Офтопик на текущата тема но "провокиран" от нея днес реших да спра с куменето и да скачам като истински муж в едни "пенделски" както ги наричах доскоро цвички с пръстчета...
В събота ще направя едно "Голо Бърдо" с тях да им посвикна.
Ако не друго имат едно огромно предимство пред сандалите - "терлиците" ще газят в пролетен витошки сняг без никакви грижи.
Сандалите без снегоходки под тях не го могат
Офтопик на текущата тема но "провокиран" от нея днес реших да спра с куменето и да скачам като истински муж в едни "пенделски" както ги наричах доскоро цвички с пръстчета...
В събота ще направя едно "Голо Бърдо" с тях да им посвикна.
Ако не друго имат едно огромно предимство пред сандалите - "терлиците" ще газят в пролетен витошки сняг без никакви грижи.
Сандалите без снегоходки под тях не го могат
[img][/img]
Честито - щом и у Граово уврехте...
Преди месеци ги проучвах - еволюцията неизменно ще те доведе до тия - Vibram El-X
Днес направих едно Голо Бърдо с "терлиците" - от гр.Радомир до с.Студена и после по пътя до Винкел Щтрассе.
НЗ километри колко са, вероятно около 30 но "покорих" де що първенци имаше около мен.
До един над цели 1000 (хиляда) м. нв. - сериозна работа предвид какво бях обул... Или какво не бях
Очарован съм, все едно с тях съм роден!
Язък на подигравките от моя страна толкова време.
Не съм сигурен колко ще издържат обаче.
Определено не дават вид на нещо, което ще издържи много по камънак а аз нямам ама никакво намерение да ги пазя.
Или пък да се съобразявам прекалено много с тях.
Ако оживеят поне 1 сезон бих го приел.
Обаче ако ги смлатя за няколко месеца едва ли продължа с фингърси, колкото и да ми харесва усещането, което дават.
А то наистина е срахотно, хем е много близко до босо ходене, хем си блъскам по камънак без да се съобразявам особено.
Катеря си склона на пръсти, както си го правя със сандалите, абе много е яко
Съхнат доста бъзро (забих се по росата сутринта да видя точно това) но далеч по-бавно от сандала.
Материя-та отгоре е толкова ефирна, че изобщо не може да става въпрос за спарване от водата!
Само по мокър камънак нямам идея какво сцепление има - днес беше еди горещ летен ден.
Притесняваше ме и дали няма да влизат чамъчета, защото тях от сандала ги гоня за секудни а тая цвичка няма как без събуване.
Ами за цял ден нищо не влезе. Плътни са, абе като естествено продължение на крака.
Такова нещо с нито една обувка не съм изпитвал. То не че това е обувка, де
Та така, ако оцелеят за времето, което съм им определил (гаранционният им срок) минавам на фингърси.
Въпреки нелепият им външен вид.
А съдейки по рекацията на хората в града не само аз съм на такова мнение
Др. викенд с натрупаният кредит на доверие ще скокнем до Ч.Връх да видм кон боб яде ли.
Съб Май 28, 2016 10:21 pm
joy_boy
туй ако ритнеш някой камък по невнимание няма ли да боли
иначе - каква е идеята на отделните пръсти конкретно? /в смисъл разликата с подобна лека обувка, която не е с отделни пръсти/
туй ако ритнеш някой камък по невнимание няма ли да боли
иначе - каква е идеята на отделните пръсти конкретно? /в смисъл разликата с подобна лека обувка, която не е с отделни пръсти/
Боли естествено!
Насочваш малко внимание да не ги риташ и всичко е 6.
Школата на сандалите е от полза
Идеята на цялата работа е да доближава усещането до босото ходене.
Викат, че било полезно, на мен просто ми е приятно.
Да усещаш по какво вървиш с цяло стъпало, усещането за гъделичкане на тревата между пръстите е запазено с фингърси-те.
Само дето се съобразяваш в по-малка степен с терена и количеството багаж на гърба е в тяхна полза ако джапаш бос.
Няма нужда от чорапи, няма проблем с мокри крака...
Това последното е камък в градината на хората, които вярват, че има непромокаеми чепици
Но като цяло човек трябва да стигне сам до тук - убеждаването е напълно излишно.
Тия цвички са чудесен инструмент за хора, които харесват всичко това.
...Др. викенд с натрупаният кредит на доверие ще скокнем до Ч.Връх да видм кон боб яде ли.
Вчера врътнах 60км с цвичките и около 7 кила на гърба от които 20 по асфалт останалите във Витоша по този маршрут:
с.Студена, с.Боснек, с.Чупетлово, Черни Връх, с.Кладница и обрато в с.Студена.
Никакви забележки, теста мина просто блестящо.
Вече мога да отбележа значителни предимства през сандалите:
- По асфалта, странно как и защо но ми уморяват крака по-малко.
- В кал и изобщо шляпането из мочурищата горе на платото със сандалите се налага да ги свалям и чистя защото влизат разни предмети м/у крака и подметката.
С цвичките такъв проблем не съществува.
- На сняг няма никакъв проблем подобно на горнният - горе беше останала една преспа, колкото да го изтествам.
- По мокри камъни, поне за сега фингърс-а е по-стабилен и се усещам доста по-сигурен. Сандала и той е с вибрам подметка.
Вчера ме блъска както дъжд, така и суграшица та имах доста възможности за тестове.
- Фингърса е с пъти по-лек от сандала. Не съм ги мерил но определено е повече от 2 пъти по-лек.
Сега остана само да установим колко време ще живее.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети