хижа Вихрен - Бъндеришка порта - Караулите - връх Бъндеришки чукар - връх Възела - (червена маркировка) х. Вихрен
Възможен ле е маршрутът да се премине за един ден ? - през лятото (юли)
Предполагам че е интересен и си заслужава .
Някой ако може да посочи приблизителни времена за преминаване :
1=? ч. - х. Вихрен - Бъндеришка порта
2=? ч. - Бъндеришка порта - вр. Възела
3=? ч. - вр. Възела - х. Вихрен (по червената маркировка)
Благодаря
Съб Юни 04, 2016 2:35 pm
dido
Възможно е, особено ако случите по-сенчест ден
Средни времена за свикнали да ходят в Пирин туристи:
1 - 02:00-02:30 часа
2 - 02:30-03:00 часа
3 - 01:30-02:00 часа
_________________ Бутам след осмата бира
Съб Юни 04, 2016 2:45 pm
lubitel
Ето ти описание на маршрута, но в обратен ред - от х. Вихрен през Бъндеришки чукар, Караулите и обратно. Има едно неприятно слизане, след първия караул - ние го пролазихме нагоре 4х4.
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?p=61078#61078
Съб Юни 04, 2016 5:33 pm
ot_moreto
Благодаря за описанието .
В такъв случай сега да попитам, тогава кой би бил по лесният вариант за преминаване.
моя проектовариант - първо през бъндеришка порта или описаният тук - портата накрая ?
Съб Юни 04, 2016 6:40 pm
excalibur
ot_moreto написа:
Благодаря за описанието .
В такъв случай сега да попитам, тогава кой би бил по лесният вариант за преминаване.
моя проектовариант - първо през бъндеришка порта или описаният тук - портата накрая ?
Според мен е по-добре варианта предложен от lubitel... От Башлийска порта към Бъндеришки чукар има големи морени близо до ръб и по-добре да ги качваш, че слизането от там като си уморен ... А и това място на Караулите (мисля бе последния преди Бъндеришка порта) ще качваш...
Съб Юни 04, 2016 10:20 pm
ronkata
Здравей, миналата година направих почти същия маршрут - ето малко снимки и информация за отделните пасажи
На мен ми отне под 10 часа, но бях сам и не съм правил кой знае какви почивки. Както беше писано, има едно място след първия караул, на което трябва да се внимава особено. При морко, хлъзгаво време си е направо опасно.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети