Той ми обясняваше за пътека минаваща над Левски. Излизаща в района на Купена. Не за тази която споменаваш.
Сря Сеп 07, 2016 12:16 pm
BrKirov
Здравейте колеги,
Някой минавал ли е скоро по пътеката от м. Сливката през заслон Михайлов до Параджика?
_________________ Не може да правиш едно и също и да очакваш различен резултат!
А. Айнщайн
Сря Апр 17, 2019 1:20 pm
Plamen К
BrKirov написа:
Здравейте колеги,
Някой минавал ли е скоро по пътеката от м. Сливката през заслон Михайлов до Параджика?
Есента минах, там има колова маркировка, личи се къде се минава, утъпкано е.
Пон Апр 22, 2019 2:43 pm
BrKirov
Plamen К написа:
BrKirov написа:
Здравейте колеги,
Есента минах, там има колова маркировка, личи се къде се минава, утъпкано е.
Благодаря
_________________ Не може да правиш едно и също и да очакваш различен резултат!
А. Айнщайн
Пон Апр 22, 2019 3:47 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1262 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Евакуация от х. Кашана или х. Мургана към подбалканския
Здравейте, от тези две хижи не съм вършал на юг, освен по асфалта. На картата гледам от Мургана жлъта и синя марка. В какво състояние са, ако някой е минавал скоро, че ще влача едно жеуезо на две гуми. Ама не ща да се спущам по хасфалта. Имам си после доволно да валирам до Камарци. И те така, мерси...
Колегата Пешо евентуално?[/i]
Що си махнал на кемпера две от гумите
Сря Юли 10, 2019 8:48 am
Петър
х. Мургана-с. Челопеч по макадама
Синята и жълтата маркировка са само за пешеходно, може и велосипедно от горе на долу. За предпочитане синята, на места жълтата обрасла. От х. Мургана в посока с. Челопеч върви добър макадам, по картата:х. Мургана-м. Радежа-пресича Зли дол-м. Телчика-м. Плочата-Чуговица/на картата е като местност, всъщност е рид/-най южният път-м. Св. Петка-с. Челопеч.
От х. Мургана по билния път можеш директно да стигнеш до Долно или Горно Камарци.
Ако имаш нужда от помощ, обади се!
Сря Юли 10, 2019 10:45 am
philm
Регистриран на: 06 Сеп 2015 Мнения: 56 Местожителство: София / Стара Загора
Здравейте,
Търся си маршрут различен от поречието на Габровница до х. Мазалат, от спирка Пваел Баня.
Някой минавал ли е скоро за Мазалат през Соколна и Кривата пътека? Има ли мост на реката? (за мечките е ясно че са си там :Д)
А през Сечен Камък, как е положението?
Здравейте,
Търся си маршрут различен от поречието на Габровница до х. Мазалат, от спирка Пваел Баня.
Някой минавал ли е скоро за Мазалат през Соколна и Кривата пътека? Има ли мост на реката? (за мечките е ясно че са си там :Д)
За мен през Соколна и Триглав за Мазалат си е много красив и обзорен маршрут. Малко длъшък, но ако се спи на Соколна става по-нормално.
Може и през Тънката рътлина, но що зорлем да се слиза долу и пак да се драпа нагоре...
Чет Юли 11, 2019 8:42 am
philm
Регистриран на: 06 Сеп 2015 Мнения: 56 Местожителство: София / Стара Загора
aldo написа:
philm написа:
Здравейте,
За мен през Соколна и Триглав за Мазалат си е много красив и обзорен маршрут. Малко длъшък, но ако се спи на Соколна става по-нормално.
Може и през Тънката рътлина, но що зорлем да се слиза долу и пак да се драпа нагоре...
Благодаря за предложението. Според теб, колко часа би излязло от сприката в Павел Баня? Като цяло идеята ми е да загрея за СтаРа100х24, но специално този вариант леко ме притеснява дали няма да е твърде тежко за (~26km +2200m - 1140m)
Пон Юли 15, 2019 8:30 am
NorthBridge
Върти ми се в главата да направя една разходка с още няколко човека от село Тъжа до Карлово през Триглав, Тъжа, Ботев и Васил Левски. Та, в тази връзка, да не отварям нова тема а направо да питам:
1. Как е пътеката с жълта маркировка за Бабското пръскало? Някъде бях прочел че уж е "затворена" заради паднали мостове, или нещо подобно. На картата в kade.si също е отбелязано минаване без мост. Ако приемем че все пак съм мераклия, става ли за минаване, и може ли да се продължи директно към Триглав после, вместо да се слиза обратно на царската пътека в синьо?
2. На какво дередже са заслоните Маринка и Михайлов, и овчарника до Пенчов чучур (на изток от Юрушка грамада)? Питам, защото в неделя когато ще вървим от Триглав до Ботев има голяма вероятност за гръмотевици - ако е много кофти, най-вероятно ще останем в Тъжа, но искам да знам накъде да бягаме ако ни зачука точно край Юрушка грамада или Параджика. Миналата година минах покрай заслон Маринка, беше в прилично състояние, но имаше катинар на вратата, а не искам да нанасям щети.
3. На слизане от Васил Левски, коя пътека е по-добър вариант - през Хубавец или през Равнец?
_________________ Well I came upon a man at the top of a hill
Called himself the savior of the human race
Said he come to save the world from destruction and pain
But I said how can you save the world from itself?
Вто Юли 23, 2019 11:51 am
boris_borisov
Някой може ли даде сведения за състоянието на "долната кордунска пътека", както е именувана в бгмаунтинс? Не питам за в момента, за лятото сигурно ще ми потрябва Идеята е да се слезе от х.Кашана малко надолу по асфалта и на завоя да се хване въпросната пътека през х.Свищи плаз и да се нощува на х.Паскал. С колело се планува да се минава. Благодаря предварително!
Вто Яну 21, 2020 6:56 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3370 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
boris_borisov написа:
Някой може ли даде сведения за състоянието на "долната кордунска пътека", както е именувана в бгмаунтинс? Не питам за в момента, за лятото сигурно ще ми потрябва Идеята е да се слезе от х.Кашана малко надолу по асфалта и на завоя да се хване въпросната пътека през х.Свищи плаз и да се нощува на х.Паскал. С колело се планува да се минава. Благодаря предварително!
Миналата година 3 пъти минах по въпросната пътека (2 пъти през деня и 1 път през нощта), а преди 3 години премаркирах с приятели първия километър и половина до Тотомир дере (останалата част до х.„Свищиплаз“ беше премаркирана след това от Шогуна и шогуната). Има обаче няколко поляни, където няма къде да се постави маркировка и трябват метални колове, трябва да се внимава при пресичането им и откриването на маркировката от другата страна на поляната.
Дано успея тези дни да намеря снимките си от тази пътека. Ще ги кача в Гугъл, ще дам връзка към тях тук, за да видиш и да прецениш съм каква е пътеката.
Засега ще ти кажа, че в началото според мен не става за колело - до Мачешкото дере, после има земни пътища, по които може да се кара, но на места е изровено, на места е много стръмно, на места се пресичат потоци, на места е каменисто. На поляните без маркировка според мен не може да се кара колело, защото тревата е висока. Миналото лято имаше само няколко големи паднали дървета, не знам как ще е след зимата. Има няколко места, обрасли с храсталаци, трябва прочистване, но засега не е много обрасло.
Иначе пътеката за пешеходец е много приятна, ту сенчеста, ту слънчева, има много места с вода за пиене, има и малко гледки. Ама е дългичка.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Сря Яну 22, 2020 2:41 pm
ivailo.hr
Ето два албума, съдържащи минаването на въпросната пътека на части от мен и Петър през юни 2015 г.
Благодаря и на двама ви, май добих представа, макар и да не ми харесват съвсем нещата Според плана тая отсечка ще трябва да я минавам вечерта, със съвсем малък запас останали сили и се очертава да е немалък проблем Ще гледам да отделя един ден време за предварително разузнаване, така би било най-добре. Аз я гледах на картата, че е почти без денивелация тая пътека и реших, че е добра идея, ама...
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6Следваща
Страница 5 от 6
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети