Моля да се отбележи върху картата, че хижа "Родопски партизани" ("Академика") не работи и е затворена от дълго време. Не знам как да правя трек за това.
Днес, след като два часа вървях по снега по река Първенецка по напълно запустяла и немаркирана пътека между пропасти и скали, се надявах да се стопля с горещ чай в хижата. С ужас разбрах от случайно минаващ турист, че хижата не работи поради спорове за собственост.
Аз гледах картата и се надявах, но бях излъган. Дано и друг турист не се излъже по погрешната информация.
1. Върви само по маркирани пътеки. Сам знаеш, че си зле с ориентирането.
2. Тези надежди все те вкарват в приключения.
3. И в планината да се преместиш да живееш, пак аджамия ще си останеш.
zcezbpm написа:
A aз си въобразявах, че именно от картата се информираме за реалното състояние на туристическите обекти. Явно съм грешал.
В следващата версия на BGM ще има ценоразписа на хижите и туристическите спални, и степента на лавинната опасност в реално време.
dido написа:
zcezbpm написа:
fena73 написа:
... Картата не е информационен бюлетин ...
A aз си въобразявах, че именно от картата се информираме за реалното състояние на туристическите обекти. Явно съм грешал.
Въображението ти играе лоша шега, очевидно. Как си оцелял до 50+ без точен справочник за живота, нямам идея
С много четене на Карл Май.
dido написа:
Картата информира за минало състояние на туристическите обекти. Информация за реалното им състояние можеш да добиеш само в нарочен телефонен разговор с хижаря или някой, дето е минавал скоро покрай обекта. Тази информация обаче няма да ти даде сигурност за бъдещото състояние на този обект. Т.е. възможно е след два дни хижаря да е заключил хижата и да е драснал за припаси към града
Ти пък! Нали някой друг трябва да е виновен.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Нед Яну 03, 2016 7:52 pm
El Sendador
Re: Неработеща хижа
didogen написа:
zcezbpm написа:
Моля да се отбележи върху картата, че хижа "Родопски партизани" ("Академика") не работи и е затворена от дълго време. Не знам как да правя трек за това.
Днес, след като два часа вървях по снега по река Първенецка по напълно запустяла и немаркирана пътека между пропасти и скали, се надявах да се стопля с горещ чай в хижата. С ужас разбрах от случайно минаващ турист, че хижата не работи поради спорове за собственост.
Аз гледах картата и се надявах, но бях излъган. Дано и друг турист не се излъже по погрешната информация.
1. Върви само по маркирани пътеки. Сам знаеш, че си зле с ориентирането.
2. Тези надежди все те вкарват в приключения.
3. И в планината да се преместиш да живееш, пак аджамия ще си останеш.
zcezbpm написа:
В следващата версия на BGM ще има ценоразписа на хижите и туристическите спални, и степента на лавинната опасност в реално време.
dido написа:
zcezbpm написа:
fena73 написа:
... Картата не е информационен бюлетин ...
Въображението ти играе лоша шега, очевидно. Как си оцелял до 50+ без точен справочник за живота, нямам идея
С много четене на Карл Май.
dido написа:
Картата информира за минало състояние на туристическите обекти. Информация за реалното им състояние можеш да добиеш само в нарочен телефонен разговор с хижаря или някой, дето е минавал скоро покрай обекта. Тази информация обаче няма да ти даде сигурност за бъдещото състояние на този обект. Т.е. възможно е след два дни хижаря да е заключил хижата и да е драснал за припаси към града
Ти пък! Нали някой друг трябва да е виновен.
Тъкмо се бях притеснил, че туристите в този форум са много любезни и не обиждат попадналите в беда, но горният пост ме успокои. Българинът си е българин, даже и да е турист - винаги гледа да клъвне и да нарани околните.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети