Благодаря, предполагам, че ще е някъде там, но се надявам някой да има малко по-детайлно обяснение, за да не се лутам излишно
Христо, това е въпросния водопад, но с малко повече вода от този на снимката, която си показал, тази е при пролетно пълноводие.
Водопадът се намира наистина малко преди хижата, като за ориентир може да се движиш малко по-надолу от официалната пътека (за хижа Скакавица), както правих аз примерно и няма как да го изпуснеш! Ще ти дам и ориентировъчен гпс трак!
откриването е лесно - ориентираш се по шума - където е най-силен, там е и ВДП.
Чет Окт 15, 2015 9:14 am
Antoon
То след като Мартин ще праща трак, надали е нужно, но все пак да кажа и аз. Като се тръгне от Зелени преслап за х.Скакавица по маркираната пътека, след като се напусне черния път, се пресича приток на река Скакавица, който идва от дясно http://www.kade.si/#map=19/2594382.48/5196315.89/0, някъде на 1720м. н.в. Малко след това, още преди да започне по-стръмно качване, в ляво от основната маркирана пътека се отбива проследима пътечка към р.Скакавица. Хваща се тази пътечка и като стигне реката се тръгва пак по пътечката покрай реката нагоре. И все покрай реката се стига хижата. Така освен въпросният водопад се виждат още няколко други, също много красиви. Аз лично го правя през юни, когато има повечко вода, изключително зареждащо ми действа, особено ако се стигне и до големият водопад над хижите.
Чет Окт 15, 2015 11:15 am
vandu
Когато тръгнеш от зелени преслап към скакавица и се отбиеш от черния път на 10-на мин. след това в началото има зигзагообразна пътека и точно в самото и начало в ляво се намира водопада, по-скоро водопадите, които са 2 един под друг.
На Oruks maps го дава горе-долу на следните координати:
42,258505N; 23.289944E
Съб Окт 17, 2015 3:56 pm
аngel
vladofff написа:
откриването е лесно - ориентираш се по шума - където е най-силен, там е и ВДП.
vandu написа:
Когато тръгнеш от зелени преслап към скакавица и се отбиеш от черния път на 10-на мин. след това в началото има зигзагообразна пътека и точно в самото и начало в ляво се намира водопада, по-скоро водопадите, които са 2 един под друг.
На Oruks maps го дава горе-долу на следните координати:
42,258505N; 23.289944E
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети