ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Ком-Емине (Е3): 2025 г.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Предишната тема
Следващата тема
Ком-Емине (Е3): 2025 г.
Автор Съобщение
kaloyanv

Мнение Отговорете с цитат
Много тежко е времето. С борката стигнахме костенурката в 8.00 . Сигурно вече е подминал Ботев. Навръщане на качване към кръстците беше брутална жега, едвам оцелях Smile . Горе доле около амбарица и купена си има лек ветрец , че се ядва. Послее…. Дано да издържи, по траверса се придвижи доста добре.
Вто Юли 22, 2025 11:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yan4o

Местожителство: Варна

Ако тракера показва вярно, преди малко стигна Партизанска песен, т.е. с около половин час закъснение се движи, спрямо графика си, което е много добре, в това тежко време....
Вто Юли 22, 2025 5:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Yan4o написа:
Ако тракера показва вярно, преди малко стигна Партизанска песен, т.е. с около половин час закъснение се движи, спрямо графика си, което е много добре, в това тежко време....

Не знам, тоя човек е железен. Има някаква поносимост към топлото, дано всичко мине добре. Той иска чак на хаин боаз да стигне. Пък аз едвам избутах с колелото обратно до беклемето Smile голямо мотане по сенките и вече след дерменка бедстване SmileSmile
Вто Юли 22, 2025 5:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yan4o

Не го виждам преди полунощ да стигне Хаимбоаз...
Вто Юли 22, 2025 6:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Точно така стигнал е доколкото виждам в 1.00 , но е останал на ски базата до 6 часа. Дефакто към момента се движи с 2 часа закъснение, което си е цяло геройство . Оставил си е и буфер малко. Дано да успее де. Само тая жега, много голяма. Хубавото е че вече движи в прекрасните букови гори, които не позволяват претопляне, което е много добре. А предполагам последните километри които са вече на открито може и да се ориентира към нощно каране, което е по-подходящо.
Сря Юли 23, 2025 9:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yan4o

Добре се движи засега, успява да стопи до Буковец изоставането само до час и 45 мин. До Котел, ако не му мине котка път,, очаквам да се движи добре. След това вече - не знам....
Да са здрави краката само.
Сря Юли 23, 2025 9:45 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

А пък това кратко видео, обобщава като че ли най-добре вчерашното преминаване на траверса ..

Smile

https://drive.google.com/file/d/10J48jGENRY3J9nQfHG2rN_11vHJZQ2iF/view?usp=sharing
Сря Юли 23, 2025 9:53 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yan4o

До Вратник успя да стигне с "планираното" забавяне от около 2 часа, т.е. добре си е разчел времената по отсечките.
Към Котел не съм вървял по тоя маршрут, но гледайки надм. височина и температурите в момента от над 30 градуса - тегава работа ще е. Според мен ще е успех, ако успее да стигне тази вечер до Върбица. И да се надява утре на добри условия и здрави крака...
Сря Юли 23, 2025 4:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Yan4o написа:
До Вратник успя да стигне с "планираното" забавяне от около 2 часа, т.е. добре си е разчел времената по отсечките.
Към Котел не съм вървял по тоя маршрут, но гледайки надм. височина и температурите в момента от над 30 градуса - тегава работа ще е. Според мен ще е успех, ако успее да стигне тази вечер до Върбица. И да се надява утре на добри условия и здрави крака...

От Котел има 1 час и нещо, където се минава по един асфалт с изкачване, но там горе долу има по някое дърво. После се влиза в гора чак до Върбишки и тази втора част е основно спускане и каране по-равно. Котел - върбишки мода да я окачества като лесна за велосипед, просто първите 10 км са малко по-трудни. Като цяло неговия първоначален план беше да стигне до Елешница, но най-вероятно е останал без съпорт .. Не съм го питал, дали някой ще има възможност да се качи до там. Затова че, както дойде.

А иначе от Вратник до Котел, маршрута също е сравнително лек, има и гора. Има и едно дълго спускане от ГС Зелениче, затова че горе долу мисля няма да има проблем.

П.С -- Всъщност на Вратник е починал близо 1 час. Той каза за там че ще дойде човек, затова че най-вероятно е хапнал и е починал добре. Което значи че ще стигне Минимум Върбишки. Даже според мен ако се е разбрал с някой, задължително ще е поне до ГС Елешница, дори може да стигне до РИШ

П.С -- Сега като видях на картата, горе долу мисля че до 17.30 ще стигне котел. После има 3 часа максимум до върбишки. А по план пише 16.30. Абе според мен ще навакса до котел 1 час изоставане, айде и да не е 1, поне половин ще е .
Сря Юли 23, 2025 4:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yan4o

kaloyanv написа:
...
П.С -- Сега като видях на картата, горе долу мисля че до 17.30 ще стигне котел. После има 3 часа максимум до върбишки. А по план пише 16.30. Абе според мен ще навакса до котел 1 час изоставане, айде и да не е 1, поне половин ще е .

Позна! 17:30 беше в Котел, т.е. вече изостава само с час от графика! Взимам си думите назад тогава - Елешница е възможна тази вечер...
Сря Юли 23, 2025 5:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Yan4o написа:
kaloyanv написа:
...

Позна! 17:30 беше в Котел, т.е. вече изостава само с час от графика! Взимам си думите назад тогава - Елешница е възможна тази вечер...

Само че стои вече 1 час в Котел, може и да е променил плана Smile .. Макар че той не ми се струва от хората, които сменят плановете. Ако няма кой да иде на Елешница, най-вероятно е мислил вариантите директно от Котел или от Върбишки, само че той ми каза Че върбишки не му е мястото. Затова че може да остане в Котел и от там газ. Поне на мен така ми прилича към момента.
Сря Юли 23, 2025 6:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
andriii

Чухме се като беше на Вратник - почиваше малко, хапваше от топлата витрина на Била....хахахха...донесли му на Прохода Laughing Много жега. Снощи каза, че много е патил след Кръстец - тъмно, жега, тръни , паднали дървета. Сега явно си починал на Котел. Мислеше, да намали тази нощ съня и да почине/придремне някъде за час , според ситуацията - преди Върбишки, Елешница, ако успеее Хазим.
Бодър беше. Дух има. Здрав е. Стискаме палци Very Happy
Сря Юли 23, 2025 7:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

andriii написа:
Чухме се като беше на Вратник - почиваше малко, хапваше от топлата витрина на Била....хахахха...донесли му на Прохода Laughing Много жега. Снощи каза, че много е патил след Кръстец - тъмно, жега, тръни , паднали дървета. Сега явно си починал на Котел. Мислеше, да намали тази нощ съня и да почине/придремне някъде за час , според ситуацията - преди Върбишки, Елешница, ако успеее Хазим.
Бодър беше. Дух има. Здрав е. Стискаме палци Very Happy

О не, със сигурност ще станат нещата. Даже няма да ходи на никакъв Хазим, според мен сега като е тръгнал след 2 часа почивка, направо на Емине ще иде. Аз не съм го чувал, но тези 2 часа почивка ми говорят точно това. На хазим ще е само ако е уморен, но съм почти сигурен че ще кара още напред.

Само че това е според мен, а той си има друг план Smile Да видим...

П.С - аз за Кръстец му споменах, понеже минавах предната седмица, но той не ми обърна особено внимание. Не че е имал и вариант да направи нещо кой знае какво предвид това че го е правил по тъмно.
Сря Юли 23, 2025 8:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Сега е 20.20, погледнах картата къде е, след малко ще спре гпс-а и има около 1 час и 20-30 мин до върбишки. Там ще бъде в 22.00 със сигурност ако е внимателен. Дефакто отново натрупва 2 часа разлика. Но за сметка на това ще има време да почине и да завърши силно последния ден.... Дано да остане на Върбица за първи път, така както му казах, но се съмнявам. Най-вероятно по - напред ще иде.

Но пак да кажа, щом е стигнал дотук, ако всичко друго е наред ще стигне със сигурност, така както е планирал или поне близо.
Сря Юли 23, 2025 8:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Сега погледнах значи на Котел 2 часа почивка и след това няколко часа спане на един ловен заслон, преди върбишки, та му е била по-голямата почивка. Гледам на едно разклонение след върбишки се е объркал и е загубил 15 минути, но не е фатално. Стигнал е ГС елешница с 45 минути по-бавно от плана. Но пък почивката му е била изтеглена по-назад. Затова че днес ще страда. Времето захладня, но се появи вятър, дано да не е силен по морето, че ще му създаде трудности.
Чет Юли 24, 2025 7:41 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Страница 7 от 8

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.