|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
кирил драганов
Регистриран на: 08 Юли 2011 Мнения: 21 Местожителство: велико търново |
|
|
|
Извинявам се на господин Томанов, но след като толкова писа не каза поне няколко дати или места за среща и преход. Реших да напиша един календар от дати и места , където е възможно да се направи тази среща на хората обичащи Стара планина. Тъй като тази идея за традиционно било то месечно или годишно събиране на планинари е уникална и въздействаща на хората , ме плени повече даже от нейния инициатор помислих за възможни дати , които да не са празници , да са велики за България, да са естествено събота и неделя. За хижите и възможните преходи също размислих да са по силите на повече желаещи. Така ето моя план:
Най- ранна дата 16 - 17 фефруари - след Трифон Зарезан, тъкмо повечето от нас ще са загрели след празника. Най възможния маршрут - Беклемето - Орлово гнездо - може и до Дерменка. Всички от Северна и Южна България ще са доволни.
2-3 март Шипка - е тогава наистина ще се съберем много и за празника и за срещата на планинарите. Възможен маршрут Шипка - Узана.
23 -24 или 30-31 март след първа пролет , е още трудно качване до билото на планината за някои , затова има два варианта- хижа Рай или хижа Мазалат, всеки който стигне до тези хижи ще му е като преход. А неделята може да измислим някое преходче до някой връх.
20 -21 или 27-28 април преди Цветница и Великден. ЕЕ.. тогава вече заслон Ботев ни очаква. Възможни маршрути от Северна България- от Априлци -х. Тъжа - връх Ботев и заслона и от хижа Плевен по кабела. От южна - Карлово - х. Васил левски, от Паниците, х. Рай, връх Ботев и заслона и третия през Равнец , и трите са си доста тежки и изискват повече време.
24 - 25 -26 май три почивни дни- връх Ботев може тогава да е първата ни по масова проява преди септември. Възможен маршрут към Купена и Беклемето или може към хижа Мазалат.
1-2 юни деня на Ботев - естествено връх Ботев.
22-23 юни началото на лятото - Добрила и връх Васил Левски - този маршрут е много пленителен, с изгрева си с поглед към Купена и връх Ботев. Рано към 6 часа трябва да сме на върха .
19-20 юли /е тук има и петък/ , това е датата за прехода 100/24 от х.Мазалат до х.Ехо. Е, вярвайте ми ще има много желаещи хем планинари , хем спортисти и хем хора от различни възрасти.
6-7-8 септември. И накрая моята дата , която мисля да е направим като годишно събиране занапред от 6 до 8 септември - Деня на Съединението на България и естествено с лъчовете към Ботев , за които писах.
Ако ви харесва плана ми , може да гласувате за първа дата или за няколко които може да направим.
_________________ кккккк444444 |
|
|
Сря Яну 09, 2013 12:07 am |
|
 |
тихомир томанов
|
|
|
Да прав си Ники започна се.Сега ще обобщя нещата.Тъйкато ще се занимавам с подслона и така нататак.
Обявявам за дати 16и17март.Маршрут х.Хубавец,х.Бл.Рози нощувка на х.Левски ако е хубаво времето и зависи от снежната покривка се пребираме през Дюз чал масива Равнец, Кочмара и Карлово.Начален час на тръгване около 9 часа на 16 март.Който има възможност Добре дошъл.Мисля че сме големи хора и разумни.При наблежаване на март пускам тема за определяне на бройката учасници да запазя места в хижата.От мен толкова.
|
|
|
Сря Яну 09, 2013 10:27 am |
|
 |
НИКОЛАЙ Т.
|
|
|
Тишо така се прави Който може да заповяда,който не може другия път. 
|
|
|
Сря Яну 09, 2013 10:37 am |
|
 |
Pagane
|
. |
|
Томанов реши проблема )
идеята е хубава , 9 часа на 16 март на хижа Хубавец или на Карлово ?
|
|
|
Сря Яну 09, 2013 11:18 am |
|
 |
svetli_yo
|
|
|
|
Алилуя, най-сетне!!!
Аз викам да се съберем в Карлово и оттам нагоре.
А?
|
|
|
Сря Яну 09, 2013 1:26 pm |
|
 |
тош77
|
|
|
|
в 9часа от карлово ли е тръгването на 16март
|
|
|
Сря Яну 09, 2013 2:33 pm |
|
 |
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
Сря Яну 09, 2013 3:18 pm |
|
 |
mikesli
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Алилуя, най-сетне!!!
А? |
Aми в 9 часа от Карлово. Да се съберем, но някои северняци ако решат могат да минат през билото, и да пристигнат в х.Левски. Моето мнение е, че те самите да решат. Да не ги задължаваме да дойдат до Карлово с превоз. |
Кой откъде, на Мечо очите му се в Ботев заслон-връх....
Но като оставим на страна пристрастията му, мисля че има право.
Да се обяви време от-до за пристигане на х. Левски, а кой от къде ще се чекне до там да си решава. Единствено да съгласува с организатора условията и възможностите си за да не прецака сбирката.
По нагоре в темата прочетох за някаква традиция на Атанасов ден да се ходи до х. Левски. За какво иде реч?
|
|
|
Сря Яну 09, 2013 7:06 pm |
|
 |
meco puh
|
|
Сря Яну 09, 2013 9:59 pm |
|
 |
тихомир томанов
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Алилуя, най-сетне!!!
А? |
Aми в 9 часа от Карлово. Да се съберем, но някои северняци ако решат могат да минат през билото, и да пристигнат в х.Левски. Моето мнение е, че те самите да решат. Да не ги задължаваме да дойдат до Карлово с превоз. |
Кой откъде, на Мечо очите му се в Ботев заслон-връх....
Но като оставим на страна пристрастията му, мисля че има право.
Да се обяви време от-до за пристигане на х. Левски, а кой от къде ще се чекне до там да си решава. Единствено да съгласува с организатора условията и възможностите си за да не прецака сбирката.
По нагоре в темата прочетох за някаква традиция на Атанасов ден да се ходи до х. Левски. За какво иде реч? |
Сега на Атанасов ден от Карлово се сабират хора нашенци и се качват на х.Левски и откриват сезона. Най-вече да се има предвид че ме интересува бройка хора за заявка за сън.Кой от кадето ще да престига на хижата по което време на деня.
|
|
|
Чет Яну 10, 2013 12:24 pm |
|
 |
Todor
|
|
|
|
Те дето се събират ама и носят туби с ракия /даже май ги качват още от ноември с конете/ Един път ми се случи да ги заваря случайно на Атанасов ден.... Е! - Помогнах с каквото можах, ама тя ракията беше като за къпане - не като за пиене въобще не се отрази моето участие на количеството. Много е яко в Левски по това време!
|
|
|
Чет Яну 10, 2013 12:51 pm |
|
 |
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
още една идея |
|
Абе Тишо,една колежка ми даде идея-що не направим сбирката на Тъжа-на билото е и е еднакво достъпна и от север и от юг-няма да има сърдити...освен това наблизо са интересни обекти-кеф ти Марагидик,кеф ти-Ботев и заслона,кеф ти-Кадемлията,кеф ти-Мазалат...при хубаво време разбира се...
|
|
|
Чет Яну 10, 2013 9:40 pm |
|
 |
НИКОЛАЙ Т.
|
|
|
Аз също по съм навит за Тъжа и ще кажа защо.Тъжа е на по-равни отстояния от повечето градове, така ще е по-справедливо спрямо колегите от севера.Тишо го разбирам защо иска на Левски,защото излиза от вкъщи,удря ключа на портичката и след 4ч. е горе,а аз трябва да въртя до Карлово 270км. като пътувам през ноща,че да стигна в 8ч.на изходна позиция.Затова мисля,че Тъжа е по-справедлив избор.
|
|
|
Чет Яну 10, 2013 10:10 pm |
|
 |
meco puh
|
|
|
 |
 |
Аз също по съм навит за Тъжа и ще кажа защо.Тъжа е на по-равни отстояния от повечето градове, така ще е по-справедливо спрямо колегите от севера.Тишо го разбирам защо иска на Левски,защото излиза от вкъщи,удря ключа на портичката и след 4ч. е горе,а аз трябва да въртя до Карлово 270км. като пътувам през ноща,че да стигна в 8ч.на изходна позиция.Затова мисля,че Тъжа е по-справедлив избор. |
Да не атакуваме веднага Тишо. Аз съм за и двете места, но съм убеден, че за всички ще е най добре на Тъжа.
Тишо, предполагам че избра Левски, поради това, че много лесно щеше да уреди спане, храна, посрещане и всичко друго на Левски.
Ние сме хора, ще му помогнем да уреди и на Тъжа. А от там, на следващия ден, може да се прехвърлим и на Левски.
_________________ Kom Emine 1987
Kom Emine 2011
Ком Емине 2013 на седем десет без седем
Балкана символ на цял полуостров |
|
|
Чет Яну 10, 2013 10:47 pm |
|
 |
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Ама аз не атакува никой бе!само предлагам....
|
|
|
Чет Яну 10, 2013 10:57 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|