Нямаше да го пиша, но като е станало дума...Нямаше вода на хижата тогава, защото нямало бензин за помпата. Кенефите бяха заключени, а имаше доста хора и то такива дошли от прохода със все снаряжение и кучета, деца и прочее. На мен не ми пука, аз имах 200 мл вода от подножието на Боба, купих и една бира(2,70лв) и щях да изкарам. Вечерта пуснаха помпата и народа си уми очите. Ето за това разчитам на това, което си нося в раницата.
Е, такива неща се случват... пък и ей къде е чешмата под Юмрука.
Аз не мога да си обясня как един отзивчив човек като Галя е породил такова всенародно недоволство... явно в определен етап на всички хижари просто им писва да се занимават с тълпите, въпреки че за това в крайна сметка са отишли там. Жалко, наистина.
Сря Сеп 26, 2012 12:34 pm
Kent
още малко за хижарите. може би нямаме особени проблеми, понеже си носим сичко на гърба- храна - течна и твърда, микрокотлон и пособия за елемнетарен бивак, за недайса Боже. Друго - големите групии в почивни дни е много по вероятно да имат конфликти с хората стопанисващи хижите. аз съм водил един път група / Плевен-Ботев-Рай ноември/- 9 човека и на половината път подопечните ми щяха да ме линчуват Трето на жихарска храна не разчитам, макар да може да не съм прав. След две мусаки на една емблематична хижа в Балкана с прословуто отзивчив хижар /той още е там/. ...бягах към клозета рано сутринта и взех акъла на ...готвача който беше заел поза скален орел в единствената по чиста кабинка и страдаше, ах как страдаше
ядеме си от нащо, пиеме си също от него. чаршафите ако не са много мръсни и да няма пиянски изстъпления от страна на персонала - хижата получава звезда, за топла водичка две, за специално позитивно отношение - три. повечето ни хижи са с между две и три звезди. поздрави.
Сря Сеп 26, 2012 12:56 pm
НИКОЛАЙ Т.
Gamina права си за чешмата под Юмрука,но за съжаление тази година е пресъхнала още зимата доколкото знам.
Сря Сеп 26, 2012 1:12 pm
Gamina
Абе трябва да се завъртя аз из Балкана скоро, ето изпускам новините - чешмата била прсъхнала, Галя се държала кофти, на Левски били също някакви злодеи... кой знае още какво се е случило от март месец насам
Да, Галя Кавалска се казва хижарката на Ехо . Все пак според мен доброто отношение между хората в планината е много по-важно от условията по хижи и тн. То на всеки му писва понякога от нещо но не е и това начина да го показва.Все пак всеки си има глава на раменете и тя не е само за да запълва пространството между ушите.
Сря Сеп 26, 2012 1:45 pm
НИКОЛАЙ Т.
Gamina ами хайде де, обади се ако искаш и може да се засечем из балкана
Сря Сеп 26, 2012 2:04 pm
Valio
Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца
Gamina написа:
mislesht написа:
Нямаше да го пиша, но като е станало дума...Нямаше вода на хижата тогава, защото нямало бензин за помпата. Кенефите бяха заключени, а имаше доста хора и то такива дошли от прохода със все снаряжение и кучета, деца и прочее. На мен не ми пука, аз имах 200 мл вода от подножието на Боба, купих и една бира(2,70лв) и щях да изкарам. Вечерта пуснаха помпата и народа си уми очите. Ето за това разчитам на това, което си нося в раницата.
...
НИКОЛАЙ Т. написа:
Gamina права си за чешмата под Юмрука,но за съжаление тази година е пресъхнала още зимата доколкото знам.
На 17.03.12г. бяхме на хижа Ехо и нямаше вода. Хижарите споменаха, че и на клaденчето няма вода...
На 21.07.12г. минах покрай кладенчето...
Сря Сеп 26, 2012 2:50 pm
Trand
Абе хора ся заради една хижарка няма да спрем да ходим на Ехо я! Просто си говорим, че не са приятни тези неща, но на Нас Планината ни е приятна и нищо не може да ни спре !
Сря Сеп 26, 2012 3:58 pm
nikiniki
Да си хижар в днешно време е все едно да си Опълченец!
[ quote="Gamina"][quote="mislesht"]Нямаше да го пиша, но като е станало дума...Нямаше вода на хижата тогава, защото нямало бензин за помпата. Кенефите бяха заключени, а имаше доста хора и то такива дошли от прохода със все снаряжение и кучета, деца и прочее. На мен не ми пука, аз имах 200 мл вода от подножието на Боба, купих и една бира(2,70лв) и щях да изкарам. Вечерта пуснаха помпата и народа си уми очите. Ето за това разчитам на това, което си нося в раницата.[/quote]
Аз не мога да си обясня как един отзивчив човек като Галя е породил такова всенародно недоволство... явно в определен етап на всички хижари просто им писва да се занимават с тълпите, въпреки че за това в крайна сметка са отишли там. Жалко, наистина.[/quote]
Искам да изкажа благодарността си към Галя - хижар на "ЕХО" . Усмихната, ведра и услужлива. Страхотно поддържана хижа. Чисто, топло и уютно / дори чаршафите изгладила.
Не сме учудени, че разни мамини синчета и кифли се жалват от условия в хижите и от хижарите. Всеки такъв трябва да стане хижар поне за един ден. След, като разгонена компания е надувала чалгата цяла нощ, недоспал, да стане да им изчисти свинщината, да пусне пералнята, да изглади чаршафите, да сготви за следващата група, да окоси около хижата/или да изчисти снега, да яхне коня и да отиде до подножието за нови продукти, да следи за икономия на електричеството, да подготви чая, кафето и ако има заявки за закуска, същата да е готова, че като станат глезльовците, /които не си носят храната, да има с какво да заредят. Да разбира от електротехника и строителни дейности, че каквото са счупили или повредили пияните / или дрогирани лигльовци - да бъде отремонтирано бързо и безшумно. Видно е, че трябва да се въведе военна служба и за мъже и за жени, /като в Израел, че да има ред и правилата да се спазват. Що за идиот трябва да бъдеш, за да наречеш млада жена като Галя "бабе". Всеки в планината трябва да си мие съдовете и да си носи боклука обратно в раницата. На когото не му отърва да ходи в хотел а не на хижа. Каквото повикало - такова се обадило. От години обикаляме хижите и лош хижар не сме срещали, но лоши хора много а човеци малко. Ще ме сгази по пътеката и добър ден не се е научило да каже а претенции - много. Хижарите са посветили години от живота си на нас - планинарите. Ето за това НЕ четете тъпи постове а отидете и се уверете сами, че парите които плащате за нощувка са отишли да ви направят парно, да ви акумулират електричество, да ви вкарат извора да тече от чешма в хижата, да ви платят интернета и телевизионните канали и т.н.
Повече уважение, твърде млади госпожици и господа, че сега "прочоквате" и не е съвсем сигурно, че от вас ще излезе туристи!
Ако някой се е обидил или засегнал от този пост, това означава, че той е именно този, който е винаги против и никога за. Че той никога не може да бъде не само хижар а и нищо друго, с което да е полезен на някого. Такъв плазмодии може да остави след себе си само лигава следа.
Нед Сеп 16, 2018 7:35 pm
arko
Браво,накова ги.Олекна ли ти.Хижара нали за това взема заплата.
Пет Сеп 28, 2018 5:04 pm
2016godina
arko написа:
Браво,накова ги.Олекна ли ти.Хижара нали за това взема заплата.
Хижарите не са на заплата.
Пон Окт 01, 2018 11:44 am
EXIIIT
Повечето са на заплата!!!
Които не са още по зле за тях.......арендатори наематели и т. н.
Пон Окт 01, 2018 11:48 am
2016godina
EXIIIT написа:
Повечето са на заплата!!!
Които не са още по зле за тях.......арендатори наематели и т. н.
Кои повечето? В кои хижи са на заплата? Дай пример?
Вто Окт 02, 2018 10:39 am
EXIIIT
Добрила /всички са на заплата/ , Дерменка/ всички са на заплата/ Орлово гнездо / от времето на баче Насо всички на заплата/ , Хубавец/ когато Бай Ангел и Дора бяха под наем нямаше хора на заплата като им прекратиха договора и смениха условията бай Ангел беше на заплата/ Вежен / заплата/ , Момина поляна / Баньо е на заплата/,заслон Ботев /Ичо/ Тъжа / заплата/ .....и още знаини и незнайни.......в някой хижи арендаторите, наемателите стоят там и помагат пр. / В. Левски бай Вълко и жена му/ останалите са персонал които не стои там без заплата. Които не са на заплата са взели хижите под наем или аренда...нали не си мислиш , че някой ей така щото няма какво да прави стои като отшелник някъде без възнаграждение
Вто Окт 02, 2018 11:33 am
2016godina
EXIIIT написа:
Добрила /всички са на заплата/ , Дерменка/ всички са на заплата/ Орлово гнездо / от времето на баче Насо всички на заплата/ , Хубавец/ когато Бай Ангел и Дора бяха под наем нямаше хора на заплата като им прекратиха договора и смениха условията бай Ангел беше на заплата/ Вежен / заплата/ , Момина поляна / Баньо е на заплата/,заслон Ботев /Ичо/ Тъжа / заплата/ .....и още знаини и незнайни.......в някой хижи арендаторите, наемателите стоят там и помагат пр. / В. Левски бай Вълко и жена му/ останалите са персонал които не стои там без заплата. Които не са на заплата са взели хижите под наем или аренда...нали не си мислиш , че някой ей така щото няма какво да прави стои като отшелник някъде без възнаграждение
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети