|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
alext
|
|
Softshell избор |
|
Здравейте,
търся някакво яке за късна пролет-лято до ранна есен в планината. Доколкото прочетох най- подходящи са софтшелите, съчетаващи известна водо и вятъроустойчивост и все пак дишане на материята. Какво бихте метнали в раницата за топлия сезон, което да е добро при лек до умерен дъжд или при по- хладно време нощем. Конкретни модели или серии също са добре дошли. При някои производители има и т.н уиндстопъри, обаче доколкото рабзрах не са импрегнирани срещу дъжд. Ще се радвам на съвети и предложения.
Благодаря
|
|
|
Пет Юли 14, 2017 6:06 pm |
|
 |
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
|
Това е което търсиш.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P. |
|
|
Пет Юли 14, 2017 8:10 pm |
|
 |
disbelief
|
|
|
Вто Дек 19, 2017 8:34 am |
|
 |
rumen radev
|
|
|
|
disbelief
Мисля, че якето от Декатлон ще ти свърши отлична работа за туризъм, а цената му е много атрактивна.
С ползването ще си изградиш мнение как и с какво да го комбинираш, но за колоездене би трябвало да ти е твърде топло с него.
Примерно, софтшелите ползвам само с тънко термобельо отдолу, а в раницата нося:
- през зимата - лека пухенка и яке с мембрана когато очаквам мокър валеж (полезна и при силен вятър);
- през лятото - ветровейка (върши работа и при дъжд, стига да не е проливен) и/или якето с мембрана.
През междинните сезони - някаква комбинация от горните.
При ясно време през зимата, дори и при вятър (небурен) обичайно се движа само по термобельо и ветровейка.
Полар не съм ползвал през последните 4-5 години.
Дори и през зимата на колело съм по тънко термобельо, трико с къс ръкав (ползвам го заради джобовете отзад), а отгоре - споменатата ветровейка. При сгорещяване събличам ветровейката и я прибирам в джоба на трикото (не ползвам раница при колоездене).
Всъщност, най-редовно присъствие в багажа ми е това на ветровейката - навремето си купих един много лек (110гр.) саломон (не от България). Впрочем, с намигване към фенове на марката, това е единственото нещо от тази марка, което съм установил като годен за целите ми продукт, въпреки усърдието ми да се раздвижа и до Волоколамско шосе (водещо обаче до Симеоново) 
|
|
|
Вто Дек 19, 2017 9:44 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|