Хапан съм веднъж, в казармата, не го видях, отзад на прасеца. Нямаше последствия за кучето, нито за мен, но имах идея.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Чет Авг 01, 2019 1:09 pm
tzezko
ГоУЕм смЕх!
kaloyanv написа:
………………... нямаш никаква представа………………………….ти липсва обща култура…………………... нямаш знания.
Велико нещо е Форумчето! Винаги ще е живо и ще пребъде! И няма как да е иначе, щом успява да генерира части от нашата хранителна верига. ДранЬе! На гола кука. С бастун. С дръжката на чадъра.
Въдят се смешници повече от бездомните кучета в планината.
Може и да е заради жегите.
Та в тази връзка: Дали не е време да спретнем едно конгресче на БПС- БироПийците и Скараджии?
Аз съм хапан четири пъти. И четирите пъти подло изотзад, без да съм дал никакъв повод, в два от случаите даже не знаех, че има куче зад мен.
Миналата есен за пети път ме ръфна едно изродче на Витоша, пак по същия подъл начин, но поради високата обувка и дебелия вълнен чорап успя само да ми скъса панталона. Затова не го броя.
Мда, подобно (ухапване изотзад) се случи и на Нина в кв. Иван Вазов преди години. Била е обаче с колело, на път към пазара (знае се, че доста кучета се дразнят от колела -- някой има ли обяснение защо?). Виновното куче беше, как да кажа, полу-бездомно. Обитаваше заключващ се вход на кооперация и беше хранено от живущите в нея. Пребиваваше по цял ден на детската площадка пред блока... Беше възрастно куче, след време умря от старост. Знам всички тези подробности отчасти и заради лекарския съвет да го понаблюдаваме преди да прибегнем до ваксиниране против бяс, което има нежелани странични ефекти. Ако кучето не "хвърли топа" за няколко дни, значи няма нужда от такава ваксина за пострадалия човек... И, за щастие, в нашия случай ваксиниране не бе необходимо.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Чет Авг 01, 2019 2:21 pm
Antoon
Re: ГоУЕм смЕх!
tzezko написа:
Та в тази връзка: Дали не е време да спретнем едно конгресче на БПС- БироПийците и Скараджии?
Не е време. Крайно време е!
Чет Авг 01, 2019 2:33 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3375 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Antoon написа:
tzezko написа:
kaloyanv написа:
………………... нямаш никаква представа………………………….ти липсва обща култура…………………... нямаш знания.
Не е време. Крайно време е!
17-18 август 2019 г.?
По темата - куче ме е хапало истински един път - в курортния квартал „Овча купел“. Прибирах се от Студентски град в полунощ, с последния автобус. Вървях си по трамвайната линия, а срещу мене - 2 кучета. Подминаха ме кротко и като им обърнах гръб - нахвърлиха се тихомълком зад мен и едното успя да ме захапе за крака. Дълго време носих белег. Но не съм се и замислял да застрелям горкото животно. Днес стреляш по кучета, утре започваш да стреляш по хора...
Чет Авг 01, 2019 3:01 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1266 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Antoon написа:
tzezko написа:
Ведрине, как може в едната Германия да се разхождаш в планината сред крави и овце без наоколо изобщо да има кучета, а в България за едно стадо от 10 овце да има 5 озлобени кучета, които са готови да ти се хвърлят отгоре?
Провери колко мечки и вълци живеят в Германия (извън зоопарковете) и сетне би могло да обсъдим.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети