tzezko написа:
За кога да подготвяме кошниците с цветя и Берковската духова музика на финала? Давайте газ.
Все си мисля, че за случая по-подходящо ще е нещо от рода на "Излел е Делю хайдутин" (една от любимите на Капитан Петко войвода) или пък една от песните за самия него "Във едно царство два царя", чийто текст започва така:
Де се е чуло, видяло,
във едно царство два царя,
два царя, два господаря.
В Стамбула Султан царува,
в Мароня Петко войвода
.......................................
Свързвам най-източните части на Родопите с Петко войвода, защото родното му село е само на някакви си 80 км. южно от Мезек на гръцка територия.
Пожелавам на групата успешно завършване на прехода!
Сря Авг 06, 2014 10:59 pm
Лари
Хора, успешен финал и от мен.
С нетърпение и удоволствие ви очакваме.
Групата на (кой ли да пиша), Стефко, Мариaна1000(Яни), Тодор и Румито по Е - 8 са пред финала.
Чакат някой да свирне и да тръгнат.
Днес ми се обади Тодор, имат проблем. Каза, че има много "виетнамки".
Отговорих му много ясно и точно:
Тодореее, къде си тръгнал като се плашиш от "виетнамки"? Аз с моите 70 години още не им свалям шапка.
Е, малко им са дръпнати веждите, ама са стройни като нашенките. Запази ги за след "ракията".
Последната промяна е направена от meco puh на Съб Авг 09, 2014 11:41 am; мнението е било променяно общо 1 път
Съб Авг 09, 2014 12:09 am
joy_boy
еей, кога казаха, кога тръгнаха, кога стигнаха.. за нас, хората-не-в-отпуска времето минава монотонно и бавно, и изведнъж като погледнеш във форума, колегите напреднали с една мечта напред, а ти си викаш "младостта си отива" като в оная песен.. ще чакаме разкази на приключението, които ще ми е интересно да прочета, но ще чакаме и планове за БЛАГОУСТРОЙСТВО /разбирай чешми фонтани маркировка/ в които ще се радвам да се включа, защото така разбирам туризма - отиваш на майната си и правиш разни неща
Съб Авг 09, 2014 1:11 am
Mariana1000
Мезек! Край
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Съб Авг 09, 2014 2:10 pm
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 652 Местожителство: Стара Загора-София
Успешно, завършен прехода по Е-8!
Вече сме си в къщи.
Благодарности към всички подпомогнали ни по някакъв начин, без тяхната подкрепа и съдействие едва ли всичко би завършило така!
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Съб Авг 09, 2014 9:39 pm
dido
peca написа:
Mariana1000 написа:
Мезек! Край
Браво, чакаме си пътеписа и снимките.
Браво.
Надявам се да документирате подробно маршрута - включая снимки, карти и гпс-тракове
_________________ Бутам след осмата бира
Нед Авг 10, 2014 10:41 pm
Mariana1000
От мен, живот и здраве, ще има пътепис. Малко снимки също. Трак - не
Нещо нямам вдъхновение да ви кажа.
Това е много безмислен маршрут. Някой е седнал, напил се е качествено, после е хванал картата на България и е дръпнал една червена линия без да гледа.
Пък после напълно трезви хора без акъл като нас си трошат краката
Не че някой ме е накарал насила да ходя там, де
Както и да е, водих си записки, сега отивам десет дена да топя крачката в морето, както съм им обещала и дано после ми дойде музата да напиша нещо.
П.П. Ако някой реши да ходи на х. Сини връх, непременно да ми се обади да му кажа откъде да НЕ минава
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Нед Авг 10, 2014 11:58 pm
ivailo.hr
Поздравявам групата с успешното завършване на мероприятието!
dido написа:
......................................
Браво.
Надявам се да документирате подробно маршрута - включая снимки, карти и гпс-тракове
Дано да са направили читав трак, но аз си мисля, че за да стане един трак за нанасяне на картата както трябва, човек трябва приоритетно да се занимава с това и да има много време. Нали гледам по себе си, като вършах по "Хвойна - Елидже" април и юни. Хората с мен луди станаха. Кой знае колко пъти са ми споменавали някои роднини на ум... Преди две седмици като се спускахме от х. Кабата към Орехово, аз маркирах трасето на "Хвойна - Елидже" и около Костин камък го загубих, защото минахме по пътя. После докато чакахме да благоволи да завали под един сеновал, ме прихванаха лудите и се върнах назад 400 м., за да маркирам точното преминаване през реката. Просто ми причерня при мисълта, че съм тук, а ще си тръгна с дупка в трака.
Та за в бъдеще някой ще трябва да се прежали, да стисне зъби и да мине участъка х. Сини връх - с. Мезек без да бърза, за да направи качествен трак за картата с отбелязани всичките му там заслони, чешми, проблемни участъци, където маркировката се губи и т.н.
Mariana1000 написа:
.........................................................
Това е много безмислен маршрут. Някой е седнал, напил се е качествено, после е хванал картата на България и е дръпнал една червена линия без да гледа.
.......................................................
А, тук си много права. То се вижда на картата и без да го е минавал човек. Кажи поне от яз. Голям Беглик до х. Сини връх хареса ли ти? За в бъдеще ти предлагам стратегията: "На малки хапки по и покрай Е 8", за да има възможност да се усетят Родопите.
Юни на х. Орфей дойде французин, който от 2013 г. тръгнал е тръгнал по Е 8 (Ирландия, Великобритания, Нидерландия, Германия, Австрия, Словакия, Полша, Румъния, България) с палатка, хартиени едромащабни карти и смартфон, в който гледа сателитно изображение на земната повърхност (като Гугъл Земя). Поканихме го на софрата и той ни паказа къде маршрутът съществува и къде не. Запомних само, че в Румъния не съществува. Ама си зададох въпроса, тук пък като съществува, защо аджеба не почна някъде от северната граница, айде от северозападния ъгъл да сме по-точни. Та човекът беше тръгнал за Истамбул, а крайната му цел е Пекин...
Ей го французина (с очилата) на раздяла след х. Орфей, защото ние бяхме към с. Борино.
Пон Авг 11, 2014 8:53 am
mikesli
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9Следваща
Страница 7 от 9
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети