Здравейте,
Знае ли някой каква е в момента ситуацията в Стара планина. Планираме утре да стигнем с кола до Беклемето и да походим по билото. Снегоходки нямаме, така че ще изберем някой маршрут, където въпросните няма да са задължителни. Чул съм, че зимно време от Беклемето към Дерменка е отъпкано. Другият вариант е да спим в някой от хотелите на Беклемето и да направим дневен преход до Козя стена.
Гледах камерите пред хижите, ама не се вижда точно колко е снега и минавал ли е някой.
Поздрави!
Пет Яну 29, 2016 10:49 am
EXIIIT
И в двете посоки е добре утъпкано, няма да ви трябват снегоходки. Към Козята стена по -внимателно ,че има места дето са си заледени и гадни.Към дерменка е направо магистрала там е по- безопасно по принцип.
Пет Яну 29, 2016 11:54 am
vall67
Регистриран на: 29 Авг 2009 Мнения: 21 Местожителство: Стара Загора
Гледам в АПИ дават, че Троянския проход е затворен. Как ще стигнеш до Беклемето?
Пет Яну 29, 2016 12:08 pm
EXIIIT
колиите на хотелите.изчистено е до тях от север обаче
Пет Яну 29, 2016 12:44 pm
От хотелите до Дерменка има едно 10 км. Ако ще седнете в хижата за супа, чай или каквото си решите с връщането може да излезе едно 8-9 часа. До Козя стена ще е по-сложно от хотелите, хем че е по-атрактивно. До хижата и обратно е опасно, но до върха може и да се отиде. Зависи. Гледам на камерите, че е десетина градуса, вятър, киша, възможни са подхлъзвания. То и до Дерменка има хубави изгледи, особено на юг малко преди хижата, където има стеснение на билото. По-кратко излиза до Курт Хисар, оттам може да се стигне пак до изглед на юг, едни брутални врязвания са надолу с голяма денивелация, но не зная ако се подсича там, дали не е лавиноопасно в момента. Има едни малки връхчета, но изглежда най-добрия вариант, поне за мен е Дерменка. Въх, пишман турист да дава съвети и то за снежна планина. Един път съм слагал котки за няколко часа, ама баира беше лесен, само че нямаше много кислород. И ме гърбиха 350 долара такса.
Пет Яну 29, 2016 3:34 pm
байМиле
Говорих днес с хижаря на Козя стена - каза да не ходим през Беклемето. В Дерменка пък места няма, така че, май отпадна тази идея. Благодаря за отговорите.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети