ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Ако имате 4 дни и 3 нощувки как бихте ги прекарали в Пирин?

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Ако имате 4 дни и 3 нощувки как бихте ги прекарали в Пирин?
Автор Съобщение
rastamandito

Мнение Ако имате 4 дни и 3 нощувки как бихте ги прекарали в Пирин? Отговорете с цитат
Със преходи до 8-9 часа на ден и възможно спане на палатка. Благодаря на споделилите!
Пон Сеп 03, 2012 1:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mircho

Мнение Отговорете с цитат
Основно с храна и вода бих ги искарал. Колега вземи малко се разрови в мрежата преди да се пускат такива безсмислени въпроси. Примерно http://watchtowerman.blog.bg/turizam/2007/12/10/prehod-v-pirin-h-demianica-djengalska-porta-popovo-ezero-vas.141504
Пон Сеп 03, 2012 8:35 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Re: Ако имате 4 дни и 3 нощувки как бихте ги прекарали в Пир Отговорете с цитат
rastamandito написа:
Със преходи до 8-9 часа на ден и възможно спане на палатка. Благодаря на споделилите!

Тази тема?

Пон Сеп 03, 2012 11:11 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rastamandito

Аз форума го попрочетох, просто ми беше интерсно по опитните да споделят любимите си маршрути.Извинявам се ако темата не е на място нека модераторът я изтрие. Поздрави!
Пон Сеп 03, 2012 1:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

За 4 дена - можеш да се помотаеш с изходна точка х. Безбог по маршрут през Полежан, Газей, х. Демяница, Василаки, Тодорка, после Бъндерица, Бъндеришка порта, Бъндеришки чукар, главното било през Типиците, Тевно езеро, Каменица, Хамбарташ, Джано и обратно до Безбог.

Ще видиш много голяма част от Северен Пирин без района северно от Вихрен. Very Happy

Пет Сеп 07, 2012 12:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
rastamandito

ScreenShot001 by rastamandito, on Flickr

Горе долу нещо такова ли ? Четох че на караулите имало някакъв труден участък възможно ли е маршрута да се мине без специализирана екипировка? Дидо МЕРСИ ! Изключил съм хижа Вихрен вместо това предвиждам палатка някъде в движение.
Пет Сеп 07, 2012 7:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

rastamandito написа:

Горе долу нещо такова ли ? Четох че на караулите имало някакъв труден участък възможно ли е маршрута да се мине без специализирана екипировка? Дидо МЕРСИ ! Изключил съм хижа Вихрен вместо това предвиждам палатка някъде в движение.

Никъде по описания маршрут не са необходими алпийски методи, обаче е небходим опит в планината. Дончовите караули ги минавах скоро, пътеката е ясна, но трудна. Труден участък е след в. Бъндеришки чукар към Башлийска порта. Препоръчвам за първо ходене в Пирин маркирани пътеки.
От в. Газей към х.Демяница пътеката не е поддържана и силно обрасла с клек. Има многоточия и за други места.
Пет Сеп 07, 2012 8:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Както NikToD е отбелязал - това не е лесен преход като терен, но минава покрай интересни и красиви места в Пирин. Ако сте начинаещи в планината - някои от местата ще ви затруднят много. Ако имате планинарски опит - няма да ви уплашат.

Съб Сеп 08, 2012 12:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
rastamandito

Благодаря ви много за полезната информация!
Пон Сеп 10, 2012 12:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
veronika

Мнение И аз ще ходя към Пирин Отговорете с цитат
Аз планирам тази сряда или четвъртък да предприема това: (може да се съкрати до 4 дни, ако се пътува с автобус и се спести х. Яворов (т.е. ходим до Кончето и се връщаме до х. Вихрен, откъдето има маршрутка до Банско) Търся си другари! Можем да съчетаем някак маршрутите. Подготвена съм за яко ходене, не ме е страх от високо и стръмно. Не се наемам единствено на катерене, изискващо специална екипировка.
Ден 1
София - Септември - Добринище( 7! часа и половина, като най- много е участъкът с любимата теснолинейка)
Добринище- х. Гоце Делчев( 2 часа и половина)
х. Г.Делчев - х. Безбог (надали е много с лифта)
Ден 2
х. Безбог - з.Тевно езеро ( през лявата краледворска порта 3ч.)
з. Тевно езеро - х. Демяница ( 3 ч.)
Ден 3
х.Демяница - Василашки циркус - Тодорина порта-х. Бъндерица (5 ч.)
Ден 4
х. Бъндерица- х. Вихрен- вр. Вихрен (3 ч) - Казана-х.Бъндерица (2.45 ч)(правим просто кръг, понеже вр. Вихрен с раници + 8 часа преход, включващ Кончето, някак не върви, освен ако не спим в заслон Казана, което би било мн, мн яко за мен и мн мн смразяващо за всеки от нас )
Ден 5
х.Бъндерица- Казана - Кончето - х. Яворов (8 ч)
Ден 6
х. Яворов -Разлог (5 ч)
- Септември- София
Пон Сеп 10, 2012 1:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.