Здравейте, утре мислим да направим този маршрут.Въпроса ми е дали има маркировка по този маршрут, и приблизително колко време ще ни отнеме(Темпото ни е стабилно)
Пет Сеп 23, 2016 9:34 am
lz1fw
Маршрута е разкошен. Маркировка има. От хижа Безбог до Попово езеро маршрута е изключително оживен и няма абсолютно никакви проблеми.
За участъка от Попово езеро до връх Полежан (през Джангалска порта и Малък Полежан) не съм сигурен... точно там се губих миналата година. Това може да ви е проблемен участък. И като време и като трудност и като наличие на маркировка. Ако се върнете обратно към хижа Безбог и се качите до Полежан може и да ви е по-лесно. Тук знаещите да казват.
От връх Полежан през връх Безбог до хижа Безбог също няма абсолютно никакви проблеми. Маркировка има, то при ясно време няма как да се объркаш - там всичко се вижда. От връх Безбог към хижата човек просто трябва да е по-внимателен и да следи да не изтърве пътеката надолу. Почва от огромна камара камъни на 100 метра от върха - вижда се от него. Истинска маркировка няма, но има на често мацано с червена боя.
Аз ви предлагам да направите маршрута по обратен ред , така някак идва по леко изкачването и ако сте достатъчно бързи - наградата е " плаж " . От езерото ( Бай Славе ) се хваща в дясно и за 1.5 ч сте на Безбог , от там до Полежан още час и в зависимост от почивките и начина на слизане може и за 2 часа да сте на лифта , но аз бих заложил 6 часа за този маршрут .
Пет Сеп 23, 2016 5:12 pm
vlado1987
И аз си мислех за обръщане на маршрута.Кое е това езеро, за което говориш(Бах Славе).И от Полежан включваш ли минаване през Попово езеро?
Пет Сеп 23, 2016 6:01 pm
tomaraya
Бай Славе е кръчмата зад х. Безбог , съответно и езерото е там . А слизането от Полежан може да е през малкия Полежан и от там портата и Поповото , а може и директно на долу и се излиза между поповото и хижата - дясно и сте на езерото , после обратно към лифта . Варианти много ...
Колегата е прав , през портата е красиво , но дълго и тегаво . Препоръчвам втория вариант - това е класическия маршрут за Полежан , има си маркировка и предполагам достатъчно народ по трасето
Пет Сеп 23, 2016 6:35 pm
vlado1987
Момци, минахме както препоръчахте, първо Безбок, ама по пътеката в дясно, която тръгва в началото на първото изкачване след езерото.
За по-малко от час бяхме горе.От там, за около час и малко бяхме на Полежан. Попово езеро го пасувахме, защото още на изкачването на Полежан започна да се спука мъгла, която така и не се вдигна.Цялата разходка ни отне 4:40h.
Ето една снимчица на Попово езеро преди мъглата.
(Не знам как да я направя да се показва без линк )
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14369892_10205580459309547_7937832853354063328_n.jpg?oh=63aaa1376730bb0b77028970250c55f0&oe=58791BAF
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети