Много я разтеглихме темата. Имам чуството, че някои си чете само написаното от самия него. Резерват е място което трябва да се охранява от достъп на човешки същества и производните им. А когато една такава територия не се охранява грамотно, става хранилка за местното население и кръвожадни чичковци.
Пет Окт 05, 2012 9:04 pm
ПАВЕЛ
NikTod написа:
Много я разтеглихме темата. Имам чуството, че някои си чете само написаното от самия него. Резерват е място което трябва да се охранява от достъп на човешки същества и производните им. А когато една такава територия не се охранява грамотно, става хранилка за местното население и кръвожадни чичковци.
И какво е решението според теб - тръгват нашите с ветровките и проблема го няма ?
п.с. Дидо , абсолютно съм съгласен с твоите наблюдения и констатации, те съвпадат и с моите, а и с на всеки , който няма вакуум между антените ! Но тактиката "ние добрите ще вардим за лошите" в Бългаия просто не работи ! Поради простата причина, че "ние добрите" не сме чак толкова добри, колкото си мислим, и че не сме чак толкова много
Приятелю ПАВЕЛ, много текст написа, с много хора се съгласи, доста аргументи отрече.
Нещо все пак предложи ли?
Аз прочетох, че ти предложи да не се прави НИЩО. Че статуквото не ти харесва, но за това пък още по не ти харесва и да се прави нещо за да се промени.
.............. Бъди здрав.
Пет Окт 05, 2012 9:47 pm
ПАВЕЛ
NikTod написа:
Приятелю ПАВЕЛ, много текст написа, с много хора се съгласи, доста аргументи отрече.
Нещо все пак предложи ли?
Аз прочетох, че ти предложи да не се прави НИЩО. Че статуквото не ти харесва, но за това пък още по не ти харесва и да се прави нещо за да се промени.
.............. Бъди здрав.
Нито за миг не съм си променял мнението си през годините по-темата - нито тук , нито където и да е било ! Мисля, че достатъчно ясно съм изразил позицията си - ще го направя и за последен път . Качването на подробна информация за нерегламентирани маршрути в резерватите носи вреда на екосистемите в тях !Смятам, че не отива точно на ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ да е мястото за подобни инициативи ! Също така смятам , че не може да се плаща подобна цена за удобството на хора , които не могат да отделят час -два за работа с търсачката ! За статуквото - абсурдно е да се мисли, че едно закононарушение може да се бори с друго такова(и то е всичко друго, но не и аргумент ) . Решението е само едно и то е пределно просто, и отдавна работи в белите държави - затвор ! Но за това трябва други неща да се случат, не става с чешене на езици по форумите .За "Приятелю....." ще си замълча, защото смятам , че този форум също така не заслужава подобен род говорене....
Павел, ти принципно си прав.
Дидо и НикТод на практика са прави.
Погледнато от гледната точка на реалностите у нас, то съм съгласен с вторите.
Всеки разумен човек би разсъждавал по този начин, ако милее за екосистемата в резерватите в България.
Не случайно най-много диви кози има около най-много посещаваните хижи/заслони. Такива са реалните ми наблюдения в Рила и Пирин.
Като се превърнем в бяла държава след 20 години и ние ще си променим начина на мислене.
Макар да не ми се ще губещите се пътеки в разкошни райони в Рила /например зоната м/у Скакавишкото било и Кобилино бранище/ и Пирин /резерват Юлен/ да изчезнат - ще ги питам тогава научните екипи как ще изследват екосистемата в тях като няма да могат да стигат до нея по земя.
Като прочетеш заглавието на темата и последните ви коментари, излиза че ви остават 6 дни,
в които трябва да се справите с бракониерите, рибарите, иманярите и проблемите в резерватите. Дано!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Съб Окт 06, 2012 12:14 am
zahri-emin
Аз пуснах темата за едно, пък то какво стана. За съжаление не успях да осъществя заплануваното. Надявам се все пак до края на месеца да го направим.
А по другата тема, какво мога да кажа освен,че българите където и да отидем се ..ираме,и след нас всичко умира.
България си остава една от държавите в който закона е на страна на виновния и невинния винаги си е виновен, ако не за друго то за това,че все още стои в бг.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети