ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Да дадем ново начало.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Да дадем ново начало.
Автор Съобщение
кирил драганов

Местожителство: велико търново

Мнение Отговорете с цитат
Извинявам се на господин Томанов, но след като толкова писа не каза поне няколко дати или места за среща и преход. Реших да напиша един календар от дати и места , където е възможно да се направи тази среща на хората обичащи Стара планина. Тъй като тази идея за традиционно било то месечно или годишно събиране на планинари е уникална и въздействаща на хората , ме плени повече даже от нейния инициатор помислих за възможни дати , които да не са празници , да са велики за България, да са естествено събота и неделя. За хижите и възможните преходи също размислих да са по силите на повече желаещи. Така ето моя план:
Най- ранна дата 16 - 17 фефруари - след Трифон Зарезан, тъкмо повечето от нас ще са загрели след празника. Най възможния маршрут - Беклемето - Орлово гнездо - може и до Дерменка. Всички от Северна и Южна България ще са доволни.
2-3 март Шипка - е тогава наистина ще се съберем много и за празника и за срещата на планинарите. Възможен маршрут Шипка - Узана.
23 -24 или 30-31 март след първа пролет , е още трудно качване до билото на планината за някои , затова има два варианта- хижа Рай или хижа Мазалат, всеки който стигне до тези хижи ще му е като преход. А неделята може да измислим някое преходче до някой връх.
20 -21 или 27-28 април преди Цветница и Великден. ЕЕ.. тогава вече заслон Ботев ни очаква. Възможни маршрути от Северна България- от Априлци -х. Тъжа - връх Ботев и заслона и от хижа Плевен по кабела. От южна - Карлово - х. Васил левски, от Паниците, х. Рай, връх Ботев и заслона и третия през Равнец , и трите са си доста тежки и изискват повече време.
24 - 25 -26 май три почивни дни- връх Ботев може тогава да е първата ни по масова проява преди септември. Възможен маршрут към Купена и Беклемето или може към хижа Мазалат.
1-2 юни деня на Ботев - естествено връх Ботев.
22-23 юни началото на лятото - Добрила и връх Васил Левски - този маршрут е много пленителен, с изгрева си с поглед към Купена и връх Ботев. Рано към 6 часа трябва да сме на върха .
19-20 юли /е тук има и петък/ , това е датата за прехода 100/24 от х.Мазалат до х.Ехо. Е, вярвайте ми ще има много желаещи хем планинари , хем спортисти и хем хора от различни възрасти.
6-7-8 септември. И накрая моята дата , която мисля да е направим като годишно събиране занапред от 6 до 8 септември - Деня на Съединението на България и естествено с лъчовете към Ботев , за които писах.
Ако ви харесва плана ми , може да гласувате за първа дата или за няколко които може да направим.

Сря Яну 09, 2013 12:07 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
тихомир томанов

Местожителство: карлово

Да прав си Ники започна се.Сега ще обобщя нещата.Тъйкато ще се занимавам с подслона и така нататак.
Обявявам за дати 16и17март.Маршрут х.Хубавец,х.Бл.Рози нощувка на х.Левски ако е хубаво времето и зависи от снежната покривка се пребираме през Дюз чал масива Равнец, Кочмара и Карлово.Начален час на тръгване около 9 часа на 16 март.Който има възможност Добре дошъл.Мисля че сме големи хора и разумни.При наблежаване на март пускам тема за определяне на бройката учасници да запазя места в хижата.От мен толкова.
Сря Яну 09, 2013 10:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Тишо така се прави Който може да заповяда,който не може другия път. Very Happy
Сря Яну 09, 2013 10:37 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pagane

Местожителство: София

Мнение . Отговорете с цитат
Томанов реши проблема Smile)
идеята е хубава , 9 часа на 16 март на хижа Хубавец или на Карлово ?
Сря Яну 09, 2013 11:18 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
svetli_yo

Алилуя, най-сетне!!!
Аз викам да се съберем в Карлово и оттам нагоре.
А?
Сря Яну 09, 2013 1:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тош77

в 9часа от карлово ли е тръгването на 16март
Сря Яну 09, 2013 2:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

svetli_yo написа:
Алилуя, най-сетне!!!
А?

Aми в 9 часа от Карлово. Да се съберем, но някои северняци ако решат могат да минат през билото, и да пристигнат в х.Левски. Моето мнение е, че те самите да решат. Да не ги задължаваме да дойдат до Карлово с превоз.

Балкана символ на цял полуостров
Сря Яну 09, 2013 3:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli

Местожителство: Сливен

meco puh написа:
svetli_yo написа:
Алилуя, най-сетне!!!
А?

Aми в 9 часа от Карлово. Да се съберем, но някои северняци ако решат могат да минат през билото, и да пристигнат в х.Левски. Моето мнение е, че те самите да решат. Да не ги задължаваме да дойдат до Карлово с превоз.

Very Happy Very Happy Very Happy
Кой откъде, на Мечо очите му се в Ботев заслон-връх....
Но като оставим на страна пристрастията му, мисля че има право.
Да се обяви време от-до за пристигане на х. Левски, а кой от къде ще се чекне до там да си решава. Единствено да съгласува с организатора условията и възможностите си за да не прецака сбирката.

По нагоре в темата прочетох за някаква традиция на Атанасов ден да се ходи до х. Левски. За какво иде реч?
Сря Яну 09, 2013 7:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

mikesli написа:
...Кой откъде, на Мечо очите му се в Ботев заслон-връх....

Прав си донякъде, той ми е любим връх от 35 години, а заслона откакто хората му са най-най...
Казах донякъде, защото обичам Централен Балкан от Беклемето до Узана заради трудността, която предлага.
Обичам Източна Стара Планина, заради неоткритите потайности, които крие.

Сря Яну 09, 2013 9:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

Местожителство: карлово

mikesli написа:
meco puh написа:
svetli_yo написа:
Алилуя, най-сетне!!!
А?

Very Happy Very Happy Very Happy
Кой откъде, на Мечо очите му се в Ботев заслон-връх....
Но като оставим на страна пристрастията му, мисля че има право.
Да се обяви време от-до за пристигане на х. Левски, а кой от къде ще се чекне до там да си решава. Единствено да съгласува с организатора условията и възможностите си за да не прецака сбирката.

По нагоре в темата прочетох за някаква традиция на Атанасов ден да се ходи до х. Левски. За какво иде реч?

Сега на Атанасов ден от Карлово се сабират хора нашенци и се качват на х.Левски и откриват сезона. LaughingНай-вече да се има предвид че ме интересува бройка хора за заявка за сън.Кой от кадето ще да престига на хижата Laughing по което време на деня.
Чет Яну 10, 2013 12:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

Те дето се събират ама и носят туби с ракия /даже май ги качват още от ноември с конете/ Smile Един път ми се случи да ги заваря случайно на Атанасов ден.... Е! - Помогнах с каквото можах, ама тя ракията беше като за къпане - не като за пиене Smile въобще не се отрази моето участие на количеството. Много е яко в Левски по това време!
Чет Яну 10, 2013 12:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение още една идея Отговорете с цитат
Абе Тишо,една колежка ми даде идея-що не направим сбирката на Тъжа-на билото е и е еднакво достъпна и от север и от юг-няма да има сърдити...освен това наблизо са интересни обекти-кеф ти Марагидик,кеф ти-Ботев и заслона,кеф ти-Кадемлията,кеф ти-Мазалат...при хубаво време разбира се...
Чет Яну 10, 2013 9:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Аз също по съм навит за Тъжа и ще кажа защо.Тъжа е на по-равни отстояния от повечето градове, така ще е по-справедливо спрямо колегите от севера.Тишо го разбирам защо иска на Левски,защото излиза от вкъщи,удря ключа на портичката и след 4ч. е горе,а аз трябва да въртя до Карлово 270км. като пътувам през ноща,че да стигна в 8ч.на изходна позиция.Затова мисля,че Тъжа е по-справедлив избор.
Чет Яну 10, 2013 10:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

НИКОЛАЙ Т. написа:
Аз също по съм навит за Тъжа и ще кажа защо.Тъжа е на по-равни отстояния от повечето градове, така ще е по-справедливо спрямо колегите от севера.Тишо го разбирам защо иска на Левски,защото излиза от вкъщи,удря ключа на портичката и след 4ч. е горе,а аз трябва да въртя до Карлово 270км. като пътувам през ноща,че да стигна в 8ч.на изходна позиция.Затова мисля,че Тъжа е по-справедлив избор.

Да не атакуваме веднага Тишо. Аз съм за и двете места, но съм убеден, че за всички ще е най добре на Тъжа.
Тишо, предполагам че избра Левски, поради това, че много лесно щеше да уреди спане, храна, посрещане и всичко друго на Левски.
Ние сме хора, ще му помогнем да уреди и на Тъжа. А от там, на следващия ден, може да се прехвърлим и на Левски.

Чет Яну 10, 2013 10:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Ама аз не атакува никой бе!само предлагам....
Чет Яну 10, 2013 10:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 4 от 6

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.