Здравейте, планирам да отида за два дена в Стара планина, като ще нощувам в хижа Тръстена(я).
Това съм измислила досега:
Първи ден тръгване от Бов/Лакатник, стигане до хижата и изкачване на Издремец.
Втори ден, към манастир Седемте престола. И слизане към Елисейна.
Постижимо ли е за два дена. И имате ли други идеи за маршрут с преспиване в тази хижа, като начална и крайна точна трябва да е населено място, откъдето минава влак.
Сря Ное 02, 2016 12:13 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1267 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Напълно постижимо!
Хубав маршрут! Добре като идея, не е трудно и за изпълнение.
Чудесен маршрут, напълно постижим. Препоръчвам качване от Гара Бов. Предлага повече варианти, например по трасето на екопътеката "Под камико". Качването на Издремец може да го оставите за втория ден и без това ви е по път. Не е нужно да ходите до Елисейна - под Габровница е спирка Пролет. Само трябва да си проверите разписанието. В неделя край манастира минава и бус за Елисейна.
И аз имам планове за Тръстена тази събота, така че евентуално може да направим мини форумна среща.
Сря Ное 02, 2016 2:48 pm
Петър
Ако изберете гр.Бов за начална точка не минавайте по долината на р.Трескавец, към хижата има места с много ВиК!/вода и кал/
тресавището при мах.Ключо
по-надолу към гарата
Сря Ное 02, 2016 6:14 pm
proxy_1914
Благодаря за мненията и препоръките. Аз планирам да отида там, но ноември месец.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети