Регистриран на: 10 Юли 2013 Мнения: 23 Местожителство: Велико Търново
Здравейте и от мен.
Поздравявам всички участници в този чудесен преход - наистина незабравимо изживяване-чудесно време прекрасна видимост и страхотни хора.Имах удоволствието да преживея с вас едни незабравими мигове.
Специално искам да поздравя моя колега и приятел Станислав Манев с чудесното представяне и впечатляващото време -Браво Стан догодина още по добре.Искам също да поздравя моя приятел Румен който се нави да дойде и учавства въпреки че му предстои изкачване на Матерхорн след няколко дни.Поздрави и на Светльо от Габрово - страхотен нямам думи - успех на Матерхорн друже ще стискам палци за вас всичко да е оки.
Групата от Ловеч -адмирации и за вас -голям екип сте.
За организатора на това чудесно мероприятие Станислав каквото и да кажа - малко ще е -бъди здрав и успехи.
Благодаря за снимковия материал на Стефан Илиев / по част от маршрута минахме заедно с него/ - страхотни снимки че и с времената -браво кога успя да направиш 1900 снимки това си е рекорд направо.
Запознах се с нови участници и вярвам че ще се виждаме и за напред.
Ние /аз и Румен/ го бяхме планирали до Беклемето и така го и направихмеееее........еееех ..... няма да казвам жалко но така се стекоха нещата.
Пожелавам на всички едно чудесно лято. До нови срещи -Николай Цончев
Сря Юли 29, 2015 11:36 pm
Terje
Ужасно завиждам на всички, още от миналата година се каня да участвам, но уви, нямах възможност да си взема отпуск. все пак като чета историите на всички, почти успявам да се почуствам все едно и аз съм взел участие. планирам след две седмици събота да го направя и аз и после ще пиша.
каква е причината похода да не се организира в събота и може ли следващия път да бъде в събота?
Пет Юли 31, 2015 8:15 am
ogobogo
за съботно-неделното организиране - задайте си въпроса (поне това е моето мнение де)
-имайки предвид какво беше времето миналата седмица и че в събота и неделя почива почти цяла България и че поне една част (била то малка или немалка) от почиващите се стоварват по баирите и хижите са най-вероятно доста по-заети, отколкото в работните дни............... (многоточието го оставям вие да довършите)
пп:не знам дали е удачно да го задам този въпрос, ама - да знаете кой поставя нов и прибира старите дневници от Купена?
Пет Юли 31, 2015 3:04 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1267 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
ogobogo написа:
пп:не знам дали е удачно да го задам този въпрос, ама - да знаете кой поставя нов и прибира старите дневници от Купена?
Като се прибера от работа ще си видя снимките, човек от Карлово беше. Пише му в началото на всяка тетрадка имената и адреса. Ще прикача снимката с данните.
Регистриран на: 08 Юли 2011 Мнения: 21 Местожителство: велико търново
Здравейте, най накрая ми остана малко време да напиша моя разказ за замисления от мен поход 24/100 Мазалат - Ехо. На4алото бе поставено в 4етвартък сутринта със 10 км бягане /последна тренировка/ в русенския парк на младежта. От тук запо4наха трудностите ми с целта за достигане до хижа Мазалат , то ако не 5 4аса сутринта в петък поне до към 10 4аса най късно. Отидох на работа след бягането в парка от 14 до 23,30, тя се състои в опаковане на закуски и така 10 4аса прав. Опитах се да навия една приятелка да ме закара от Горна Оряховица до хижа Партизанска песен, но тя беше си отишла в Добри4, при майка си. Писах на Иван Гърбев в Фейса 4е ще тръгна 2 4аса през нощта от Русе , но не знаех колко ще стигна на Мазалат. Закараха ме до гарата на Г. Оряховица , от там влака и 6,50 4аса , стигнах до Габрово.
От там с надеждата някой да ме вземе на автостоп нагоре така и не се полу4и, пешком , с ти4ане цели 18 км по асфалта, стигнах някъде до големия завой след у4илището Тота Венкова към 9,30 4аса и най накрая едно мом4е все пак ми спести още 7 км до Партизанска песен. Там бях в 9, 45 , после на бегом достигнах най накрая хижа Мазалат в 11,15. Видях се с хижарката и казах, 4е ще продължавам към Ехо, така 4е тя ми даде тъй 4аканата от мен 5 години фанелка . Тръгнах на бегом по заобиколната на Въл4ата глава пътека и излязох на билото и там умората, без спане ве4ерта, напи4ащото обедно слънце ме събориха. Поспах малко , нямаше как, но надеждата ми да достигна до Ехо по4на да се изпарява. Все пак към 15 4аса достигнах хижа Мандрата. Там ме нагостиха с едно гюве4е пълно с месо, 4ак ми остана за сандви4. Идваше най трудната 4аст, изка4ване на Юрушка грамада, там достигнах в 16,50. Последва и ка4ване на Ботев и 19 4аса ве4е виждах контурите на билото до връх Вежен. Бях изминал 48 км за 12 4аса, по груби сметки бях на половината разстояние от Габрово до хижа Ехо.
Замислих се, имах още 48 км / до Ботев бяха 22 км/, малко концентрация и продължих напред, заслон Ботев, Безимения, Дюз4ал, Жълтец, 20,15 4аса престоеше слизане. Нощта мислех да е посрещна поне на връх Купена. Но не, тук моя поход за този ден свърши, колянната става на левия крак подаде, при подска4ането от туфа на туфа на слизането напряко от Жълтец и си казах няма да достигна в рамките на 24 4аса до хижа Ехо. Лека полека се върнах до заслон Ботев.
Там преспах и на сутринта ве4е бодър , с малко отминала болка в коляното потеглих на обратно към Габрово. Реших да се пробвам ве4е отпо4инал за колко време ще се върна до Мазалат, тръгнах 6,50 4аса. За 28 минути ка4их връх Ботев, за 20 стигнах заслон Маринка и до към 9,10 4аса излязох от гори4ката до хижа Тъжа, за мен беше добро време, с такова темпо предния ден щях да успея. Тук оба4е изобщо мераците ми да спортувам по билото на Стара планина из4езнаха, като срещнах 4овек от Комеминейците. Пак ядене на Мандрата, после приказки до Русоватец, ядене на боровинки, среща с други туристи и 14 4аса бяхме на Мазалат. Аз продължих до 4ешмата на разклона за Узана. И така към 16 4аса ходенето свърши . Равносметката от двата дена 90 км за 21 4аса. еееее яко и релаксиращо беше и ако бях тръгнал от Мазалат в 5 4аса с другите , щях да си изкарам прехода.
_________________ кккккк444444
Вто Авг 04, 2015 12:24 pm
Stefak
От толкова 4-ки ми се отщя да чета.
Вто Авг 04, 2015 1:50 pm
Inga
Здравейте,
С доста закъснение пиша от мое име - Ина Ефремова (София) и Филип Милев (Стара Загора).
Тази година и за двамата беше първо участие в похода, както и първо минаване по билото на Стара планина. Не успяхме да стигнем до х. Ехо, около 21 ч. бяхме на х. Дерменка, където и останахме да пренощуваме. Въпреки това, искам да споделя, че за нас това беше страхотно преживяване, наситено с красиви пейзажи и прекрасни спомени. Благодаря на организаторите за тази инициатива и възможност, както и на всички наши спътници (стари и нови познати) за приятната компания и отзивчивост!
С пожелание за хубави почивни дни и до нови срещи!
Ина
Пет Авг 07, 2015 10:27 am
NIKIBO
Регистриран на: 10 Юли 2013 Мнения: 23 Местожителство: Велико Търново
Еееее Ина като за първо минаване бяхте железни - смятам че решението да останете на Дерменкая в случея беше най правилното.Вече имате опит и вярвам че живот и здраве догодина ще го изкарате.
Весело лято от мен и до нови срещи.
Пет Авг 07, 2015 10:40 pm
svilka
Регистриран на: 06 Юли 2011 Мнения: 2 Местожителство: Варна/София/....
Снимки Свилка
Здравейте, малко късно, но от сърце! Моите снимки от похода, включително предния и последния от 3-ти дни: Габарево, Соколна (изчакване на жегата), Голям Кадемлия - Мазалат - Ехо - спускане на ЮЗ през паметника и излизането между Розино и Клисура.
Линковете за достъп до файла ще бъдат активни до : Четвъртък 03.09.15.
Файл : 2015-07-24 100h24 StaRa JPG x1200.rar
Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=10a51bc5f5
Чет Авг 20, 2015 1:07 pm
SakatOrel
Срамувам се, че толкова много забавих довършването на разказа за най-интересното спортно събитие през 2015 година, който започнах няколко дена след приключването му.. С него искам отново да изкажа огромната си благодарност на организатора Станислав и всеки един участник, който бе част от това огромно изпитание..
.. но общото между всички тях беше, че бяха хора готови да предизвикат волята си - безрезервно влюбени в природата и уникалното по рода си безкрайно било, притежаващо толкова много красота и величие .. по ръба на Балкана ..
Срамувам се, че толкова много забавих довършването на разказа за най-интересното спортно събитие през 2015 година, който започнах няколко дена след приключването му.. С него искам отново да изкажа огромната си благодарност на организатора Станислав и всеки един участник, който бе част от това огромно изпитание..
.. но общото между всички тях беше, че бяха хора готови да предизвикат волята си - безрезервно влюбени в природата и уникалното по рода си безкрайно било, притежаващо толкова много красота и величие .. по ръба на Балкана ..
Може би трябва само да добавиш, че постиженията никога не идат ей така от само себе си, не прочетох някъде споделеното от теб какво ти коства подготовката, как и кога намираш време за тренировка... А е важно да се знае, от всеки, който иска да бяга по това трасе.
Ето и моите лични преживявания, накратко:
За мен това бе първото участие в проявата под тази ѝ форма, предишното ми участие беше като дете, преди 20 години, когато тренирах лека атлетика. Съответно 20 години не бях бягал повече от 1 км и сега имах огромното желание да бъда във вашата групичка, поне докъдето мога. Съответно това беше до х.Тъжа, или около 15 км. След това изгря слънцето и получих някаква страшна криза, която ме докара до състояние на повсеместна слабост, присъща на болен от грип. До Ботев само дето не пълзях, на Маринка изкарах около 15 минути със световъртел като от височинна болест. До Добрила просто не знам как се добрах. Едва там, след ядене на боклуци - шоколад и Фафли+студена вода се пооправих, а след Дерменка отново ми се появи желание за "бягство". Километрите там вече са доста, затова прецених, че не е удачно точно там да експериментирам и реших да приложа стратегическо решение - без тичане и без спиране, ускорен ход. Вече не можех да компенсирам нищо от изоставането, но ми остана утехата да завърша. След арката на Беклемето окончателно "обединихме" усилията си с Тодор от Карнобат, с който стигнахме до финала.
Според мен ключ към преодоляването на това трасе е не само изключителната физическа подготовка, но и доброто познаване на терена. Последното би дало много шансове дори и на неособено подготвени участници, при правилен разчет на време и тактика да покажат също много добър резултат.
Това е отчетът на моето участие, на нетренирал предварително участник, но с огромно желание да бягам доколкото ми стигнат силите.
А има и други премеждия - например да мислим и да се готвим за Персенк.
Вто Фев 23, 2016 10:33 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3385 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
vladofff написа:
... До Добрила просто не знам как се добрах. Едва там, след ядене на боклуци - шоколад и Фафли+студена вода се пооправих, а след Дерменка отново ми се появи желание за "бягство"...
А представяш ли си - освен шоколада и вафлите - на заслон "Ботев" да беше изял един боб и няколко кюфтета - как щеше да "полетиш" след това?
vladofff написа:
... Според мен ключ към преодоляването на това трасе е не само изключителната физическа подготовка, но и доброто познаване на терена. ...
И вафлите!!!
Наскоро ме питаха за Стара планина 100х24 кога ще бъде. Отговорих - традиционно през втората половина на юли месец.
Страница 6 от 7
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети