Между другото е въжможно пролемът да не е в драйверите, а просто ГПС-а да не е в режим на прехвърляне на данни. При мен често се случва. Ако е така просто изключи ГПС-а, откачи го от кабела и го закачи пак при пуснат компютър. Обикновено уиндоуса издава някакви звуци като нещо се прикачи към него. Ако това не помогне, проблемът наистина е в драйверите.
...За да не съм много досаден няколко дена ще си отговарям сам на въпросите пък за това което остане неясно ще питам.
Вземи си отвори нова тема.
Те модераторите ще прехвърлят постовете от сагата ти с машинката в нея.
Че се сцъках по тази, мислейки че се пуска нова версия на картата.
как точно инсталираш ?
Ако само мяташ IMG файл на GPS-a, нормално да е заминала старата карта. IMG файловете се заместват , не се трупат.
Трябва или да си компилираш такъв с всички карти или да инасталираш през мапсорс.
Иначе за да ти помогнем трябва да знаем модела на джипсито. По този начин дето ги качваш както си обяснил е нормално да изчезва старата карта. Тъй като мап сорса създава по този начин файл с едно и също име. И сам разбираш че два файла с едно и също име не могат да съжителстват на един и същи носител.
Пет Окт 07, 2011 6:39 pm
dido
На тия машинка всяко качване на карта изтрива текущата карта върху машинката.
Т.е. ако искаш да качиш 2 карти едновременно, трябва да селектираш и двете в Мапсорс и да ги ъплоуднеш.
_________________ Бутам след осмата бира
Пет Окт 07, 2011 6:42 pm
igurbev
На 62s става да применуваш, след като я качиш, gmapsupp.img на друго *.img, за да не ти се налага всеки път та прехвърляш едни и същи карти. На 60csx това не върши работа. Незнам как е при твоя модел(малко се съмнявам, че ще стане), но може да пробваш.
Пет Окт 07, 2011 7:03 pm
igurbev
ZCEZBPM написа:
Как да изключа едната карта въпреки, че това за момента не ми е необходимо, защото не видях да се наслагват разни образи. ... И последно за тази седмица. Как е по-правилно да ориентирам картата-на север или по курс? Това от ситуацията ли зависи или както ми е по-удобно?
Map Setup – Information Page
Use the Map Setup – Information page to view a list
of downloaded detailed maps such as topographic,
marine charts, and maps with auto-routing capability.
Highlight a map to show it on the map or turn it off.
А за ориентацията на картата, зависи от това как ти е по-удобно. Принципно при голямо приближение е много по-лесно да се ориентираш, когато картата е ориентирана в посоката, в която се движиш. При отдалечаване, когата искаш да придобиеш по-обща представа за района, ориентацията на север е по-удачна.
Пет Окт 07, 2011 8:55 pm
divaka
Извинявам се за некомпетентността,но за пръв път ползвам GPS Garmin eTrex Venture Cx.Свалих BGMountains20120323Cyr и после GARMIN GPS какво следва нататък?
Нед Апр 08, 2012 9:00 am
vencil
Цитат:
Извинявам се за некомпетентността,но за пръв път ползвам GPS Garmin eTrex Venture Cx.Свалих BGMountains20120323Cyr и после GARMIN GPS какво следва нататък?
Всичко което ти трябва да знаеш за инсталирането на MapSource, единият вариан да си качиш картата в GPSса . Това е готов .img файл за GPS - BGMountains но до колкото имам спомени на твоят eTrex Venture Cx трябва да имаш допълнителна карта памет понеже вградената му е малка.
Нед Апр 08, 2012 2:14 pm
divaka
Явно съм точно за тази тема Има етрекс Вентуре Цх и допълнителна карта памет
- как да кача Mapsourse?
-Kak да прехвърля карти на паметта и после на Гармина?
Благодаря предварително!
Нед Апр 08, 2012 4:11 pm
divaka
vencil написа:
Цитат:
Всичко което ти трябва да знаеш за инсталирането на MapSource, единият вариан да си качиш картата в GPSса . Това е готов .img файл за GPS - BGMountains но до колкото имам спомени на твоят eTrex Venture Cx трябва да имаш допълнителна карта памет понеже вградената му е малка.
Добре ама не мога да го инсталирам
Свали си ТОЗИ архивен файл. В него има файл с разкошна инструкция за почти всичко свързано с GARMIN.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3 ... 10, 11, 12Следваща
Страница 1 от 12
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети