И неудобни въпроси ще има, и ще се повтарят и прочие такива неща дето си вървят със славата То това винаги следва след пътеписа
Според мен интересното на тези пътеписи е точно отношенията в групата и трудностите, щото ако е да се пише какво следва след Лакатник - това и на картата могат да си го видят хората. Всеки може да хване карти, пътеводители и снимки и да придобие представа за Ком - Емине, но истинското предизвикателство е точно ходенето с други хора, било то приятели или непознати.
Важно да се обсъжда всеки път, за да знаят хората какво ги чака, а не да си мислят че като минават Ком - Емине и стават побратими за цял живот още на Петрохан
Това май само в организираната група го има, пък и сватби даже... ама това е друг въпрос, ще се записвам и аз там, ама да видим тая година или другата Чудя се само дали ще ме изоставят още на Лакатник или ще изчакат до Мургаш?
П.П. Цецко не е интригант. Прям е и има малко остро чувство за хумор. Както и много планинарски опит и голямо сърце И резачка за дърва!
И стига сте му викали Тецко, човека си е написал името и то даже си е неговото, а не е агент като нас
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Чет Мар 20, 2014 8:26 pm
Rincewind
'Нооо чувствителен народ това ком-еминейците.
Tzetzko, аз питах по друг повод същото като теб, що ризокъсане и праведен гняв предизвиках, бедна ти е фантазията.
Сваляй шапка, бий чело в земята и нито дума напряко, това е рецептата в тези теми, че иначе
ПП За да резюмирам вкратце нещо като отговор на твоя (сам по себе си справедлив) въпрос на база на породената от мен дискусия: важното е да стигнеш. Нищо друго, ама маистина нищо друго нямало значение.
Tzetzko, аз питах по друг повод същото като теб, що ризокъсане и праведен гняв предизвиках, бедна ти е фантазията.
Сваляй шапка, бий чело в земята и нито дума напряко, това е рецептата в тези теми, че иначе
ПП За да резюмирам вкратце нещо като отговор на твоя (сам по себе си справедлив) въпрос на база на породената от мен дискусия: важното е да стигнеш. Нищо друго, ама маистина нищо друго нямало значение.
Изглежда, че си упорит. Продължавай да дълбаеш, може и да излезе нещо.
Аз за това ти казах, че никой не е длъжен да помага и да носи някой. Още повече в посочения от теб случай. Един човек е решил да се върне, защото вижда, че няма да изкара прехода. И е взел правилно решение.
Знаеш ли колко опитни планинари съм виждал:
– Имаш ли лепенка, може ли да ти ползвам щеката, да ти се намира тоалетна хартия?
Уж профита, пък тръгнали с ръце в джобоше. За ком-еминейците - и аз се чудя, защо някой се вземат толкова на сериозно? Колкото до случая с мен, само след час и половина нещата лавинообразно започнаха да се развиват в положителна посока. В Емона смея да твърдя, че бях и изглеждах най-добре. Единствено мускулната треска от съкращението на мускулите ме притесняваше, като всяка мускулна треска.
meco puh написа:
Изглежда, че си упорит. Продължавай да дълбаеш, може и да излезе нещо.
Що така? Човека иска да си направи изводи, да знае какво да очаква и какво не в подобна ситуация. Аз лично съм озадачен от решението ти, да ги зарежеш в Котел. Ей така, подмолно, вместо да се изправиш и да обясниш, че си ги подлъгал, а нямаш сили да довършиш прехода. Това за водач е наистина недопустимо, дори само мисълта...
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Не можех да им го кажа, защото аз събрах тези хора и им обещах да ги закарам до нос Емине. Обещанието при мен е мой закон. И как тогава да им кажа, "вие вървете, аз си отивам". Правилно бе решението ми, да не им казвам. Ако веднъж бях казал, значи щях да съм си заминал. А ние продължихме, въпреки моите лоши мисли. За добро, надделя моят закон.
Rincewind написа:
За да резюмирам вкратце нещо като отговор на твоя (сам по себе си справедлив) въпрос на база на породената от мен дискусия: важното е да стигнеМ. Нищо друго, ама маистина нищо друго нямало значение.
Резюмето е напълно вярно, само по стар учителски навик съм го драснала малко с червената химикалка
Rincewind написа:
'
Хахахахах, не виждам някой да се е уплашил чак толкова Баш в тези теми се разтягат най-много локуми, да не говорим, че модераторите хич не се вясват тук.
Пет Мар 21, 2014 8:59 pm
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
[/quote]
..... Баш в тези теми се разтягат най-много локуми, да не говорим, че модераторите хич не се вясват тук.[/quote]
шшшшшт, не пиши такива неща, ще вземе някой да им каже и край с локумите
Пет Мар 21, 2014 9:17 pm
Mariana1000
Йосарян написа:
Цитат:
..... Баш в тези теми се разтягат най-много локуми, да не говорим, че модераторите хич не се вясват тук.
шшшшшт, не пиши такива неща, ще вземе някой да им каже и край с локумите
Няма страшно Те затова са ни отделили тука, да се развиваме на воля
Пет Мар 21, 2014 10:34 pm
admin Site Admin
Mariana1000 написа:
... да не говорим, че модераторите хич не се вясват тук.
Е, айде сега. Що за приказки!? Вясват се разбира се, следят, четат...
Цитат:
......... обяснявам, който разбрал, разбрал.
Забелязах, че обичаш да обясняваш- я колко хубаво обясняваш на Гунди какво е видял, на Дидо какво е почуствал.
Ти сложи фактите на масата, пък всеки да си прави изводите.
Като например: " Последната вечер спахме тримата в една стая на 30- 40 минути от крайната ни цел, а на другата сутрин не отидохме заедно до края...." Примерът ми може да няма нищо общо с реалността, но горе- долу и това разбрах от написаното.
Пътеписът на Гунди става все по- интересен- излизат интрижки разни.
Не му се сърди на Цецко. . Той е такъв, какъвто си го описал, но веднъж събереш ли се някъде с него, ще искаш колкото се може повече пъти да се срещате.
Той ме "опропасти" с приказки на заредена маса.
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора
Цитат:
tzezko написа:
Цитат:
......... обяснявам, който разбрал, разбрал.
Забелязах, че обичаш да обясняваш
При добро желание мога да обясня всичко, но ти дали ще ме разбереш.
Когато Ти опишеш някое твое ходене в планината с непознати хора или със семейството за дълъг период от време тогава ще имаш правото да ме питаш какво съм мислел, какво съм правил и защо съм го правил. Разбира се очаквам да го опишеш с всички факти включително и караниците, задето са ти забавили салатата .
Не мисля че можеш да си толкова откровен. Поне не и колкото мен.
Казвал ли си когато си бил ядосан на някой близък човек какво мислиш за него в този момент? Със сигурност си го правил и после със сигурност си съжалявал за това което си казал. Това е животът бе Тхецко.
Животът е песен само по филмите. Затова има и ден на прошката. Ние тримата отдавна сме си простили за всичко казано и неказано....или не сме. Питай другите , че за тях не знам какво мислят.
Човек понякога се конфронтира с най-близките си хора в семейството, а какво остава за няколко непознати събрани на едно място и поставени в екстремни условия.
Въпреки всички трудности мога с ръка на сърцето, че никога не сме се карали сериозно. Сръдни е имало, но нищо сериозно и бързо ни е минавало. Поне при мен беше така пък другите да си кажат. Човекът на който чат пат се сърдех правеше много за групата и затова му бях благодарен и бързо ми минаваше.
Не изкривявай фактите Тхецко.
Ясно съм написал защо Дидо отиде на другия ден на фара.
Описал съм го в пътеписа.Чети Тхецко, чети!
Единствения случай, когато Аз им се сърдех беше в началото , когато въпреки добрите ми намерения да ги накарам да ориентират gps картата по посока на ходенето те не желаеха да го правят и я бяха ориентирали по севера.
Не се сърдех затова че не искат да слушат, а заради прекалено острите отговори, който получавах от страна на единия от спътниците ми.
Сърдех му се затова, че ми се сърди, а намеренията ми бяха добри.
Дидо хвърчеше напред и бъркаше поне по десет пъти на ден пътя, но въпреки усилията ми да го науча на правилния начин не поемаше и спореше с мен въпреки , че на 100% от случаите се оказваше, че бърка.
По нататък и Гунди възприе неговия начин за разчитане на картата.
В крайна сметка вдигнах ръце, предадох се и се отказах да им наливам акъл само и само да има мир.
Това съм го описал леко на майтап в пътеписа.
Чел си го Тхецко, но не си го разбрал.
Това бяха моите сръдни.
Трябвало е Тхецко да водиш шоуто на Опра. Тя така ги предразполагаше гостите си всичко да си кажат. Ти по-скоро ме предизвикваш, а не ме предразполагаш, но ефектът е горе долу същия.
Иво,нали ти писах да не отговаряш!Колкото повече отговаряш,повече хапят и се кефят,бе!Замълчи и ги остави да полаят и ще млъкнат!Виждаш,че само един екземпляр разбира-онзи с резачката,с острото чувство за хумор!Няма смисъл да си хабиш силите за него,по-добре мисли маршрута за Балкана,че Великден наближава!
Цитат:
Чети Тхецко, чети
Чета аз, чета. И то от повече от 45 години. Далеч не е необходимо да прочетеш близо 3000 поста за да възникнат въпроси, които не намират отговор. А когато ги зададеш да те анализират и да ти казват как си чакаш салатата или общуваш с близките си. Да имаш способността да откриеш интригата съвсем не те отъждествява със Създателя и.
Лесно е зад многословието да сме Учителя, Ръководителя, Мъдрия, Наставника, НЗСКО /Не Знам Си Кой Още/ и НВММ-та /На Всяка Манджа Мерудията/, трудно е да застанеш ако не пред всички, то поне сам пред огледалото и да си отговориш.
Та някои от въпросите, предизвикали любопитството ми са:
1. Тези момчета вървяха двадесетина дена трима заедно, защо, аджеба, финишираха в последния момент само двама?
2. На връщане от носа двамата не срещнаха ли третия, който също се беше запътил към успешния финал?
3. А казаха ли си нещо, ако се срещнаха, или впоследствие само си размениха по някое всеопрощаващо писмо за Заговезни?
Ето такива прозаични неща ми правят впечатление от прочетеното. Естествено, наред с героичните като това да се намерят сили за Пътеката.
Силно вярно е драснатото от Яница с червената химикалка!
П. С. Засега те прекръствам на КСППДД? / Какво Стана През Последните Два Дни/
Страхотно е драснатото от Яница с червената химикалка!
Вто Мар 25, 2014 7:03 pm
boris_borisov
Е-е, стига де! Баш от вас двамата ли трябваше да слушаме подобни приказки?
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 4 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети