ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
х. Козя стена и безотговорните родители
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
х. Козя стена и безотговорните родители
Автор Съобщение
rosen_talov

Мнение Отговорете с цитат
Дотук виждам мнения само на двама души, които са били в хижата във въпросната дъждовна вечер. Ако госпожата е помолила поне да влезнат децата за час в затоплената стая на хижарите след като са им били отказани поисканите допълнително дърва, едва ли биха й отказали. А относно младите хижари, те просто е трябвало човешки да обяснят каква е ситуацията с дървата. Не е нужно да се изписват десетки коментари за случката. От тях само възникват спорове между хората, които не са присъствали.

Съдейки по коментарите от форумната сбирка и от тази случка мисля, че не хижарите трябва да организират тематична вечер за планинска култура и хижно дело, а самите те да поискат опитни дългогодишни хижари да им направят такава на тях.
Пет Май 09, 2014 8:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Balkandjiq

Доброто отношение на обслужващия персонал е желателно,но въобще не е задължително!Те като имаш в службата много работа или камара олигофрени на главата-не ти ли подпушва главата и не си ли го изкарваш на някой?А признай си...
Случва се домакина да е изнервен,да има много работа,проблеми,много клиенти на главата.Те не е нужно и да са непременно и много де-стигат двама трима,но истински-такива претенциозни дето да ти лазят по нервите...
Нямаш си на идея и на кво съм се нагледал по хижите-видни революционери крещящи и плашещи с Комисия на потребителите,че ще пишат писма до туристическото дружество,Националния Омбуцман и арменския поп за това че:
-не може с кучето или обувките в стаята...
-няма пържени картофи-ква хижа е тва дет няма едни пържени картофи?
-няма минерална вода(тва винаги ми е било най-смешно-да идеш в планината и да си купиш минерална вода) Shocked
Всички тия случки съм ги видял лично.
С такива "клиенти" ти самия как ще реагираш и за колко секунди според тебе ще ти се изпари благия нрав?
Въобще-да се гледа отстрани и да цъкаме с език колко им било лошото отношението е много лесно...

http://hubavetz.com/
Пет Май 09, 2014 8:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Алекс.Йо

Местожителство: София

Моето скромно мнение е, че хижарите на Козя стена са готини момчета и ентусиасти, но в случая подкрепям с две ръце Горанова. Когато става дума за деца, трябва по-нежно отношение, независимо от условията и обстоятелствата. Децата трябва да бъдат подстрекавани да ходят в планината и правя евала на родителите, които въпреки не дотам хубавите прогнози са решили да се разходят из Балкана.

Не съм бил на форумната среща, но знам за кое (и на кого) куче става въпрос. Смея да твърдя, че аз по-добре възпитано животно не съм срещал и се учудих, че не са го пуснали вътре, въпреки котката Бълховен.
Пет Май 09, 2014 8:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

Когато прочетох, първите редове на тази история направо се цапнах в челото, не за друго ами бях проверявал прогнозата за времето и в предвид къде се намира хижата, някой беше помъкнал и деца.
Всъщност проблема е бил в това, че е имало деца в неподходящото време на неподходящото място.
Истината е, че когато се водят деца в планината трябва да се има в предвид времето, сезона и мястото.
Това е като някой да си заведе децата на Тъжа и после да се жалва, ами извинявам се ама има много по достъпни хижи с по добри условия които са далеч по подходящи за това време на годината и спокойно може да се отиде с деца.
Прогнозата за времето в пакет с местонахождението на хижата са отказали много хора които сигурно са по-подготвени и по- запознати с обстановката, а госпожата е завела деца там, и по- това време.
С риск да бъда оплют аз не бих си завел децата при тези условия на тази хижа, ще подбера друга хижа която предлага по уютни условия, и то не защото съм глезльо а защото трябва да се съобразя с това, че водя деца със себе си, а не да водя деца със себе си и да разчитам на дрург да се съобразява с мен.
По това време на годината където и да ходя си нося спалния чувал, както най-вероятно прави всеки планинар който си държи на кожата.
Има хижи на които условията позволяват да ходят деца, глезльовци и всякакви други, ама има и хижи в които по определено време на годината и при определени условия не е и за стари планинари, камо ли за деца.

П.С. Не нападам никого и не защитавам никого, и хижарите не са постъпили по най-правилинят начин но истината е, че госпожата няма право да дава квалификации и да ми казва коя хижа е добра, и коя не, и на коя да ходя и коя не.
Според мен х.Козя стена отдавна не е имала такива хижари, и не е била в по- добро състояние.

Пет Май 09, 2014 9:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

peca написа:
Когато прочетох, първите редове на тази история направо се цапнах в челото, не за друго ами бях проверявал прогнозата за времето и в предвид къде се намира хижата, някой беше помъкнал и деца.
Всъщност проблема е бил в това, че е имало деца в неподходящото време на неподходящото място.
Истината е, че когато се водят деца в планината трябва да се има в предвид времето, сезона и мястото.
Това е като някой да си заведе децата на Тъжа и после да се жалва, ами извинявам се ама има много по достъпни хижи с по добри условия които са далеч по подходящи за това време на годината и спокойно може да се отиде с деца.
Прогнозата за времето в пакет с местонахождението на хижата са отказали много хора които сигурно са по-подготвени и по- запознати с обстановката, а госпожата е завела деца там, и по- това време.
С риск да бъда оплют аз не бих си завел децата при тези условия на тази хижа, ще подбера друга хижа която предлага по уютни условия, и то не защото съм глезльо а защото трябва да се съобразя с това, че водя деца със себе си, а не да водя деца със себе си и да разчитам на дрург да се съобразява с мен.
По това време на годината където и да ходя си нося спалния чувал, както най-вероятно прави всеки планинар който си държи на кожата.
Има хижи на които условията позволяват да ходят деца, глезльовци и всякакви други, ама има и хижи в които по определено време на годината и при определени условия не е и за стари планинари, камо ли за деца.

П.С. Не нападам никого и не защитавам никого, и хижарите не са постъпили по най-правилинят начин но истината е, че госпожата няма право да дава квалификации и да ми казва коя хижа е добра, и коя не, и на коя да ходя и коя не.
Според мен х.Козя стена отдавна не е имала такива хижари, и не е била в по- добро състояние.

С две ръце и три крака подкрепям горното мнение. Аз също мъкна моите лапетии от много малки по баирите, ама в такова време жената после ще ми резне главата.
Пет Май 09, 2014 9:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Balkandjiq

Децата трябва да се мъкнат навсякъде.Нагледал съм се на сякакви-от такива в кенгура по на месеци,през такива по на 2-3години дето едвам ходят ама пердашат смело по пътеката по Стара река,та до по-отрасли.Трябва само да внимаваш да не паднат някъде по пропасти и дерета и по калищата да им помагаш,щото тая пролет бая места има дето калта е до коляно,че и нагоре.По-добре да се намръзнат една вечер-няма да им стане нищо от това и ще се закалят.И да се простудят чак пък толкова-чай,топли противопростудни напитки(сега поне по аптеките има бол) и в краен случай-един курс антибиотик и са готови...
Иначе алтернативата е страшна-да седят долу,да се зомбират пред компютрите превъртайки едикоя си игра за емнайсти път или цъкайки във фейсбук,да пият водка по дискотеките и да пушат ганджа в междублоковите пространства.А ние не искаме това нали?
Като ви слуша човек да се неначуди как така си е гледал праисторическия човек децата по пещерите!?Дедо ми е бил овчар,родил се е в планината,там е и живял,първите цървули са му ги купили на 15години-дотогава е пердашил бос с добитъка и в дъжд и в кал и в пек...Сутрин надробят попара с млеко в менчето,после в същото менче надробят попара и за кучетата,после го попреплакнат на реката менчето за да е готово за яденето вечерта...Тва е било...Кара до 81години-не го помня да е боледувал нито веднъж...Пиеше по кана вино сяка вечер,пушеше по 2пакета Дунав-качак...Умря здрав като бик...от запушване на жлъчните пътища заради...преяждане със свински пръжки.
Убедил съм се че колкото повече се вардиш-толкова повече боледуваш.Колкото си по-близо до природата-толкова си по-здрав!Така че спокойно!Нищо няма да им стане!

Пет Май 09, 2014 11:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
joropc

От прочетеното в трите страници в темата, се оформи следният извод:
Изпечени, закоравяли и безкомпромисни "планински орли", свикнали с несгодите на дивата природа и изключително трудното "бивакуване" в българските хижи, хора, пред които Райнхолд Меснер изглежда като шахматист петокласник, обсъждат ситуацията, в която една жена е завела деца в планината, те просто са се намокрили, но е била генерално отсвирена в опитите си да се възползва от елементарното за една хижа с Фейсбук страница - малко повече топло за малчуганите.Отсвирена от хижарите, но отсвирена и от останалите обитатели на хижата същата вечер, които със сигурност са станали свидетели на "ситуацията", ама не са си мръднали задниците лепнати за топлата печка. Дет' се вика отсвирена от 'сичките истински мАже. Е, поне хижарите с огромният си житейски и планински опит(щом ще правят "тематична вечер за планинска култура и хижно дело"), са й казали, къде точно е сбъркала и какво не трябва да прави другия път, както и как да си гледа децата и какво точно да прави с тях.
Развитието на темата премина плавно през родното място на хижарите , после се отклони към дърводобива, естествено беше засегната и политиката, както и носталгията по старото време.Даже имаше и култови предложения за собствен дърводобив.Логично се забрави, че всъщност става въпрос за две цепеници в повече, с които ще се стоплят малчуганите, ама то т'ва не е толкова важно.
След дълго и ползотворно обсъждане, "планинските орли" произнесоха и присъдата.Виновни(само и единствено) са родителите, че са си намокрили децата! Тежко, но справедливо, нали?!
Хора, става въпрос за деца бре! Засрамете се! Ако някой от вас блъсне с колата дете на улицата(не дай Боже), дали оправданието, че го е блъснал, 'щото детето не е вървяло по тротоара, ще огрее някой? Надали! К'ви са тези стопани на хижа, които виждат мокри и зъзнещи дечурлига, а те същевременно пазят дървата за топлата си кухня, в която "шмулят" ракия с отбрано общество от посетителите? Това не би го направил НИТО ЕДИН човек, които се е главил за истински хижар, без значение колко е чепат и луд, когато става въпрос за деца!
И само накрая искам да кажа, че всеки сам си преценява, къде, как и кога ще си води децата.Уверявам ви, че дъщеря ми, която е на десет години, ще надходи и надпланинарства(във всички насоки), мноооого от хората, които пишат в този форум и ходят в планината веднъж на два месеца, като го оповестяват сякаш са се качили на Еверест.А след това три месеца качват снимки и приемат поздрави от подобните на тях - Браво! Страхотен преход! ! Чуден преход и т.н. Wink
Хау!
Съб Май 10, 2014 12:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tzezko

