Търся да си закупя спален чувал с комфорт около -10. Основно ще се използва при ски преходи зимата.
Какво е мнението за спалният чувал на Мило Трекер (http://milolab.com/spalni-chuvali/treker/)? Някой има ли наблюдения?
Потърсях мнения из форума, но освен запитвания не открих конкретни отговори.
Аз съм от години с по-малкия брат - milo Турист +
Много съм доволен. Единствена забележка - нямаше дублираща текстилна лента на ципа отвътре и през него фукаше. Та при една шивачка го носих и му приши такава лента. Голямо недоглеждане, но може да са го подобрили - все пак моят е от 2013-та.
Мило-то от линка е по-зимен чувал от Робенс-а.
850гр. пух срещу 500. Голяма е разликата, но пък на Робенс-а съотношението пух/пера е 95/5 срещу 90/10 при мило-то.
Благодаря!
Според описанията на продуктите в сайта, този проблем за модела Трекер е оправен, но липсва в описанието на Турист +.
Цитат:
Детайли:
...
1 пухен шал по дължината на ципа за оптимална изолация
...
Вто Окт 08, 2019 5:53 pm
EXIIIT
Ми те поне са българска фирма, звънни им кажи им, че искаш да ти пришият шал на ципа, мисля, че няма да ти откажат - Собственика се казва Пенчо ползвай го като жокер
Сря Окт 09, 2019 9:45 am
rumen radev
peak23, конкретно пухените чували на Мило са много добри и с адекватна цена. Ползват качествени материали и работят добре - покрай експедиции, познати чужденци след това купуваха от тези чували. Последният чувал, който ползвам от Мило е Хималая, като помолих за размери, съобразени с моя ръст, както и за по-малко пух за да го олекотя. Да, могат да изпълняват и персонални поръчки. Говорил съм все с Веселина и съм възприемал нея за собственик, но може и exiiit да е прав. Мисля, че и без жокери ще ти помогнат. Кулоарът на Робенс е също добър чувал - по-лек е основно заради по-малкото пълнеж и съответно, очаква се да топли по-малко. Наистина би бил по-удобен при седнало положение. На мен страничния цип ми е по-ценен заради възможността да сдвоявам с втори чувал, както и поради това, че се въртя често. Вероятно и двата биха ти вършили работа, като подозирам, че стават и за зимни преходи без ски
Сря Окт 09, 2019 11:35 am
EXIIIT
Веселина е жена му, може би тя да се разправя с производство и т.н.
Сря Окт 09, 2019 11:56 am
peak23
Благодаря на всички за полезната информация!
Най-вероятно ще заложа на чувала на Мило, а и опцията за персонални поръчки/доработки е супер.
Сря Окт 09, 2019 1:52 pm
mirosllaw
Лятото си поръчвах чувал от Мило (те май правят всичко по поръчка) - модел Трекер. Предпочитах по-късия вариант (висок съм около 170 см) за да пестя тегло, но се оказа, че той се брои дамски и стандартно е по тесен от дългия. Затова ми направиха по-къс, но със стандартна ширина. Отне само няколко дни, пратиха ми го с компресионна торба и отделно торба за съхранение. Отделно имаше и подарък. Изпълнението изглежда много добро. Чувалът има пет години гаранция, което е важно. Нямах възможност да го пробвам на температури под нулата, спах при температура няколко градуса над нулата и беше ужасно горещо с него. Впечатлен съм от отношението към клиента. Поръчката от тази фирма беше истинско удоволствие за мен.
Пет Окт 11, 2019 10:56 pm
iansto
Бихте ли споделили сайта от които поръчахте?
Пет Окт 11, 2019 11:18 pm
neillmakoli
Е ако си от София и не те е срам ( не би трябвало) вземи твоят и иди в магазина да провериш сдвояването дали е възможно.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Чет Ное 07, 2019 9:55 pm
Twoo
Вкъщи и на вилата спим със завивка от силиконизирани кухи влакна със същата плътност от 350г на квадратен метър. Мога да кажа че топлят много добре без да спарват и не дразнят хората с алергии (жена ми има астма). Аз лично не бих се поколебал при избор между 100% кухи влакна и едва 30%, но пък сдвояването е най-важно. Все пак две тела се топлят толкова добре, че в краен случай и без спален чувал може.
Пет Ное 08, 2019 10:09 am
enina
Определено като имаш някой да те топли е по-добре...хихих
ПП: Имам вече два противоречащи си отговора на въпросите ми: от служител на един спортен магазин, че не се сдвояват и от познати, които са точно с VANGO TRANQUILITY 250 и VANGO TRANQUILITY 350 и казаха, че няма проблеми и си пасват двата чувала добре.
А може да грабна наличният и да ида до някой магазин, идеята е добра.
Пет Ное 08, 2019 11:16 am
Twoo
Ами сегашните ни летни три сезонни чували принципно не са предвидени да се сдвояват, но всъщност се сдвояват без проблем, само дето единия е с дъното на горе... Та ако ситуацията го изисква винаги се намира начин, а и напълно разгърнати като одеало също вършат работа, ако е по-топло. Най-добре си остава просто да се пробват и да се вземат такива, че всичко да им е точно разбира се.
Пет Ное 08, 2019 11:55 am
vasko.sm
vasko.sm написа:
https://campingrocks.bg/bg/product/3403/spalen-chuval-trimm-balance-red-dark-red-2019
Мнение за този чувал, ще се използва при мимимални температури от 0°, търся чувал до 100 лв. ако имате други предложения с удоволствие бих ги чул.
Другия вариант ти е нещо на Vango или PINGUIN за тези пари.
Примерно нещо от сорта..... но е по тежко от това което си гледал
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети