_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Пон Май 30, 2016 5:12 pm
boris_borisov
Като знам какво си мислиш да правиш с това колело, въобще не си играй с лепила и тем подобни. Просто не е сериозно. Слагай Деоре-тата. Пак нямаш гаранция за нищо, ама с тия алтуси и търнита съвсем доникъде няма да я докараш.
И-и-и, намирисва ми, че tzezko е прав
Тоя път Цецко не е прав, но не го казва сериозно. Просто се подпичква с мен. По колелото, само една задна гума му трябва вече. Прогонено е, багажът, тоест екипировката е почни готова. Остава само времето да де стабилизира. По план началото е на 2-ри юли.
Да не прекалявам с благодарностите, вслушах се в съветите ви и направих вай-доброто което можах.
Чет Юни 09, 2016 1:49 pm
boris_borisov
Дано да е така. Приключението е гарантирано! Особено с начална дата 2-ри юли
Не знам с какви спирачки си, но се запаси с резервни накладки и се научи да си ги сменяш и настройваш. Особено ако си с В-брейк. Нагоре, ако нямаш сили да караш, буташ. Ама да буташ и надолу, понеже нямаш спирачки и е кал до ушите, вече не е работа...
Върна ме назад в годините с тая дата... http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=24313&start=330#p654392
Абе Боби, ти си се изтормозил на този преход през 2010-та. Този начин на преминаване го отдавам на младостта ти. Аз не бих си причинил това нещо.
Пет Юни 10, 2016 11:21 am
boris_borisov
Вярно е, бая се изтормозих Ама и емоцията беше невероятна и неповторима! Беше просто Първия път, с всичките му грешки и радости
Този "начин на преминаване" (разбирам - с колело) е единствения, който познавам Не знам дали бих се справил пеш А за млад... колко да съм бил млад? На 31 години, с (уж) сериозна работа, 30-годишна ипотека и едно дете Но за Балкана наистина бях "млад", почти никакъв опит. И сега е горе-долу същото Аз по планини не ходя, нямам време, само Ком-Емине минавам отвреме-навреме, че ми е страст
Под този начин имам предвид, че сам си си го направил трудно, но въпреки това не си се отказал. Първото ти минаване може да се брои за пешеходно минаване. Ако при мен нещата се сговнясат толкова, хвърлям колелото на първата хижа и продължавам пеш.
Колкото до годините и акъла... радвам се, че не съм сам.
Пон Юни 13, 2016 1:59 pm
boris_borisov
Ако са спазени 2 базови условия: 1) да имаш здраво колело; и 2) да умееш да го караш, минаването на този маршрут с колело е много по-бързо, приятно и неизтощително, отколко пеша. При мен през 2010 спирачките на колелото дадоха фира, което си беше моя грешка поради липса на опит с колело в планината. Също не е умеех добре да го карам и нямах достатъчно сила в краката за да натискам педалите достатъчно мощно и дълго. Чак през 2015-та донякъде и 2-те условия бяха изпълнени и чак тогава усетих в някаква степен какъв кеф да си с колело в Балкана
Да попитам .-На вас не ви ли се пукат гумите ?В планината няма ли‘ Бабини зъби ‘ ?Или има по специални гуми за там?
Вто Юни 14, 2016 3:10 pm
tzezko
Дядови пръчки
goldhand написа:
В планината няма ли‘ Бабини зъби ‘ ?
Бабини зъби няма, но има доволно други роднински клечки, бодили, къпини, трънки и глогинки.
Ако външната гума на велосипеда ти е нова и с цена 40-60 лв., шансът да прихване нещо е значително по-малък от този на старата гума за 8 лв. (Друг е въпросът, че някой иска да бръмчи по Пътеката с велосипед на тази цена.)За вътрешната, доколкото ползваш такава, важи подобно правило- има по-трудно пробиваеми. Може през вентила да се сложи известно количество уплътняваща течност, помагаща срещу по- незначителните атаки.
Информацията ми е на база собствено емпирично изследване през последните 7-8 години, довело до обобщения от вида:
1. С трици маймуни не се ловят.
2. Козата си сака пръч.
3. Онова за боята, от какво не се прави.
Вто Юни 14, 2016 3:59 pm
boris_borisov
След малко обобщителното и цветисто, но твърде точно обяснение на доайена на планинското колоездене tzetzko, едва ли има какво да се добави Големият си е Голям! Съжалявам, че не го познавам лично, но вината за това си е предимно моя
И все пак: Хубаво е човек да си носи най-малкото лепенки, ако не резервна гума, и да може да ги използва правилно. Случвало ми се е да мина цялото Ком-Емине и да не спукам гума; а после по шосето за Бургас да спукам Случвало ми се е и в рамките на два часа да получа едновременно по 5 дупки във всяка гума и да загубя 3 часа, докато ги открия всичките и да ги залепя. От личен опит мога също да споделя, че боро-грунд, налят през вентила във вътрешната гума, не върши работа
Извън темата: Търся си гума с голям балон, ще се ползва за предна. Нещо от сорта на 26х2,5, 26х2,6 или дори повече. Ама да не е за спускане, че много тежки идват Приемам и предложение да ползвам под наем такава за 1-2 дни и после да я върна /надявам се, читава /. Искам да се пробвам да подобря еднодневния си рекорд за най-дълго изминато разстояние от връх Ком по Пътеката. Целта е в края на деня да съм след Витиня, желателно на х.Чавдар Планува се за след около месец
Последната промяна е направена от boris_borisov на Вто Юни 14, 2016 4:27 pm; мнението е било променяно общо 1 път
След малко обобщителното и цветисто, но твърде точно обяснение на доайена на планинското колоездене tzetzko, едва ли има какво да се добави Големият си е Голям! Съжалявам, че не го познавам лично, но вината за това си е предимно моя
Не ти трябва да го познаваш. Който се е запознал с него на другия ден го цепи главата. Питай Изхода колко добре му действат срещите с Цецко.
boris_borisov написа:
Случвало ми се е и да получа едновременно по 5 дупки във всяка гума и да загубя 3 часа, докато ги открия всичките и да ги залепя. От личен опит мога също да споделя, че боро-грунд, налят през вентила във вътрешната гума, не върши работа
Дори и да не планува да се къпе, ето защо велотуристът трябва да си носи сапун и вода.
Трябва си хидроизолация Зика. От тази, която се нанася с валяк или четка.
Вто Юни 14, 2016 4:27 pm
tzezko
Благодаря за правилната оценка!
boris_borisov написа:
.............................. не го познавам лично, ...........
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3Следваща
Страница 2 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети