Здравейте! Бих искал да се обърна към всички, които някога са засичали време, за изкачването на първенеца на Стара Планина от местност/лагер "Паниците" през хижа Рай и "Тарзановата пътека". Моля, ако има такива, да дадът малко указания за разпределянето на силите по трасето, на етапи. Да кажат орентировачно, на коя минута къде са били и разбира се да запишат цялостното постижение,като време. Благодаря предварително на всички.
Вто Авг 30, 2016 4:29 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3385 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Като за начало могат да се прегледат класиранията за 2015 и 2016 г. на участниците в:
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Сря Авг 31, 2016 2:03 pm
igurbev
Тръгването от Паниците ще свали едни около 6 км, сравнено със старта от центъра на Калофер - ще рече за два часа човек във форма няма да има проблем.
Сря Авг 31, 2016 2:40 pm
ChavdarovPetar
Благодаря много на stefan_iliev38 за предоставянето на тази информация! А относно предложението на igurbev, нашата/защото ентусиастите сме двама/ идея бе същата. Но тъй като явно това не е състезателно трасе, което да е засичано, ще трябва да бягаме от Калофер, за да сравняваме.
Сря Авг 31, 2016 5:11 pm
ray
А каква е идеята на това начинание???
Впрочем съветвам ви да не гледате сериозно на времената давани от някои хора - предполагам, че като са ги давали са разказвали някой свой сън. Казвам това не за за споря или влизам в конфликт с някого (повервайте ми не ща) - нека изрично да посоча, че не визирам никой форумец - а за да не подценявате собствените си постижения.
Но пак да попитам: защо?
Сря Авг 31, 2016 8:13 pm
igurbev
Щом ще лапате въдицата на Балкан рън, разгледайте внимателно и трасето, защото от Калофер не се бяга по асфалта. И после преди да се похвалите, резултатите в Страва, че и ние да разгледаме какво е било.
Сря Авг 31, 2016 8:38 pm
ChavdarovPetar
ray
Искаме да предизвикаме себе си, да усетим как се чувства тялото по време на, и след пробяганата денивилация. Практикуваме друг вид спорт, който като натоварване не отстъпва въобще на бягането, но след края на сезона, предпочитаме да разнообразим малко с други начинания, докато все още сърцето и краката са уж във форма. Та понеже не ни се бяга просто ей така, решихме да си поставим цел.
Сря Авг 31, 2016 8:57 pm
ChavdarovPetar
igurbev
Разбира се! Стига времената да не са мнооого засрамващи.
Сря Авг 31, 2016 9:00 pm
ray
Ами браво! Успех и хубаво време ви желая! А това за засрамващите времена дори не го споменавай - да се срамуват тези дето разправят как стигат от Рай до Ботев за 20 мин с 20 кг раница И пишете после какво е станало...
Сря Авг 31, 2016 9:06 pm
igurbev
ChavdarovPetar написа:
Практикуваме друг вид спорт, който като натоварване не отстъпва въобще на бягането, но след края на сезона, предпочитаме да разнообразим малко с други начинания, докато все още сърцето и краката са уж във форма.
Охоо, шосейки и то сериозни! Определено ми стана много интересно какво ще се получи от начинанието. Казват, че за да постигнеш резултат в бягането, трябва да се подготвяш с бягане. Аз също съм се пробвал да карам и да бягам и установих, че карането ми спъва бягането и поне непостредсвено не му помага. Но моя случай не е показателен, естествено.
Според личните ми впечатления, ако искате да постигнете резултат под 3 часа по трасето на Балкан рън, почти задължително е да бягате (с малки изключения) до Рогачевата гора. След Рай вече по Тарзановата пътека става силово.
Ей така изглеждаше моя опит през 2015: https://www.strava.com/activities/315763500/overview
Успех и да се похвалите после
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети