Мии...май сме готови. За първи ден решаваме да тръгнем по класическия маршрут от хижа Вихрен до Тевно езеро - червена маркировка. Много ще се радваме ако времето позволи, а Пирин ни допусне това да стане за един ден. Ще следваме сриктно маршрута, с едно отклонение от него за Възела. Само да ни ориентирате на какво разстояние и време/приблизително/от Башлийската порта е разклона за Възела. Втори ден- Джангал, Момини двори и обратно по червената маркировка до Мозговишката порта и от там- към хижа Демяница. Трети ден: хижа Демяница- хижа Вихрен/зелена/ и ако сме добре с времето и краката- Малка и Голяма Тодорка. Понякога левият ми глезен се глези...та незнам Остават само два дни!!!
_________________ Хубавите неща ме научиха да обичам живота. Лошите- как да го живея.
Чет Юли 24, 2014 2:47 pm
Yan4o
Успех! За малко ще се разминем в дните, иначе можеше да се засечем някъде.
Ако позволите само един коментар по втория ден: доколкото разбирам идеята е от Тевно да отскочите до Джангал по оранжевите точки и да се върнете, за да хванете по червената за Демяница? Защо не помислите за вариант от Тевно (след връщането от Джангала) да дръпнете към Краледворската порта, покрай Самодивските езера, Поповото езеро, Джангалска порта, Валявишките езера и от там към Демяница? По-дълго е, но ако е хубаво времето ще уплътните добре деня и ще видите повече красоти, според мен. А през Мозговишката, ако не се лъжа до Демяница е около 3-3.5 часа максимум.
Или пък ако ви се струва дълго през Краледворската и Поповото, за да не се връщате от Джангал - спуснете се от там към Валявишките, казват че било удобно за спускане от него край. Така или иначе предния ден ще сте минали през Мозговишката, да не повтаряте.
Лек път и хубаво време!
Чет Юли 24, 2014 3:24 pm
bobitata
Защото миналата година закрихме ходенето с Безбог- Полежан- Малък Полежан- подсичане на Джангал и по оранжевите точки на Тевно. Това беше първият ден, а вторият- Тевно езеро- Кралевдворска порта- Митрево- Аргирово езеро- Попово езеро и се метнахме на лифта.
_________________ Хубавите неща ме научиха да обичам живота. Лошите- как да го живея.
Чет Юли 24, 2014 3:40 pm
bobitata
Ако прогнозата за лошо време се сбъдне, възможно ли е да се направи този преход и освен участъка при Типиците, има ли и друг опасен при мокро време.
Пет Юли 25, 2014 11:24 pm
bobitata
Здравейте! Свършиха нашите три дни в Пирин. Дойдоха и си отидоха, с надеждата да има и много други. Тук съм, за да благодаря на всички, които се отзоваха и ни помогнаха със съвети и напътствия.Сърдечно благодаря! Тръгнахме със строхни колебания, по- скоро разколебани, заради лошото време и ужасните, почти апокалиптични прогнози за дъжд и силни гръмотевични бури по билата. Беше на страх, но Пирин се оказа отново гостоприемен. Е, по няколко пъти на ден слагахме дъждобраните и калъфите на раниците, но то беше заради ситен и краткотраен дъжд. После слънцето и вятъра ни съпътстваха. Направихме известни съкращения по предварителния маршрут, но като цяло извървяхме замисленото. Първи ден: хижа Вихрен- Тевно езеро, като пропуснахме качването на Възела. Тръгването от хижата беше с два часа по- късно от уречения час заради дъжда и нашите колебания.Втори ден: Тевно езеро- хижа Демяница. И третия: хижа Демяница- хижа Вихрен, пропускайки изкачването на Тодорките. Гледките..зашеметяващи, емоциите...завладяващи...Голямо удоволствие! Желая на всички хубаво време и достатъчно свободни дни, за да сме по- често там- в планината!
Пет Авг 01, 2014 5:55 pm
bobitata
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети