В събота бяхме горе с надеждата да се спусна през северния ръб, за да не се връщам през Бъндеришка. За съжаление по северната страна имаше около 5 см. сняг и поглеждайки надолу по тоя ръб нещо в мен заговори, че е повече от неразумно да се слиза при тези условия. Правилно ли постъпих или страхът ми дойде в повече? Ако имате снимки откъм Влахински превал ще бъда благодарен.
Пон Ное 07, 2016 6:58 pm
dido
Правилно си постъпил.
Снимки не знам дали ще намеря лесно, а и те няма да ти дадат добра представа за трудностите при преминаването на ръба.
По спомен, на качване в сухо време - стръмнината е доволна вкл едно-две каменливи преминавания с включване на ръцете. Зимно, предполагам, се минава прилично с помощта на зимен инвентар, желателно с осигуровка в двойка. Обзалагам се, че при 5 см първи сняг нещата са значително по-криви и от сухо, и от зимно преминаване, та - добре, че си се отказал.
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Ное 07, 2016 7:11 pm
petrucci
в събота при изкачване на улея между Яловарника и Зъбът по камъни с 10 см сняг адски неприятно.бях с десет годишния ми син и участък от около 500м преминахме за час с много мъка.за слизане от там според мен граничи с глупостта така че много добре си направил като си се отказал.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети