Автор |
Съобщение |
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
|
Понеже терзанияата са си мои пускам въпроса в моята тема. Ако може моредатор да прекръси темата в нещо от рода на: "въпросите на начинаещи велоинтусиасти".
Основният ми проблем в момента е, че при каране по черно болчетата за ограничаване на движението на дерайльорите се развиват. Как да го реша, или как е при вас?
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P. |
|
|
Чет Май 26, 2016 12:48 am |
|
|
DHG
Регистриран на: 23 Юли 2012 Мнения: 452 Местожителство: Кюстендил |
|
|
|
Не е нормално да се развинтват така, а вече защо става- нямам представа. Питай във форума mtb-bg.com
|
|
|
Чет Май 26, 2016 9:38 am |
|
|
Insight
|
|
|
|
|
|
Понеже терзанияата са си мои пускам въпроса в моята тема. Ако може моредатор да прекръси темата в нещо от рода на: "въпросите на начинаещи велоинтусиасти".
Основният ми проблем в момента е, че при каране по черно болчетата за ограничаване на движението на дерайльорите се развиват. Как да го реша, или как е при вас? |
Не е нормално, за какъв дерайльор става въпрос?
По принцип може да сложиш малко лепилце на резбите, но съвсем малко, впредвид, че все пак с малко усилие ще трябва да може да "отлепи" резбата с цел бъдещи донастройки/ремонти.
|
|
|
Чет Май 26, 2016 10:21 am |
|
|
didogen
|
|
|
Задният е Алтус, а предният е Турней. Развиха се болтовете към вътрешната страна и на двата точно колкото да пада веригата. И аз си мислих за лепило за резби, но като знам как се развиват лепени болтове лошо ми става.
|
|
Чет Май 26, 2016 11:38 am |
|
|
Остап Бендер
|
|
|
|
|
|
Задният е Алтус, а предният е Турней. |
Принципно и двата модела не са предназначени за планинско колоездене, така че не им разчитай много за безпроблемно каране на черно.
|
|
|
Чет Май 26, 2016 9:39 pm |
|
|
didogen
|
|
|
Имам и две Деоре-та(преден и заден), но не съм решил дали ще ги сложа. Турней-а(е преден) ще се сменя с Алтус, ако не сложа Деоре-то. ДЕоре-тата са XL или XT серия и са старички. В МТБ форума съм изчел почти всичко което ме касае, но нямам регистрация, а не съм привърженик на цвъкането на регистрации, за това питам тук. Има доста участници и в двата форума и може да ми дадат нужните съвети.
|
|
Чет Май 26, 2016 9:58 pm |
|
|
Insight
|
|
|
|
|
|
====И аз си мислих за лепило за резби, но като знам как се развиват лепени болтове лошо ми става. |
Просто не се уливай, сложи малко лепило на резбата, ако трябва с клечка за зъби..... или смени дерайльорите с такива, отговарящи на творческите ти търсения .
То май това са вариантите, като втория е по-препоръчителен.
|
|
|
Пет Май 27, 2016 10:11 am |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Задния дерайльор е базова джаджа - не правете компромиси.
Отделно аз примерно в зип-а си нося ухо за моята рамка.
Тва туулчето /и за веригата/, помпата, резервна вътрешна гума, лепило, лепенки, резервни спици и звена за верига, масълце отделно.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пет Май 27, 2016 10:47 am |
|
|
didogen
|
|
|
Ристе набавени са всички неща.
|
|
Пет Май 27, 2016 10:51 am |
|
|
Остап Бендер
|
|
|
|
|
|
ДЕоре-тата са XL или XT серия и са старички. |
Няма значение, стига да работят. Далеч по-добър вариант са, стига да са ти съвместими с останалите компоненти. Между другото, Деоре и Деоре XT са много различни - XT си е по принцип висок клас компонент, над него е само XTR.
|
|
|
Съб Май 28, 2016 10:21 pm |
|
|
ogobogo
|
|
|
|
Много странно това с развиването-ама на мен не ми се е случвало. Единият вариант, за който се сещам е син Loctite. С него се развиват болтовете, но с повече услие. Другото, която я стане-я не, са калчища или пробвай да навиеш малко конец по ребите и завиеш болчетата. Ама щом имаш deore-та, сменяй и карай смело.
И два съвета от изпатил - носи си и резервно жило за скорости, че съм изпадал в "доста приятни" ситуации. Другто е - постарай се, с цел намаляне теглото на инструментариума, всички болчета да бъдат еднотипни. В смисъл - всички да са шестограм, че ако ти се наложи да развиваш/ затягаш, да не се чудиш в кое село/ хижа да слезеш, за да ремонтираш)
|
|
|
Нед Май 29, 2016 5:35 pm |
|
|
Петре
|
|
|
|
Слагай деорето и ще е значително по-добре.
Ползвам вече пета година деоре хт и съм доволен.
Случва се да има настройки след някое тежко планинско колоездене,но директно от жилото,болтчета не са се развивали.
|
|
|
Пон Май 30, 2016 11:31 am |
|
|
radi
|
|
|
Синьо или друго слабо лепило за резби, подобно нещо се ползва(ше) и оригинално на това място.
|
|
|
Пон Май 30, 2016 3:09 pm |
|
|
didogen
|
|
|
Отзад съм изкривил ухото и дерайльора се е изместил. Турней-а ще га сменя при всички положения, за сега ще му сложа лепило за резби. Едва ли ще се наложи някога пак да го регулирам. Благодаря за насоките!
|
|
Пон Май 30, 2016 3:39 pm |
|
|
tzezko
|
решение |
|
|
|
болчетата ................................. се развиват. Как да го реша....................? |
`земи си купи колело.
|
|
|
Пон Май 30, 2016 4:01 pm |
|
|
|