ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Нешковци – х.Амбарица

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Нешковци – х.Амбарица
Автор Съобщение
planinar

Мнение Нешковци – х.Амбарица Отговорете с цитат
Някой вървял ли е по този маршрут Question От къде се минава Question

На картите има даден път по Голям Жидов дол. Дали е проходим Question После накъде Question Към Момина Могила Question
Вто Ное 03, 2015 1:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
Ха така, че дай да идем да го намерим бре Smile

Вто Ное 03, 2015 3:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
planinar

Глей сега, още сънувам сърнелите, дето не можахме да ги оберем миналата година. Та-а, все натам ми се върти нещо в главата Rolling Eyes.

Та идеята е тоя път да сме оборудвани с големи раници , да поберат гъби поне 50л. Качваме се от Нешковци до Амбарица, въртим (няма да казвам откъде тра-ла-ла), обираме гъбите и си одим.
Вто Ное 03, 2015 4:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Antoon

dido написа:
Ха така, че дай да идем да го намерим бре Smile

Трудно ще се намери туй, що го няма! Very Happy
Минах, по-точно слязох, от там в началото на юни тази година. И на мен ми беше мерак отдавна да пробвам този маршрут. Качих се до Амбарица стандартно по Зорнов рът, на хижата разпитах Ема, която ми каза "Проблем да се слезе няма, пътека - също, вървиш право надолу докато стигнеш пътя по Голям Жидов дол". Качих се на връх Момина могила през водохващането на хижата, има удобна пътека, и от там започна слизането по поляната югозападно от върха. Цели се най-западния ъгъл на правоъгълната поляна и от там без пътека се слиза надолу през стара букова гора почти без подлес. Пътека няма, но има изрязвани надписи по дърветата, т.е. от там някога се е минавало. Вървейки надолу, и леко наляво, стигнах до дъното на (тогава пресъхналото) дере, като след десетина метра изкачване след пресичане на дерето се озовах на пътя. Понеже това не беше края на пътя (който го дават по картите, че се прехвърля с обратен завой на склона под Момина могила, по който слизах), а и понеже малко преди да стигна до дерето за кратко вървях по много тънка пътечка, която бързо изгубих, подозирам, че има и друг вариант да се хване пътя. В общи линии - това е. Пътят беше в прилично състояние, без прегради по него, с изключение на бариерата, която е долу при Нешковци. Самото слизане през гората е сравнително кратко, стръмно, но без екстремни моменти, не бих го направил в посока качване. Трак не съм записвал, а и не знам в онова дере дали би се получил с моя телефон.
Вто Ное 03, 2015 4:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
planinar

Кратко, точно и ясно, благодаря за информацията. Щом няма нападали дървета, дракинг и глиганинг, ще го минем.
Вто Ное 03, 2015 4:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Хм, аз гъбите ги изучавам само външно, та няма проблем.
Върти ми се някакъв спомен, че ми е попадал трак посока Амбарица. Дали от Пелитко, дали някой друг е давал нещо - не помня.

Вто Ное 03, 2015 4:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Antoon

Трак има, но сега нещо не го намирам, мисля не е от pelitko, защото точките бяха много нарядко, та не ми свърши особена работа, само общата посока показваше.
Вто Ное 03, 2015 4:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

Имам един трак по този маршрут който искаш да минеш. От къде и на кой е - не помня. Колко е верен също не знам. Не съм ходил натам към този Жидов дол. Тук може ли да се качва или кажи къде да ти го пратя. Ако си същия с който си писахме скоро в фейса за срещата на Момина поляна ще ти го пратя там
Вто Ное 03, 2015 5:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
joropc

Мнение Re: Нешковци – х.Амбарица Отговорете с цитат
planinar написа:
Някой вървял ли е по този маршрут Question От къде се минава Question

На картите има даден път по Голям Жидов дол. Дали е проходим Question После накъде Question Към Момина Могила Question

Проходим е.
Вто Ное 03, 2015 10:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

А, Жоро, чудесно, че се включи.
Нагоре, след края на пътя - дали има нещо като пътека?
Друг вариант - дали не е по-добре да се мине по реброто източно от Големия Жидов дол - там гледам има път в началото + пътека по високото?

Вто Ное 03, 2015 10:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
planinar

Тони разгада мистерията с трака. Източник е сайта на НП Централен Балкан Това обяснява, защо е толкова некадърен.
Сря Ное 04, 2015 5:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

planinar написа:
Тони разгада мистерията с трака. Източник е сайта на НП Централен Балкан Това обяснява, защо е толкова некадърен.

Tooth Tooth Tooth
Сря Ное 04, 2015 6:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.