Аз лично си купувам мин. вода, когато закъсам в някое населено място, където няма сигурен достъп до чешма.....странно защо обаче в статията се споменава единствено и само СРЕДНИЯАМЕРИКАНЕЦ...
живеем в Европа, дразнят ни руснаци, а четем статии за среднияамериканец....
Какво те кара да споделяш тази статия с планинарското общество г-н БИГБРЕЙН... упс МИСЛЕЩ
Чет Юни 09, 2016 10:02 pm
Mariana1000
Re: За фенове на бутилираната вода
Insight написа:
...странно защо обаче в статията се споменава единствено и само СРЕДНИЯАМЕРИКАНЕЦ...
Не съвсем:
Цитат:
По данни на TGI Global в Германия бутилирана вода се пие от 87% от населението, а хората предпочитат местни марки: Gerolsteiner и Apollinaris.
Във Франция бутилирана вода пият 89% от населението, а водещи позиции имат местните производители: Cristalline - 37% и Evian - 31%.
Insight написа:
...живеем в Европа, дразнят ни руснаци, а четем статии за среднияамериканец....
Във форума има хора и на други континенти, не всички са в Европа.
Лично на мен статията ми беше интересна, независимо от местоживеенето ми. Също се усещам, че напоследък пия повече бутилирана вода от преди и то точно заради нагласите на обществото. Все пак като отида някъде и ми кажат да не пия от чешмата, не пия. То може и да става за пиене водата, ама знае ли човек...
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Аз лично си купувам мин. вода, когато закъсам в някое населено място, където няма сигурен достъп до чешма.....странно защо обаче в статията се споменава единствено и само СРЕДНИЯАМЕРИКАНЕЦ...
живеем в Европа, дразнят ни руснаци, а четем статии за среднияамериканец....
Какво те кара да споделяш тази статия с планинарското общество г-н БИГБРЕЙН... упс МИСЛЕЩ
Вероятно статията е преводна, както голяма част от статиите. Ние обаче имаме свойството да събираме най-лошото от света. Точно затова споделям, защото обикновено другите са минали по този път, а ние сега го вървим. Аз също пия бутилирана вода само ако нямам достъп до друга. Дори не нося такива бутилки в планината. Огледай се обаче наоколо, дали средния българин не е като средния американец?
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Вода - от реки, локви, чешми и кладенци. Честно към природата е след като си изпиеш водата, да си запалиш шишенцето и да си го издишаш, или ако имам как поне да си го дадеш на вторични суровини. Така виждам тази работа.
Ежедневно наблюдавам разпиляването на безброй шишенца, най-нелюбими са малките. А те са едва ли не модна дреболийка, всеки си носи едно.
Пет Юни 10, 2016 1:17 pm
ДИАНА
Водата - Живот и Бизнес
Пазарна икономика е – щом има Търсене – ще се Предлага!
Бутилираната вода се наложи и в БГ и няма да се променят нещата.
В къщи пием планинска вода, почти винаги.
Пътуваме често и си нося по някоя туба в колата.
Имам си „мои“ чешми по маршрута.
Някои познати се опитваха да ме подиграват, че ми се свиди да давам пари за вода.
Не само ме оставиха на мира, но и те вече правят така.
Когато съм на ново място, винаги намирам местен и питам каква е водата.
България е богата на хубави води и трябва да се възползваме от това богатство!
Водата има памет и има значение какво пием!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Да, бутилираната вода е бизнес и то голям. Другото е в ръцете(или главите) на потребителя. Той трябва да е наясно, дали е вредно да пие ежедневно минерална вода, дали е вредно да пие бутилирана вода(заради бутилките) и т.н. Информацията е достъпна, но рекламите са по-лесно смилаеми, хеле пък за стадото.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети