|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
|
Той ми обясняваше за пътека минаваща над Левски. Излизаща в района на Купена. Не за тази която споменаваш.
|
|
|
Сря Сеп 07, 2016 12:16 pm |
|
 |
BrKirov
|
|
|
Здравейте колеги,
Някой минавал ли е скоро по пътеката от м. Сливката през заслон Михайлов до Параджика? 
_________________ Не може да правиш едно и също и да очакваш различен резултат!
А. Айнщайн |
|
|
Сря Апр 17, 2019 1:20 pm |
|
 |
Plamen К
|
|
|
 |
 |
Здравейте колеги,
Някой минавал ли е скоро по пътеката от м. Сливката през заслон Михайлов до Параджика?  |
Есента минах, там има колова маркировка, личи се къде се минава, утъпкано е.
|
|
|
Пон Апр 22, 2019 2:43 pm |
|
 |
BrKirov
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Здравейте колеги,
Някой минавал ли е скоро по пътеката от м. Сливката през заслон Михайлов до Параджика?  |
Есента минах, там има колова маркировка, личи се къде се минава, утъпкано е. |
Благодаря 
_________________ Не може да правиш едно и също и да очакваш различен резултат!
А. Айнщайн |
|
|
Пон Апр 22, 2019 3:47 pm |
|
 |
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1278 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100 |
|
Евакуация от х. Кашана или х. Мургана към подбалканския |
|
Здравейте, от тези две хижи не съм вършал на юг, освен по асфалта. На картата гледам от Мургана жлъта и синя марка. В какво състояние са, ако някой е минавал скоро, че ще влача едно жеуезо на две гуми. Ама не ща да се спущам по хасфалта. Имам си после доволно да валирам до Камарци. И те така, мерси...
Колегата Пешо евентуално?[/i]
_________________ Не мога да спра.
http://ke-2013.blogspot.com/ |
|
|
Вто Юли 09, 2019 10:36 pm |
|
 |
EXIIIT
|
|
|
Що си махнал на кемпера две от гумите 
|
|
|
Сря Юли 10, 2019 8:48 am |
|
 |
Петър
|
х. Мургана-с. Челопеч по макадама |
|
Синята и жълтата маркировка са само за пешеходно, може и велосипедно от горе на долу. За предпочитане синята, на места жълтата обрасла. От х. Мургана в посока с. Челопеч върви добър макадам, по картата:х. Мургана-м. Радежа-пресича Зли дол-м. Телчика-м. Плочата-Чуговица/на картата е като местност, всъщност е рид/-най южният път-м. Св. Петка-с. Челопеч.
От х. Мургана по билния път можеш директно да стигнеш до Долно или Горно Камарци.
Ако имаш нужда от помощ, обади се!
|
|
|
Сря Юли 10, 2019 10:45 am |
|
 |
philm
Регистриран на: 06 Сеп 2015 Мнения: 56 Местожителство: София / Стара Загора |
|
|
|
Здравейте,
Търся си маршрут различен от поречието на Габровница до х. Мазалат, от спирка Пваел Баня.
Някой минавал ли е скоро за Мазалат през Соколна и Кривата пътека? Има ли мост на реката? (за мечките е ясно че са си там :Д)
А през Сечен Камък, как е положението?
|
|
|
Сря Юли 10, 2019 11:36 am |
|
 |
aldo
|
|
|
 |
 |
Здравейте,
Търся си маршрут различен от поречието на Габровница до х. Мазалат, от спирка Пваел Баня.
Някой минавал ли е скоро за Мазалат през Соколна и Кривата пътека? Има ли мост на реката? (за мечките е ясно че са си там :Д)
А през Сечен Камък, как е положението? |
За мен през Соколна и Триглав за Мазалат си е много красив и обзорен маршрут. Малко длъшък, но ако се спи на Соколна става по-нормално.
Може и през Тънката рътлина, но що зорлем да се слиза долу и пак да се драпа нагоре...
|
|
|
Чет Юли 11, 2019 8:42 am |
|
 |
philm
Регистриран на: 06 Сеп 2015 Мнения: 56 Местожителство: София / Стара Загора |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Здравейте,
А през Сечен Камък, как е положението? |
За мен през Соколна и Триглав за Мазалат си е много красив и обзорен маршрут. Малко длъшък, но ако се спи на Соколна става по-нормално.
