_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Нед Дек 17, 2023 9:27 pm
vaskoo
Това не беше лесно, Ведрине , прехвърлих доста картини през мозъка ... скалния венец е изключително живописен на живо, еле пък ако се уцели есенното обагряне тъдява.
Пещерняците имат специфично име за този венец, ама ми се губи из главата.
Ще ме накарате да започна да пускам снимки на обрасли с гора родопски върхове и ще ви питам тогава, не че аз ще ги разпозная без надписите си
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Последната промяна е направена от vaskoo на Нед Дек 17, 2023 10:58 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Дек 17, 2023 10:24 pm
kaloyanv
Аз съм ходил в района, но просто не съм запомнил или не съм гледал достатъчно
Може би Заского е името, но не само на тази безименна дори некота, а изобщо на защитената местност. Да си призная, и на мен ми беше трудно да се сетя къде и какво съм снимал през януари 2007 г., та се наложи малко "да попътувам" със Street View.
Тогава бяхме на път към първото ни изкачване на вр. Ком, при това зимно -- с относително малко сняг, но свирепо вледеняващ северен вятър (снимката е направена преди изгрев на следващото утро, тръгнахме от новата хижа по тъмно).
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Нед Дек 17, 2023 10:43 pm
kaloyanv
Някой има ли желание за ето това ? Далече е, но пък ... после ще ви разкажа и история ..
Спирам със загадките. Истината е че тези 2 дни ходя като луд само да снимам, не съм се сещал никога да е имало подобна видимост, само ходя и ухкам и охкам .. Даже днес на обяд, Ботев и Вежен ги осветява слънцето и все едно бяха у нас.
Тези снимки пък са от залеза, който беше изключително красив. Тези под въпроса са снимани изцяло на запад и на едната е Ком на другата Миджур. Вчера като се качих на високото около Плевен и като погледнах на залез как завива цялата планина на запад, докато не свърши и последния връх, дълго време не ми се вярваше и не си спомням да съм виждал толкова добре.
Днес пък като погледнах на изток, всичките върхове до връх Българка, та даже и перките си приличаха. ..
Мога да пратя и снимки, ама си видях почти целия Балкан, голяма красота. Пак ще ходя да гледам, да видя как със слънцето се променя видимоста и на залез пък западните върхове макар и по контурни как се очертават.
Сря Дек 20, 2023 12:15 pm
Митак
Цитат:
Даже днес на обяд, Ботев и Вежен ги осветява слънцето и все едно бяха у нас.
Това откъде гледано?
Чет Дек 21, 2023 9:03 am
kaloyanv
Митак написа:
Цитат:
Даже днес на обяд, Ботев и Вежен ги осветява слънцето и все едно бяха у нас.
Това откъде гледано?
Ами от Вежен на запад от тук 43.381960, 24.671789
А пък от Ботев на изток до Българка от тук 43.380892, 24.689283
П.С - Ето от втората точка, част от гледката, като това е снимано с телефон и си личи доста ясно кулата на Ботев, на живо още по хубаво ..
Слизайки от Ботев към х.Васил Левски, се вижда едно ребро показано на горната снимка. Ако не се лъжа, то започва под връх Малък Купен. Въпросът е откъде може да се захване, идвайки от Карлово. По немаркираната пътека над х.Хубавец, през Ортаборун ли е най-добрия вариант?
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 4 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети