Отскоро това чудо спря да работи, поне при мен, а ми е много полезно. Писах в темата в MTB форума, както и ЛС до автора му, но той не е влизал там от 30.08.2022 г.
Има ли начин някой, който го познава, да му каже за проблема или някой друг от тук знаещите и можещи тази материя да намери решение?
П.С. Пожелавам на всички весело посрещане на Новата година - здраве, късмет и много ходения горе на хубави места и с хубави хора!
Съб Дек 31, 2022 1:25 pm
goatmoon
Здравейте ,имам проблем с последните версии на bgmountains.
Почти на всеки маршрут който се опитвам да направя, забива и стои на calculating route -initializing.
С по старите верси, като не успяваше да направи маршрут ,правеше права линия от последната точка до новата.
https://imgur.com/a/Vo9kyOE
Чет Яну 19, 2023 9:10 pm
vasildiavolo
Здравейте
Взех Garmin eTrex 32x за подарък на приятел. Можете ли да помогнете как да кача някоя от BGMountains картите на него?
Свалих https://bgmountains.org/bg/maps/garmin-maps/category/9-bgmountains , но в каквато и папка да слагам image файла, не откривам картата на приемника. За конкретния модел не откривам и точна информация в интернет, а да призная за пръв път ползвам такова устройство.
Пет Фев 17, 2023 12:43 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
vasildiavolo написа:
Здравейте
Взех Garmin eTrex 32x за подарък на приятел. Можете ли да помогнете как да кача някоя от BGMountains картите на него?
Свалих https://bgmountains.org/bg/maps/garmin-maps/category/9-bgmountains , но в каквато и папка да слагам image файла, не откривам картата на приемника. За конкретния модел не откривам и точна информация в интернет, а да призная за пръв път ползвам такова устройство.
Ако можеш, дай снимка (скрийншот) на папките и файловете, които са в паметта на Garmin eTrex 32x.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Нали правилно свалям:
BGMountains Cyr IMG
Версия:20230111
Основна версия за директен ъплоуд в приемника
Пет Фев 17, 2023 2:50 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Правилно сваляш. При мен обаче се сваля архивиран файл gmapsupp.zip, който първо трябва да разархивирам – разархивираният файл е gmapsupp.img, него обикновено го преименувам примерно на BGMountainsCyr-11.01.2023g..img и след това го копирам в папката Garmin.
Като гледам папките, които си приложил в снимките – нямаш качен файл gmapsupp.img (или подобен с размер 876 МБ, колкото е размерът на BGMountains).
Пет Фев 17, 2023 4:05 pm
vasildiavolo
stefan_iliev38 написа:
Правилно сваляш. При мен обаче се сваля архивиран файл gmapsupp.zip, който първо трябва да разархивирам – разархивираният файл е gmapsupp.img, него обикновено го преименувам примерно на BGMountainsCyr-11.01.2023g..img и след това го копирам в папката Garmin.
Като гледам папките, които си приложил в снимките – нямаш качен файл gmapsupp.img (или подобен с размер 876 МБ, колкото е размерът на BGMountains).
Проблемът бе, че бях сложил image файла в CustomMaps папката, само го преместих и картата е на лице. Искрено много благодаря за съдействието!
Ако може последен въпрос - нормално ли е доста бавно да се случва навигацията на картата, имам предвид че докато я разглеждам, зареждането е доста по-бавно сравнено с това на телефона (досега само на телефон съм използвал подобни карти)?
И наистина последен - ако сложа карта памет, как стои въпроса с папките? Предполагам ще е по-добре да освободя място от паметта на GPS-а, поради което идеята ми е да прехвърля картата на картата памет.
Пет Фев 17, 2023 6:09 pm
stefan_iliev38
Нямам модела Garmin eTrex 32x, така че не знам колко бързо обикновено зарежда картата. Някой, който го има, може да каже.
Можеш да видиш в настройките, ако има настройка за ниво на детайлност, на изобразени подробности – можеш да пробваш да не бъде на максимум детайли.
Относно картата памет:
В картата памет се прави папка Garmin и в нея се качват картите.
В някои упътвания съм срещал, че е добре в папката Garmin да се копира файлът GarminDevice.xml, но не съм забелязал неговата липса да създава проблеми.
Добре е новите карти да се качват първо в допълнителната карта памет, за да може да се тестват – ако новата карта има някакъв проблем, който води до блокиране на джипиеса, маха се картата памет и джипиесът би трябвало да се оправи.
По-старите модели еТреx-и (напр. eTrex 30) бяха чувствително по-бавни от съответните им по-големи събратя (напр. 60Csx). Допускам, че подобни разлики има и между актуалните модели. Все пак, бавнотията се компенсира донейде от по-малкия разход на енергия и по-малките размери/тегло на устрйствата от eTrex серията.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Пет Фев 17, 2023 7:29 pm
Сотиров
Стара карта на Рила
Интересува ли някого тази карта на Рила от 1936 г.? Има и 60 страници характеристика на планината и "Упътвания за излетувания из Рила". Доста е голяма, 100х80, и нямам идея как може да се сканира. Ведрин и Дидо го владеят тоя занаят. Тук показвам три фрагмента с фотоапарат:
Пет Мар 03, 2023 2:37 pm
dido
Пущал съм снимки от нея.
Картата придружава малко книжле с маршрути, ок 50 страници малък формат. Всичко това ли имаш?
_________________ Бутам след осмата бира
Последната промяна е направена от dido на Пет Мар 03, 2023 9:20 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Мар 03, 2023 9:06 pm
Сотиров
Да. 62 страници е книжлето. Картата е в чудесно състояние, залепена върху плат. Но щом я имаш, значи не е нещо уникално.
Пет Мар 03, 2023 9:13 pm
didkopitko
Имам въпрос. Защо Garmin Basecamp (в случая 4.7.4) на Windows компютър не може да ми изчисли в някои случай маршрут с картата на BGMountains? Случва ми се понякога на определени отсечки.
Пример:
Стара планина, от Лифт Незабравка междинна - по жълтата марка до хижа Добрила не ще и не ще, вика "There was an error calculating this route". В същото време по черния път вдясно от жълтата - изчислява.
Втори пример:
Рила, хижа Рибни езера - вр. Йосифица; хижа Рибни езера - вр. Венеца; имаше и други в района на Рибни езера...
Като дам ОК на грешката и дава маршрута като права линия, не по пътеката.
Картата е BGMountains_CYR от юни месец.
Пет Сеп 01, 2023 2:39 pm
stefan_iliev38
Интересно...
Пробвах да изчертая маршрути за дадените примери с програмата BaseCamp (версия 4.7.5) и с програмата MapSource (версия 6.16.3).
Програмата MapSource изчислява коректно маршрутите за дадените примери, а BaseCamp не може. Интересно...
Пет Сеп 01, 2023 3:25 pm
TheGrave
stefan_iliev38 написа:
Интересно...
Пробвах да изчертая маршрути за дадените примери с програмата BaseCamp (версия 4.7.5) и с програмата MapSource (версия 6.16.3).
Програмата MapSource изчислява коректно маршрутите за дадените примери, а BaseCamp не може. Интересно...
BaseCamp-а е тотално дърво, не знам как имате нерви да чертаете маршрутите на него. Аз го ползвам единствено да наливам стари тракове в него и точки за бъдещи посещения. MapSource FTW!
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... , 59, 60, 61Следваща
Страница 60 от 61
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети