Регистриран на: 24 Апр 2014 Мнения: 74 Местожителство: Карлово, София
хижа Иван Вазов зимно
Здравейте,
имам следното питане - преход от Рилските везера до хижа иван Вазов възможен ли е само със снегоходки/пантене със ски. Бил съм на езерата и оттам до Отовишки връх, но не съм минавал от старата хижа до Раздела, и не знам там коплко е стръмно и дали ще ни трябват котки. Моля да споделите
Миналият март минавахме точно от старата хижа до Раздела , дори и без снегоходки . За удобство е по-добре да ги имате , а котки едва ли ще са ви нужни .
Пет Яну 22, 2016 12:55 pm
igurbev
dobrifin написа:
дори и без снегоходки
Без снегоходки по Пазар дере си е малко като руска рулетка
Пет Яну 22, 2016 2:01 pm
vladofff
Там съм ходил само на панти в такъв сняг. Съответно котки и пикел не съм носил, но и не почувствах дискомфорт от тяхната липса. Виж, там дето казва Гърбев, може и да страдаш без снегоходни съоръжения.
Миналият март минавахме точно от старата хижа до Раздела дори и без снегоходки
Без снегоходки по Пазар дере си е малко като руска рулетка
До Раздела , до Раздела , не случайно отбелязах до къде
А иначе имайки предвид , че в Пазар дерето падат едни от най-големите количества сняг въобще в страната , снегоходките са като задължителна екипировка в този участък
Пет Яну 22, 2016 3:21 pm
hanastasov
Регистриран на: 24 Апр 2014 Мнения: 74 Местожителство: Карлово, София
Благодаря зс отговприте. А нали района, през който юминава пътеката не е лавиноопасен и има ЗКм? ?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети