браво, браво на всички, които завършиха. А също за организацията и най-вече идеалното време.
Догодина повече участващи и всички да са завършващи.
Аз пък да се похваля, че в 02.38 бях обратно на К.стена. Свидетели нямам, че стигнах по това време, но пък кой го е грижа
Поздрави
Пон Юли 27, 2015 9:56 am
rumi_xristova
Браво на всички, които завършиха. Поздрави на Оги, затова, че се върна и до Козя стена. Времето беше идеално - е доста горещо, но все пак е лято.
Ето и линк за снимките:
Прекрасен преход, за първи път участвам на такава дистанция, но голям кеф беше с няколко коментара, може би ще са полезни на участници следващите години:
- не си взех четв отпуск: грешка, тръгнах след работа, довлачих се след близо 10км преход през нощта към 23.30 до х. Мазалат, настаних се в столовата, дремнах, полегнах и вече трябваше да стартирам. Почти без сън, след 10км преход да започнеш нов такъв, но с дължина 70км не е оферта
- докато се опомня сутринта стартът вече беше даден, излязох 5.05ч и хукнах да гоня последно изнизващите се хора... като се има предвид, че целта ми беше финиш през светлата част на деня трябваше да заобикалям има-няма 40човека по тясната пътека от х. Мазалат, това ми коства много усилия и след половин час нищо, че не беше изгряло слънцето, вече бях плувнал в пот, къде от зор, къде от притеснение, щото имах 2 дружки, които и те щяха да го минават по-бързо /разбирайте с бягане, където може тук-там/ и ги гонех тях
- настигнах другите 2ма, с които се движехме заедно до х. Добрила: като нов моят шанс беше да следвам някого...
- 9.23 бяхме и 3та вече на Ботев
- отклонихме се като качихме Амбарица по обиколен марширут, може би загубихме 20ина мин
- На Добрила - поне 45мин почивка: мнооого почивка + ядене първо, второ, трето, пиене (кола) и т.н. твърде много почивка и храна за човек, който иска да финишира по светло, но целта ми беше да държа другите 2ма, които в един момент ми казаха, че с това темпо нищо не се знае, при което аз хукнах сам през гората след Добрила, което ми беше най-големия кошмар
- последва още едно фатално загубване, което ми изяде време и най-вече психика и сили преди Коза стена, тръгнах и качих през клек някакъв връх, а то се оказа, че пътеката е преди върха и завива в дясно преди този ш*** връх
- Козя стена до Ехо го взех за около 1ч. 5мин.
- Ехо в 19:47
* малко преди Дерменка получих болка от страни външната част на коляното и реално не можах да изтичам толкова и с това темпо, което ми се искаше след Дерменка, защото там до Беклемето е супер за бягане, предимно е спускане по лесен терен - бягах, но с ограничено темпо. Ако не беше болката, щях да натисна още доста повече.
3 дни след това т.е. днес вече бягах свински тръст малко 2-3км и нямам никакви проблеми или болежки, ще видим на по-сериозно бягане как ще е, но се чувствам възстановен напълно, даже се качих пеш до 8ми етаж, има умора, но съвсем поносима... мисля като за първо такова по рода си и мащаба бягане е нормално.
Благодаря на всички - участници, организатори, това е голямо изпитание на волята и духа.
Павел Михайлов
Пон Юли 27, 2015 4:20 pm
igurbev
rumi_xristova написа:
Времето беше идеално
Абе точно идеално не бих го нарекъл. (Егати кошмарната жега!)
Тичайки така, не ви ли е страх да не стъпите на некой змийчок?
Той бяга с гащи Левис.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Вто Юли 28, 2015 1:32 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3387 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
ogobogo написа:
...
Аз пък да се похваля, че в 02.38 бях обратно на К.стена. Свидетели нямам, че стигнах по това време, но пък кой го е грижа
Поздрави
Не бъди толкова сигурен за свидетелите - 19 минути след нашето потегляне от хижа "Козя стена" и 19 минути преди твоето пристигане там:
ognedishasht написа:
...
Това ми е любимото ходене и след две пропуснати години вече просто нетърпимо ме сърбяха копитата.
Хем сърбят, хем болят!
Вто Юли 28, 2015 9:30 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3387 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Благодаря за чудесното събитие! Трябва да призная, че надхвърли много очакванията ми!
Първо - благодарности на Станислав! Каквото и да кажа за неговата инициатива - малко ще е.
Второ - благодарност на Pmihaylov за транспорта до Габрово и за чудесната компания до хижа "Мазалат"!
Трето - благодаря на хижарите и хижарките! Оказа се, че едно одеяло и една удобна пейка са достатъчни понякога.
(Снимката е на Диди Цветанова):
Четвърто - благодаря на всички участници, независимо дали стигнаха до хижа "Ехо", или докъдето им позволиха обстоятелствата!
Станислав е прав - това не е състезание, всеки от участниците направи своя поход и надявам се, че всеки е останал доволен.
Специални благодарности на непосредствените ми спътници Didogen, Филип, Ина и в последния "нощен" етап Свилен Гавраилов
(с когото между другото обсъдихме и космическите програми под меката светлина на младата Луна).
Пето - Павел Делирадев е казал за Стара планина, че "всеки, който би пожелал да получи свързана представа за най-голямата ни планина и да изпита всички удоволствия, които може да поднесе тя на своите почитатели, той трябва да предпочете цялостното пътешествие пред откъслечните излети. Последните напомнят разхвърляното четене на някое велико произведение; разкъсаното слушане на цяло музикално творение." (Павел Делирадев, "От Ком до Емине по билото на Стара планина", София, 1934 г.)
Бих допълнил, че ние "слушахме" една от "най-развълнуваните" части на това произведение, при това - с бързо темпо.
И накрая - връзка към всички мои снимки и един кратък клип от старта:
Снимките са много, но повечето са документални.
Има доста размазани снимки, които нямам време и намерение да махам.
Както обичам да казвам - фотоапаратът толкова си може, фотографът - също.
Ако някой има забележки към дадена снимка, нека пише и ще бъде изтрит от въпросната снимка без въпроси.
Забележка: Обикновено вертикално ориентираните снимки сочат посоката, в която съм продължил (или от която съм дошъл), тоест показват посоката на движение, направлението на придвижване. Това, разбира се, не винаги е така, понякога вертикалната снимка е просто вертикална снимка.
Общи условия:
Снимките могат да се свалят и да се ползват за некомерсиални цели при следните условия:
Първо: Да не се преиначава информацията от тях (например да се пише, че е било август, докато всъщност е било юли).
И второ: Ако на снимката има хора - да се иска разрешението на същите, ако снимката ще се публикува някъде другаде - например във Фейсбук. Логично е - ако на снимката не присъстват хора и туристи - същата да може да се ползва и без одобрението на останалите.
В полетата на Properties/Details (извикват се с десен бутон на мишката - най-отдолу, но след като снимката вече е свалена на компютъра, а не в Гугъл Снимки) съм поместил кратка информация за събитието, целите, участниците и кратко описание на маршрута.
Сря Юли 29, 2015 2:46 am
ronkata
Здравейте, браво на всички организатори и участници.
Някой има ли трак/маршрут/профил на прехода? Информация за пътя, денивелация (качване слизане), разстояние би била полезна? Има ли междинни точки, на които да се регистрират участниците?
За догодина го слагам в плановете си това преходче ама ще е добре да се проучи предварително.
Че за много изгубвания чета - не знам дали е от липса на обозначен маршрут, недоглеждане, бързина или нещо друго.
Поздрави
Трака не е целият, но ще ти свърши работа. http://dox.bg/files/dw?a=1c2e1af9c0
Губенето е от бързане и невнимание, няма друга причина.
Междинни точки няма, караш по червената маркировка.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Сря Юли 29, 2015 11:47 am
vladofff
единственото място, където може , условно казано да се отклониш, е участъка между Добрила и Дерменка, и то защото старата пътека на Ком Емине, още от Добрила е отклонена по на юг, вероятно заради резервата, и съответно не са си направили труда да сложат съвсем малко още някои маркировки, главно за летните подсичащи пътеки, иначе зимните не са изобщо проблем...
Сря Юли 29, 2015 11:51 am
igurbev
Искам и аз да изкажа благодарности на Станислав за абсолютно доброволната и некомерсиална организация на мероприятието. Благодарности и на хижарите за търпението и любезното обслужване, и не само на Мазалат и Ехо, а и на всички хижи и заслони по пътя ни. Въпреки, че това не е състезание, аз се радвам, че доста бегачи се включиха и то с доста голям ентусиазъм. Поздравявам всички завършили, без значение по кое време и кой подред. Наистина се възхищавам на хората, имали волята да продължат и по тъмно (имаше хора завършили в 4:45, което прави едва ли не повече ходене по тъмно отколкото през деня).
Цитат:
ronkata: Някой има ли трак/маршрут/профил на прехода? Информация за пътя, денивелация (качване слизане), разстояние би била полезна? Има ли междинни точки, на които да се регистрират участниците?
Това е моя трек: http://www.bikemap.net/en/route/3169506-100x24-stara-planina-2015/
От начало до край, но имай в предвид, че това не е състезание, маршрута не е фиксиран, няма контролни точки и специална маркировка, затова всеки сам си избира от къде да мине. Може някои върхове да си ги подсечеш заобикаляйки и удължавайки си дължината, но пък спестявайки си денивелацията, а може да решиш да минеш по зимната маркировка директно през тях, съответно по-кратко, но по-стръмно . Конкретни междинни точки няма, няма подкрепителни пунктове като по състезанията. За целта се използват хижите и заслоните покрай които минаваш и сам си избираш къде и дали да спреш. Това важи и за водата също. Трябва да имаш в предвид, само наличните водни източници, които по билото са ограничени. Някъде в началото на темата Станислав ги беше изброил.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Следваща
Страница 5 от 7
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети