ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Отново бой на „ТЕВНО” по тевно…
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Отново бой на „ТЕВНО” по тевно…
Автор Съобщение
ggattov

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
да, но както е казал Дидо в сравнение с миналата година и през седмицата са в пъти повече.... хижите поне тия, на който бях началото на август в Рила (бяхме не случайно 4 дни през седмицата) почти се запълваха (а за неприятната изненада на група печелбари, който бяха обсебили БАК за няколко дни няма да коментирам, колкото и да бяха любезни и отзивчиви беше доста нередно от морална и етична гледна точка да заведеш група деца на БАК и да стойш там няколко дни, след като си взел парите на родителите им Smile )

спомням си за първото ми няколко дневно (4 или 5) ходене сам през 2002г из Рила от Рилските езера до Мусала в общи линии..... е тогава колко спокойно беше и на езерата.... малко преди да застъпят "белите".....
през целя път почти не срещах хора само на Мусала като качвах имаше 10тина като повечето бяха от групата към която се присламчих....
а за хижите.... ми тогава бяха почти празни само с една група белгиици с резервации от около 10 човека се прескачахем по тях и тук там да срещнеш някой, беше лятото 1 ден преди да застъпят "белите" бях на езерата Smile

пс: кога ли ще доживея на всички хижи да махнат Ш*Б*Н*Т* увиснали пружини от '68 година и да ги заменят с нарове (понеже няма да стана навсякъде с матраци).... това ми е мечта където и да ида да мога да легна на твърдо Very Happy
Съб Авг 21, 2010 11:56 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
outfaced

преди 2 седмици ... 120 човека на тевното Confused Всичко фраш - и вътре и вън + някои си бяха дошли с палатките.
Невероятен късмет, че бяхме вечерта след това. Тогава бяхме само 4-5 групички по 5-6 човека и всяка си имаше своя стая в хижата.

Срещнахме 2 групи по пътя с по над 50 човека. Rolling Eyes

Уикенда на х.Вихрен по добре въобще да не го описвам. От 5 следобед, до 9-10 вечерта нямаше празни места по масите ... ни вън, ни вътре.

Слава богу общо взето културна тълпа. Няма изцепки, викове, селски изпълнения. Туристи си бяха повечето, някои даже доста свежи и приятни люде. Аз обаче се качвам горе и заради пустотата и тишината. Ако ги няма, кефа ми не е пълен.
Явно Август обаче не е месеца за такъв тип ходения и явно все повече ще се избягват класическите маршрути.

Модата обаче касае явно само Пирин и Рила. По родопите си е все така пусто. За сметка на това и хижите са доста по зле. Та едното си е свързано с другото уви. За да има добри условия горе си трябва и туристопоток.
Съб Авг 21, 2010 3:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Така е - е нема такъв панаир тоя месец...
На Тевно още не съм стъпил тая година... Oops
Я за тва август си джиткам с дзверо /колелото/ по Рила - отскоро и по Пирин-а. Rolling Eyes , че бръже се бега от
Или по нетрадиционни маршрути.
Чат-пат и автотуризъм по Родопите. Laughing
Croc

Съб Авг 21, 2010 9:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bozdugan

Мнение долу простащината! Отговорете с цитат
От 20 г, живея в САЩ. Прибрах се за постоянно миналата есен и се изумих от невероятното опростяване на нацията. За жалост това явно се прехвърля и в планината. По рано такива истории се случваха рядко.Баш пияниците не се качваха толкова високо.и като цяло алкохол се хосеше рядко ,по скоро с превантивна цел.Изглежда АТВ и повече коли и по добри пътища дават на някои право да мислят че всичко им е позволено. Хора които пият и пречат нямат място в планината. Браво на хижара ако им е разтурил масата. Още не съм ходил на Тевното откакто съм тук ,но ще ида до края на сезона.

Вън мутрите от планината!.

И който пише оплаквания,по добре да го прави със снимки и по възможност данни за провинилите се,иначе само ще се пише по форумите. Заплашването с оръжие не е дребно хулиганство и трябва да се докладва независимо дали полицията ще се задейства.
Съб Авг 28, 2010 10:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mislesht

Местожителство: Пловдив

Човече, много си прав, за съжаление...
Много хора не правят разлика между свобода и слободия, това е проблема.
Ще цитирам прочетеното в една книга: Свободен - означава да танцуваш окован във вериги.
Разтълкувано, ще рече, че за да има свобода, трябва да има граници! Иначе как да измериш нещо, ако няма с какво да го мериш?! И така, ако изпълваш границите си свободен, ако не ги изпълваш, не си. Но ако ги преминеш - това вече е слободия!
Отплеснах се доста, но знам че така помагам на тези, които знаят поне 80% от отговора. Wink

Вто Авг 31, 2010 8:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
arsenala

С приятелката ми ще преспим на 7(Вторник) на Тевно езеро, мислите ли че ще е прекалено претъпкано и дали ще има евентуално някакъв проблеми ? Smile
Вто Авг 31, 2010 1:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

arsenala написа:
С приятелката ми ще преспим на 7(Вторник) на Тевно езеро, мислите ли че ще е прекалено претъпкано и дали ще има евентуално някакъв проблеми ? Smile

Едва ли ще е претъпкано - времето се развали и модата е по МОЛ-овете.
Проблеми?!? Проблемите също са по МОЛ-овете. Smile

Вто Авг 31, 2010 2:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pirin Botev

Местожителство: Razlog

Мнение Телена мрежа Отговорете с цитат
Егати свинщината да се качиш на 2 500 м и да седнеш да се наливаш до сутринта, едва ли има по-голяма олигофрения.Жалко че няма как Пирин да бъде оградена с телена ограда от всякакви пияндета, пишман-туристи, псевдо-еколози и откровени простаци, които замърсяват планината с присъствието си. Слезте на долното Кременско езеро- бутилки от бира плуват, консерви и буркани се търкалят по тревата, отврат. Мръсен народ - мръсни сме в душите си и в поведението си.
Вто Окт 19, 2010 11:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
In Earnest

Местожителство: Sofia

Мнение Re: Телена мрежа Отговорете с цитат
Pirin Botev написа:
Егати свинщината да се качиш на 2 500 м и да седнеш да се наливаш до сутринта, едва ли има по-голяма олигофрения.Жалко че няма как Пирин да бъде оградена с телена ограда от всякакви пияндета, пишман-туристи, псевдо-еколози и откровени простаци, които замърсяват планината с присъствието си. Слезте на долното Кременско езеро- бутилки от бира плуват, консерви и буркани се търкалят по тревата, отврат. Мръсен народ - мръсни сме в душите си и в поведението си.

Като каза Долно Кременско езеро и се позамислих малко... Значи според всеприетите разбирания колкото по-лесно се стига до определено красиво място толкова по-голяма е вероятността т.н. телесно обременени типове с висок клас и високопроходими возила да се озоват там и да почнат да мизерстват както те си знаят най-добре. А достигането до Кременските езера далеч не е толкова лесно за гореспоменатите. Това ме навежда на мисълта, че и не съвсем начинаещи туристи се появяват там напоследък, защото ги знам свинщините из Пирин до каква височина и закътани места са стигнали... Езерото, за което говориш също. Наскоро чух от един хижар, че били разни пумаци, овчари или ловджии... Не знам точно. Факт е, че най-труднодостъпната планина в България взе да се пълни с боклуци последните години - това вече си е опасност. Exclamation
Сря Окт 20, 2010 9:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Абе за съжалени точно Долното Кременско е съвсем леко достъпно точно за такива елементи. До м. Изворите води камионен път, а оттам до езерото е половин час ходене. Местните си го знаят и го ползват доста активно Cool

Последната промяна е направена от dido на Сря Окт 20, 2010 11:41 am; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Окт 20, 2010 11:20 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
lubakich

дам, точно ей заради такива данданиии избягвам хижи и заслони и си спя на паалатчица далеч от тях шото не стааа мен на другия ден да ме чака дълъг преход да ставам в 6 сутринта и некви пияни хорица отишли на хижарски алкохолизъм да ми дигат шум посреднощ до 4 сутринта
Сря Юли 13, 2011 11:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vladofff

Аз пък подкрепям разтурянето на пиянски маси, и най-добре да е с бой, защото таквизи говеда от дума не разбират. Преди години изобщо бях спрял да ходя и на х.Рай - постоянно имаще някакви крещящи пияни орки. Орки, защото такива изроди не приличат на хора. Вероятно и на Тевно са се завъдили.
Проблемът е лесно разрешим в цивилизованите страни - да се забрани изобщо внасянето и носенето на всякакъв алкохол на територията на парка, /свинщините - в кръчмите на Банско и Сандански/. Правомощия на всеки хижар и горски пъдар и да проверяват всеки, хванатият нарушител се глобява 5000лв, като 50% от глобата е за заловилият го. На проверяващите по шапките се закрепват камери и се записва всичко/за да няма постановки/, при изключени камери няма 50% бонуКс. И тъй като най-големите пияници са самите хижери и пъдари - за тях - санкцията е да кажем затвор или огромна глоба и незабавно уволнение, без реабилитация. В някои юропейски страни и скандинавия май така са си решили проблема с пиендетата. Финците затова май ходят да се освинват в Русия.
Вто Юли 19, 2011 10:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Местожителство: София

Мнение Високопланински алкохолизъм Отговорете с цитат
Точно на Тевното преди години видях хижаря, който се беше натоварил като шерп с бутилки алкохол. Естествено, за да го продава. Така че хижарите са част от алкохолната свинщина. Пак преди години на хижа "Мальовица" едни ученици - точно ученици! - цяла нощ вилняха и трошиха шкафчетата. Пияни-заляни, ревяха и псуваха, както само мацакурци го могат. Хижарят благосклонно си мълчеше. Затова аз въпроса съм си го решил индивидуално: внуците ми да гледат цяла нощ пияни свини по хижите? Никога! Палатката и далеч от популацията. И ако някой ми каже, че е забранено "палаткуването", ще му покажа среден пръст. Защото и внасянето на алкохол в хижите е забранено, откакто има хижи. Но като прочетете ценоразписа, ще разберете планинарската истина в цялата й пълнота.
Вто Юли 19, 2011 11:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
radi

Местожителство: Варна

В страните са решили въпроса с глоба за свинщини от порядъка на 1200 - 2500 лв, а за неспазване на профилактичните мерки за ограничаване на свинщината от страна на заведението глобата е в пъти повече. Нещо като 2500 - 5000 за първи път.
Ако на Тевно се налагат глоби поне понякога - нека да са по 100 лв...
Но пък може да набием хижаря! Нищо лично, в името на планината. Аз не се бия с хората, но в случая може. Още един трябва за помагач да си разделим някой да обира пищовите и ножове дето ще ги вади докато върви работата, другия да бие.
Вто Юли 19, 2011 12:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pirin Botev

Местожителство: Razlog

radi написа:
Но пък може да набием хижаря! Нищо лично, в името на планината. Аз не се бия с хората, но в случая може. Още един трябва за помагач да си разделим някой да обира пищовите и ножове дето ще ги вади докато върви работата, другия да бие.

Явно работата отива към садо-мазо сценарии, затова предлагам да си носим бичове с шипове, кожени панталони - силно прилепнали, и мацките да имат и белезници
Уаууу!

Вто Юли 19, 2011 2:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 4 от 6

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.