качиш детенце на лифта.Не мисля че има проблем аз лично качих сина на 1год и два месеца и беше доста интересно за него.виждал съм бебета на 3 месеца на вихрен ,еи това не мога да разбера обаче.Какво доказват родителите или нещо каляване ли е или да види гледката незнам.
|
|
|
Пет Авг 07, 2009 12:10 pm |
|
|
albena :-)
|
|
|
|
|
.....виждал съм бебета на 3 месеца на вихрен ,еи това не мога да разбера обаче.
Какво доказват родителите или нещо каляване ли е или да види гледката незнам. |
не бе човек, просто няма кой да го гледа
|
|
|
Пет Авг 07, 2009 10:16 pm |
|
|
ipon_
|
|
|
|
|
|
|
.....виждал съм бебета на 3 месеца на вихрен ,еи това не мога да разбера обаче.
Какво доказват родителите или нещо каляване ли е или да види гледката незнам. |
не бе човек, просто няма кой да го гледа |
може да си права ,че няма кой да ги гледа.знае ли човек
тва недай боже да залитнат на каманяка с детенце после със сигорност ще се сетат поне 20 души които са могли да го погледат за 3 часа
|
|
|
Съб Авг 08, 2009 10:33 am |
|
|
shark
|
|
|
Привет,
Малката между 7 месеца и годинка (миналото лято) със самарчето съм я качвал последователно на Черни Връх, Вихрен, Рилските езера и Ботев. Никъде нямаше проблем още повече че тя си спинкаше кротко през не малка част от пътя.
Така че ако не сте го направили вече моя съвет е да опитате (при добро време и стига да сте здрави разбира се). Най-малкото защото като гледам не само тази ами и следващите няколко години ще трябва да качваме без принцесата. Не за друго, просто повече от минута на едно място зверчето не може да стои, а вържа ли я на самара само ще ям здрав пердах.
Поздрави!
|
|
|
Съб Авг 08, 2009 11:25 pm |
|
|
|