Може и през Тънката рътлина, но що зорлем да се слиза долу и пак да се драпа нагоре... |
Благодаря за предложението. Според теб, колко часа би излязло от сприката в Павел Баня? Като цяло идеята ми е да загрея за СтаРа100х24, но специално този вариант леко ме притеснява дали няма да е твърде тежко за (~26km +2200m - 1140m)
|
|
|
Пон Юли 15, 2019 8:30 am |
|
 |
NorthBridge
|
|
|
|
Върти ми се в главата да направя една разходка с още няколко човека от село Тъжа до Карлово през Триглав, Тъжа, Ботев и Васил Левски. Та, в тази връзка, да не отварям нова тема а направо да питам:
1. Как е пътеката с жълта маркировка за Бабското пръскало? Някъде бях прочел че уж е "затворена" заради паднали мостове, или нещо подобно. На картата в kade.si също е отбелязано минаване без мост. Ако приемем че все пак съм мераклия, става ли за минаване, и може ли да се продължи директно към Триглав после, вместо да се слиза обратно на царската пътека в синьо?
2. На какво дередже са заслоните Маринка и Михайлов, и овчарника до Пенчов чучур (на изток от Юрушка грамада)? Питам, защото в неделя когато ще вървим от Триглав до Ботев има голяма вероятност за гръмотевици - ако е много кофти, най-вероятно ще останем в Тъжа, но искам да знам накъде да бягаме ако ни зачука точно край Юрушка грамада или Параджика. Миналата година минах покрай заслон Маринка, беше в прилично състояние, но имаше катинар на вратата, а не искам да нанасям щети.
3. На слизане от Васил Левски, коя пътека е по-добър вариант - през Хубавец или през Равнец?
_________________ Well I came upon a man at the top of a hill
Called himself the savior of the human race
Said he come to save the world from destruction and pain
But I said how can you save the world from itself? |
|
|
Вто Юли 23, 2019 11:51 am |
|
 |
boris_borisov
|
|
|
|
Някой може ли даде сведения за състоянието на "долната кордунска пътека", както е именувана в бгмаунтинс? Не питам за в момента, за лятото сигурно ще ми потрябва Идеята е да се слезе от х.Кашана малко надолу по асфалта и на завоя да се хване въпросната пътека през х.Свищи плаз и да се нощува на х.Паскал. С колело се планува да се минава. Благодаря предварително!
|
|
|
Вто Яну 21, 2020 6:56 pm |
|
 |
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3435 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
 |
 |
Някой може ли даде сведения за състоянието на "долната кордунска пътека", както е именувана в бгмаунтинс? Не питам за в момента, за лятото сигурно ще ми потрябва Идеята е да се слезе от х.Кашана малко надолу по асфалта и на завоя да се хване въпросната пътека през х.Свищи плаз и да се нощува на х.Паскал. С колело се планува да се минава. Благодаря предварително! |
Миналата година 3 пъти минах по въпросната пътека (2 пъти през деня и 1 път през нощта), а преди 3 години премаркирах с приятели първия километър и половина до Тотомир дере (останалата част до х.„Свищиплаз“ беше премаркирана след това от Шогуна и шогуната). Има обаче няколко поляни, където няма къде да се постави маркировка и трябват метални колове, трябва да се внимава при пресичането им и откриването на маркировката от другата страна на поляната.
Дано успея тези дни да намеря снимките си от тази пътека. Ще ги кача в Гугъл, ще дам връзка към тях тук, за да видиш и да прецениш съм каква е пътеката.
Засега ще ти кажа, че в началото според мен не става за колело - до Мачешкото дере, после има земни пътища, по които може да се кара, но на места е изровено, на места е много стръмно, на места се пресичат потоци, на места е каменисто. На поляните без маркировка според мен не може да се кара колело, защото тревата е висока. Миналото лято имаше само няколко големи паднали дървета, не знам как ще е след зимата. Има няколко места, обрасли с храсталаци, трябва прочистване, но засега не е много обрасло.
Иначе пътеката за пешеходец е много приятна, ту сенчеста, ту слънчева, има много места с вода за пиене, има и малко гледки. Ама е дългичка.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
Сря Яну 22, 2020 2:41 pm |
|
 |
ivailo.hr
|
|
Сря Яну 22, 2020 3:39 pm |
|
 |
boris_borisov
|
|
|
|
Благодаря и на двама ви, май добих представа, макар и да не ми харесват съвсем нещата Според плана тая отсечка ще трябва да я минавам вечерта, със съвсем малък запас останали сили и се очертава да е немалък проблем Ще гледам да отделя един ден време за предварително разузнаване, така би било най-добре. Аз я гледах на картата, че е почти без денивелация тая пътека и реших, че е добра идея, ама...
|
|
|
Сря Яну 22, 2020 7:51 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|