Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора
mislesht написа:
ZCEZBPM написа:
Никой ли тук не е чел *Съкровището от Сребърното езеро*?
Там Олд Шетърхенд и Винету убиваха гризлитата с джобни ножки.
Имайте повече вяра в себе си бе хора.
Абе той и Сандокан убиваше тигър с кинжал, но я пробвай на практика!
Доста инфо се събра в тази тема, не знам как ще извадим полезното за да го систематизираме.
ами според мен това е полезното-да пееш,свиркаш,звъниш със звънче,по всякакъв начин да предупредим дивите твари,че сме в гората!И да се оттегляме,когато има някой с по-големи габарити от нашите...
Да вдигаме шум в гората, но аз обичам и тишината, къде другаде можеш да се насладиш на спокойствието, на липсата на клаксони?
Вто Окт 09, 2012 8:55 pm
ПАВЕЛ
toni g написа:
Да вдигаме шум в гората, но аз обичам и тишината, къде другаде можеш да се насладиш на спокойствието, на липсата на клаксони?
Абе Тони, зАрежи ги тия косматите, тъкмо ги оставихме на спокойствие от седмица -две . Кажи как вървят работите с паламуда,че цяла България пощуря тия дни
palamud
ПАВЕЛ написа:
toni g написа:
Абе Тони, зАрежи ги тия косматите, тъкмо ги оставихме на спокойствие от седмица -две . Кажи как вървят работите с паламуда,че цяла България пощуря тия дни
az sam v Burgas ot 3 dena 4uvam , 4e niama mnogo palamud ) i tazi godina ,minalata na edin no6ten ribolov izmraznah i hvanahme 80-90 ribi :-0)
Павел, аз ги оставих "косматите", ама прочетох твоите постове и на Никтод в този форум и разбрах, че Вие не ги оставяте на мира.
Аз не бях в България , ходих на плаж на друго море, дето водата е бистра и малки рибки те хапят за краката. Ще Ви кача снимки на едни папагали с които се занимаваше един българин. Впечатлиха ме като много умни птици ,не бяха в клетка.
А за паламуда, има го в магазина по 7лв., аз още не съм яла за този сезон.
Сотиров, снимката на баба Меца с трите мечета ти ли я прави?
Сря Окт 10, 2012 10:31 pm
NikTod
toni g с тази мечешка тема единственото, което според мен правим, е качествено да забавляваме форума.
С ПАВЕЛ се сдавихме за пътеките, обаче се солидаризирахме за мечките
По въпроса с папагалите, се присъединявам към мнението ти, че са интересни животни. Ще е любопитно да се разгледат снимките.
Да не би, обаче и тяхната популация, да искаш да регулираш
Никтод, защо мислиш, че искам да огранича популацията на всички животни? Аз обичам животните, имала съм кучета, котки, морско свинче, водни костенурки, декоративен заек, папагалчета и др. Хората може да ме разочароват, но животните не. Тук има много гларуси, сигурно знаеш. Редовно им оставям на прозореца в службата надробен хляб и ако забравя ми чукат на прозореца . През лятото обаче ходят някъде и не ги виждам.
Август месец когато бях в Рила, гърлото ме заболя да пея, да свиря, догодина ще взема по сериозни мерки. А сме ходили по много забутани места с малки деца и сме срещали само сърни.
Ще ви кача снимки на папагалите, но не съм ги свалила още от телефона си.
[quote="NikTod"...Да не би, обаче и тяхната популация, да искаш да регулираш [/quote]
Ами да, отсега се опасявам да не срещна toni g някъде, че да ме ликвидира заради пустата популация. Как ще ме познае, че не съм мечка... ами МЕЧО . Страха може да обърка не само род, ами и габарити.
[quote="NikTod"...Да не би, обаче и тяхната популация, да искаш да регулираш
Ами да, отсега се опасявам да не срещна toni g някъде, че да ме ликвидира заради пустата популация. Как ще ме познае, че не съм мечка... ами МЕЧО . Страха може да обърка не само род, ами и габарити.[/quote]
Прекръсти се на Папагалчо. Всъщност от поста на toni g може и друго да си избереш
toni g, разбира се, че не съм си изградил такова крайно мнение за вижданията ти по отношение съжителството с природата. Както обичам в удобен случай да казвам: Малко хумор не отровил никой, поне до момента на прилагането му
А по отношение на миграцията на чайките през лятото, от прозореца на службата ти. Мога да питам, но препочитам да предположа. Отишли са на шведска маса по плажовете и рибарите. Цяла зима пости на "хлебец" при теб. Няма как, още повече, че не съм чувал за чайки-аскети
То не винаги човек е такъв за какъвто се афишира. Не се знае кой е по-добър природолюбител. На приказки всички сме много добри.
Споменах за гларусите, а не за чайки. Първите са много нахални птици, ние ги използваме като нарицателни за туристите /морските/, а вторите са грациозни птици и много страхливи.
Съб Окт 13, 2012 4:43 pm
NikTod
toni g написа:
То не винаги човек е такъв за какъвто се афишира. Не се знае кой е по-добър природолюбител. На приказки всички сме много добри.
Споменах за гларусите, а не за чайки. Първите са много нахални птици, ние ги използваме като нарицателни за туристите /морските/, а вторите са грациозни птици и много страхливи.
Как ще стане вие дамите да ги обичате чайките, при положение, че имате гларуси
п.п: А тия нахални, като чайки туристи, които вие от морето /визирам в случая само теб и такива като теб/, които така лицемерно и мазно им се лигавите когато става реч да им вземете парите, а във всеки удобен момент /обикновено когато свърши сезона/ стават разбира се нахални чайки.
Или ако си поиграя с думите. През сезона пристигат гларуси /т.е. те са чайки с пълни портфейли/, а когато портфейлите се изпарят остават само чайки.
По нашия край си имаме поговорка: "Храни куче да те лае"
Никтод, не мога да разбера каква аналогия правиш между чайки и гларуси.
За твое сведение изобщо хляба ми не е свързан с туризма и на никой не се лигавя, все едно ми е какъв ще е сезона, аз самата ходя на други морета на почивка. Обещах ви да ви кача снимки с много големи и опитомени папагали /ара и какаду/.
Хайде остани си със здраве.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Следваща
Страница 6 от 8
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети