Запитване за зелената маркировка от Йончевото езеро
Здравейте уважаеми съфорумци! Предстои ми преход до Страшното езеро и Купените.Някой знае ли дали зелената маркивка ,която тръгва от Йончевото езеро може да се използа, за да се кача направо на Купените и после да слезна към Страшното езеро?Благодаря предварително!
Сря Авг 03, 2016 2:37 pm
mom4i
Здравей,
По зелената маркировка от Йончево езеро може да се качиш на Римски друм, под връх Попова капа. От там можеш по червената подсичаща пътека да стигнеш до Страшното езеро.
Качването на Попова капа става по колове, а продължението към Купените не е маркирано. Има видима пътечка, там където се минава през тревни пасажи, и купчинки доста. Маркирано слизане от Купените към Страшно езеро също няма. Има едно маркирано с пирамидки от превала между Безимения и Попова капа и едно слизане от Големия по ръба (с няколко пасажа лесно катерене).
Не са за аджамии и двете слизания
Сря Авг 03, 2016 2:44 pm
cinderella
mom4i написа:
Здравей,
По зелената маркировка от Йончево езеро може да се качиш на Римски друм, под връх Попова капа. От там можеш по червената подсичаща пътека да стигнеш до Страшното езеро.
Качването на Попова капа става по колове, а продължението към Купените не е маркирано. Има видима пътечка, там където се минава през тревни пасажи, и купчинки доста. Маркирано слизане от Купените към Страшно езеро също няма. Има едно маркирано с пирамидки от превала между Безимения и Попова капа и едно слизане от Големия по ръба (с няколко пасажа лесно катерене).
Не са за аджамии и двете слизания
Благодаря ти за бързия отговор.Сега погледнах и картата и ми се поизясни картинката.Щом като ще трябва да се ходи на Римския друм и червената подсичаща пътека, си мисля, че е по-добре по синята маркировка от Йончевото до Страшното и оттам по коловете към Попова капа и Купените.Слизането ще видим от къде ще го направим.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети