Хижарю, не че ми пука особено, но, както учтиво Ви посъветваха по-горе, ако държите да запазите жалките остатъци от реномето си, спрете незабавно този така или иначе обречен диалог. Ще Ви посоча и една, според мен основателна причина - след като си позволявате да спорите по точно този начин, който се разкрива в излиянията до момента, някои по-боязливи читатели на форума биха заключили, че наред с всички други подробно описани качества, може би сте и агресивен, и ако посетят стопанисваната от Вас обител, може да си докарат и някоя порция бой, за например казана дума, не по очаквания от Вас начин. Това пък е основание да решат да отбягват посещения в повереният Ви район. Което пък ще направи така, щото по стопански причини, не след дълго да загубите хижарското си качество.
Пет Апр 03, 2015 5:06 pm
Ilko
Модераторите да се намесат!!
Пет Апр 03, 2015 5:39 pm
ensisaureus
vladofff написа:
Хижарю, не че ми пука особено, но, както учтиво Ви посъветваха по-горе, ако държите да запазите жалките остатъци от реномето си, спрете незабавно този така или иначе обречен диалог. Ще Ви посоча и една, според мен основателна причина - след като си позволявате да спорите по точно този начин, който се разкрива в излиянията до момента, някои по-боязливи читатели на форума биха заключили, че наред с всички други подробно описани качества, може би сте и агресивен, и ако посетят стопанисваната от Вас обител, може да си докарат и някоя порция бой, за например казана дума, не по очаквания от Вас начин. Това пък е основание да решат да отбягват посещения в повереният Ви район. Което пък ще направи така, щото по стопански причини, не след дълго да загубите хижарското си качество.
Много сте забавен , наистина, смях се от сърце
Пет Апр 03, 2015 6:33 pm
ivantcho
Не е необходимо да се познаваме, достатъчно ми е да прочета какво пишете и сте ми ясен като прочетена книга.
Спирам коментарите по темата със следния цитат от неизвестен автор, който добре приляга за хижаря-арендатор: "Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв! Трудно е само за останалите! Същото е и когато си прост!"
Пет Апр 03, 2015 8:25 pm
ensisaureus
ivantcho написа:
Не е необходимо да се познаваме, достатъчно ми е да прочета какво пишете и сте ми ясен като прочетена книга.
Спирам коментарите по темата със следния цитат от неизвестен автор, който добре приляга за хижаря-арендатор: "Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв! Трудно е само за останалите! Същото е и когато си прост!"
O, sancta simplicitas! Satis eloquentiae, sapientiae parum, si tacuisses, philosophus mansisses.
Абе ти вярно ли си арендатор на тази хижа. Нещо не ми се вярва Тъпо звучи така. Недей. Рядко последно време съм сериозен в приказките си в този форум, ама сега наистина съм. Спри се ако си наистина това което казваш, че си. Не я знам тази хижа, ама взех да се замислям дали вообще да я видя някога. Хижи в планините бол, хижари още повече. Хубавите и заслужаващите се за посещение обаче места се броят на пръсти. Казвам всичко това не с упрек, а с молба. Няма смисъл.
Dimo Kolev написа:
Абе ти вярно ли си арендатор на тази хижа. Нещо не ми се вярва Тъпо звучи така. Недей. Рядко последно време съм сериозен в приказките си в този форум, ама сега наистина съм. Спри се ако си наистина това което казваш, че си. Не я знам тази хижа, ама взех да се замислям дали вообще да я видя някога. Хижи в планините бол, хижари още повече. Хубавите и заслужаващите се за посещение обаче места се броят на пръсти. Казвам всичко това не с упрек, а с молба. Няма смисъл.
P.S. От скука да не си се напушил бре мен
Не, пич просто се забавлявам
Съб Апр 04, 2015 9:58 am
El Sendador
Неработеща хижа
Моля да се отбележи върху картата, че хижа "Родопски партизани" ("Академика") не работи и е затворена от дълго време. Не знам как да правя трек за това.
Днес, след като два часа вървях по снега по река Първенецка по напълно запустяла и немаркирана пътека между пропасти и скали, се надявах да се стопля с горещ чай в хижата. С ужас разбрах от случайно минаващ турист, че хижата не работи поради спорове за собственост.
Аз гледах картата и се надявах, но бях излъган. Дано и друг турист не се излъже по погрешната информация.
Моля да се отбележи върху картата, че хижа "Родопски партизани" ("Академика") не работи и е затворена от дълго време. Не знам как да правя трек за това.
Днес, след като два часа вървях по снега по река Първенецка по напълно запустяла и немаркирана пътека между пропасти и скали, се надявах да се стопля с горещ чай в хижата. С ужас разбрах от случайно минаващ турист, че хижата не работи поради спорове за собственост.
Аз гледах картата и се надявах, но бях излъган. Дано и друг турист не се излъже по погрешната информация.
По въпроса има цяла тема във форума. Картата посочва къде има хижи, но не и работното им време. Горещ чай предвидливите, особено зиме, си носят в термос.
Нед Яну 03, 2016 12:46 am
El Sendador
Никъде не пиша за работно време на хижата. Тази хижа ВЪОБЩЕ НЕ РАБОТИ. И е изцяло запустяла.
Затова помолих в картата "БГ-планини" да се коригира информацията за хижата, а именно - в скоби да се добави (неработеща). Така е направено в картата и за други хижи. Защо да не се напише и за тази, след като е истина?
П. П. Благодаря за сарказма относно горещия чай ... ще го имам предвид.
че хижата не работи поради спорове за собственост.
А като се решат споровете Ведрин ше махне надписа-ква му е работата
Картата не е информационен бюлетин-ако изобщо трябва да се дискутира този въпрос-обърни се към сайта за хижите- http://www.bulgarian-mountains.com/ а най-добре е просто да звъннеш на телефоните(повечето са актуални) и да се информираш-успех!
Нед Яну 03, 2016 9:49 am
El Sendador
Re: Неработеща хижа
fena73 написа:
... Картата не е информационен бюлетин ...
A aз си въобразявах, че именно от картата се информираме за реалното състояние на туристическите обекти. Явно съм грешал.
Тогава, fena73, бихте ли ми казали каква е целта на една карта, след като твърдите, че картата не е информационен носител?
Нед Яну 03, 2016 10:29 am
dido
Re: Неработеща хижа
El Sendador написа:
fena73 написа:
... Картата не е информационен бюлетин ...
A aз си въобразявах, че именно от картата се информираме за реалното състояние на туристическите обекти. Явно съм грешал.
Въображението ти играе лоша шега, очевидно. Как си оцелял до 50+ без точен справочник за живота, нямам идея
Картата информира за минало състояние на туристическите обекти. Информация за реалното им състояние можеш да добиеш само в нарочен телефонен разговор с хижаря или някой, дето е минавал скоро покрай обекта. Тази информация обаче няма да ти даде сигурност за бъдещото състояние на този обект. Т.е. възможно е след два дни хижаря да е заключил хижата и да е драснал за припаси към града
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 4 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети