ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Завистта в Планината
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Завистта в Планината
Автор Съобщение
vedrin

Местожителство: 1116 m н.в.

Мнение Отговорете с цитат
hillmanpp написа:
Имам инат да се движа нагоре. Но защо ме трвожи толкова онова състояние, когато се върна от Планината и сляза в Хоризонталния свят. Дали завиждам тогава?

Светът се движи от разликите. Това буквално е така от гледна точка на физиката (по-конкретно термодинамиката). Съвременните представи на космолозите са че Вселената може да завърши съществуването си с топлинна смърт, която би се изразявала в равномерно разпределение на енергията, до което би се стигнало след много, много години (повече от 10 на степен 100). В малко по-общ смисъл, ако всичко в нашето ежедневие беше само и еднакво хубаво или пък лошо, как бихме разбрали това и как бихме изпитали стремеж към нещо различно? Как бихме се зарадвали когато този стремеж се реализира? А пропо -- аз не бих използвал думата "завист" за да охарактеризирам този стремеж. Ако се върнем към физическата терминология -- това може да е борба с ентропията. Smile
Сря Ное 19, 2014 9:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ivailo.hr

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Аз може би "завиждам" единствено на планината, защото е била там преди нас, в момента е там и ще продължи да бъде там, дори и когато нас няма да ни има (поне в следващите няколко милиарда години). Laughing Laughing Laughing
Сря Ное 19, 2014 11:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
packo packov

Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100

Мнение На себе си в миналото завиждам Отговорете с цитат
Днес бях на доктор и ако зависеше само от мен нямаше да ида. Оказа се че колената не слушат вече. И то не само рязаното, ами и другото. И като се почна, пара за преглед дадох,ама требе и за наколенки, за ампули, за хапове, за прахчета, за снимки... Още се чудя дали да ги дам, доки каза, че на тея години можело да се сложи и няква инжекция, дето старчоците я искат като се наложи да се сменя колянната става с изкуствена... ама при тях не помага... Та въпросната инжекция е 500 леа, и бачка между половин и една година. При някои хора помага и за 2-3. Абе равносметката е, че май съм се прецакал. Каза ми да огранича преходите. Предстаяш ли си? Май ще отсфиря всичките химии, че като сметнах колко пари са... а резултат няма гаранция, че ще има. Ще взема да си взема две наколенки само по 33 леа бройката. Че капачката ми не мърдала само нагоре надолу, ами бяга настрани и мачкала нещо си на дофторския им език. Айде стига съм се оплаквал, да се върнем на завистта. Добре поне имам снимки от преди да се превърна в развалина - то сега ако не са коленете ще е крсъта... и прочия.
ПП (Пламен Петров ръйш ли): Абе от друга страна сега поне няма да завиждам като досега - на тея туристи с колите, дето се качват докъдето може возилото и после скара, ядене, пиене, кеф ти палатка, кеф ти хижа. Наскоро по тая причина бях на РД на един агент от форума. Падна смях и не беше толкова лошо да не бъхтиш нагоре надолу пеш. Ракията си е ракия, бирата - бира, наденицата - един път. Утешавам ли се сега, за да не завиждам на ходещите и можещите? Абе не че ше се спра, то кога ли съм слушал някой, че сега... "ОХ" ще ми стане по- любимо просто...

Сря Ное 19, 2014 11:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hillmanpp

Местожителство: Варна

Мнение Re: На себе си в миналото завиждам Отговорете с цитат
packo packov написа:
Днес бях на доктор и ако зависеше само от мен нямаше да ида. Оказа се че колената не слушат вече. И то не само рязаното, ами и другото. И като се почна, пара за преглед дадох,ама требе и за наколенки, за ампули, за хапове, за прахчета, за снимки... Още се чудя дали да ги дам, доки каза, че на тея години можело да се сложи и няква инжекция, дето старчоците я искат като се наложи да се сменя колянната става с изкуствена... ама при тях не помага... Та въпросната инжекция е 500 леа, и бачка между половин и една година. При някои хора помага и за 2-3. Абе равносметката е, че май съм се прецакал. Каза ми да огранича преходите. Предстаяш ли си? Май ще отсфиря всичките химии, че като сметнах колко пари са... а резултат няма гаранция, че ще има. Ще взема да си взема две наколенки само по 33 леа бройката. Че капачката ми не мърдала само нагоре надолу, ами бяга настрани и мачкала нещо си на дофторския им език. Айде стига съм се оплаквал, да се върнем на завистта. Добре поне имам снимки от преди да се превърна в развалина - то сега ако не са коленете ще е крсъта... и прочия.
ПП (Пламен Петров ръйш ли): Абе от друга страна сега поне няма да завиждам като досега - на тея туристи с колите, дето се качват докъдето може возилото и после скара, ядене, пиене, кеф ти палатка, кеф ти хижа. Наскоро по тая причина бях на РД на един агент от форума. Падна смях и не беше толкова лошо да не бъхтиш нагоре надолу пеш. Ракията си е ракия, бирата - бира, наденицата - един път. Утешавам ли се сега, за да не завиждам на ходещите и можещите? Абе не че ше се спра, то кога ли съм слушал някой, че сега... "ОХ" ще ми стане по- любимо просто...

Ей, момче, не се отчайвай!
А иначе за наколенките си прав!
Но, с добавка: като се оправиш, завещай ги на някой дъртак, дето охка по нанагорното! Very Happy
Чет Ное 20, 2014 12:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

Мнение Re: На себе си в миналото завиждам Отговорете с цитат
packo packov написа:

Я въври на още един двама доктори. Виж те какво ти казват. Тогава решавай.

Чет Ное 20, 2014 2:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.