Местожителство: софия

Мнение там вони Отговорете с цитат
Хижа според мен би трябвало да е синоним на уют. Уют пък е сухо и топло място. Вярно, трудно се създава, а ако не ти идва от вътре, дори е невъзможно. Великите балканджии и други титани на планинарството и говорителството, ако искат да си постелят чувалите на сушина, могат да го направят и в заслон или под навес. В хижата е топло, там е не само подслон. Някой си бил събирал дърва. Че какво от това, за какво си ги събирал ако не да изсушиш премръзнали дечица. Вероятно да печеш курабийки с по 200 % надценка и да грееш ракия. Още повече има регламент за отпускане на "допълнителни" количества. Ми не си го правил ти ценоразписа. Ама си го приел, ще го спазваш. Иначе сме грамотни компютърно, яко разцъкваме "фейса". Да ти ... и дупката.
А простият човек си е прост, независимо дали ще е на морското равнище или пък ще го качиш на 1562 м. н .в. и ще го направиш хижар. Той ще си получи своевременно полагаемите му шамари от някой с по- нисък праг на търпимост. За съжаление няма да е от мен, защото когато съм в този красив район, ще минавам със задържан дъх и поне 100 км./ч. горе по билото и само ще изпращам Караманчо да подгони хижарския котарак до колеца, представляващ пилон на опърпаното знаме.
Децата се възпитават от родителите си и от околната среда. Няма за какво да обсъждаме начина на възпитание на родителите, обвинявайки ги, че обичат децата им да са с тях и че им търсят закрила.
Факт е, че за пореден път ставаме свидетели на негативна проява на псевдохижари. Ама те май се изживяват като бизнесмени нек`ви.
Съб Май 10, 2014 8:04 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rosen_talov

joropc написа:
От прочетеното в трите страници в темата, се оформи следният извод:
Изпечени, закоравяли и безкомпромисни "планински орли", свикнали с несгодите на дивата природа и изключително трудното "бивакуване" в българските хижи, хора, пред които Райнхолд Меснер изглежда като шахматист петокласник, обсъждат ситуацията, в която една жена е завела деца в планината, те просто са се намокрили, но е била генерално отсвирена в опитите си да се възползва от елементарното за една хижа с Фейсбук страница - малко повече топло за малчуганите.Отсвирена от хижарите, но отсвирена и от останалите обитатели на хижата същата вечер, които със сигурност са станали свидетели на "ситуацията", ама не са си мръднали задниците лепнати за топлата печка. Дет' се вика отсвирена от 'сичките истински мАже. Е, поне хижарите с огромният си житейски и планински опит(щом ще правят "тематична вечер за планинска култура и хижно дело"), са й казали, къде точно е сбъркала и какво не трябва да прави другия път, както и как да си гледа децата и какво точно да прави с тях.
Развитието на темата премина плавно през родното място на хижарите , после се отклони към дърводобива, естествено беше засегната и политиката, както и носталгията по старото време.Даже имаше и култови предложения за собствен дърводобив.Логично се забрави, че всъщност става въпрос за две цепеници в повече, с които ще се стоплят малчуганите, ама то т'ва не е толкова важно.
След дълго и ползотворно обсъждане, "планинските орли" произнесоха и присъдата.Виновни(само и единствено) са родителите, че са си намокрили децата! Тежко, но справедливо, нали?!
Хора, става въпрос за деца бре! Засрамете се! Ако някой от вас блъсне с колата дете на улицата(не дай Боже), дали оправданието, че го е блъснал, 'щото детето не е вървяло по тротоара, ще огрее някой? Надали! К'ви са тези стопани на хижа, които виждат мокри и зъзнещи дечурлига, а те същевременно пазят дървата за топлата си кухня, в която "шмулят" ракия с отбрано общество от посетителите? Това не би го направил НИТО ЕДИН човек, които се е главил за истински хижар, без значение колко е чепат и луд, когато става въпрос за деца!
И само накрая искам да кажа, че всеки сам си преценява, къде, как и кога ще си води децата.Уверявам ви, че дъщеря ми, която е на десет години, ще надходи и надпланинарства(във всички насоки), мноооого от хората, които пишат в този форум и ходят в планината веднъж на два месеца, като го оповестяват сякаш са се качили на Еверест.А след това три месеца качват снимки и приемат поздрави от подобните на тях - Браво! Страхотен преход! ! Чуден преход и т.н. Wink
Хау!

Много точно казано!
Съб Май 10, 2014 8:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Mariana1000

Местожителство: София

Аз няма да коментирам случката, защото не съм била там. За хижата съм писала това, което лично съм видяла на форумната среща и то като съвет, защото разбрах, че хижарите са нови. В днешно време интернет е добра възможност за тях да си сверят часовника какво очакват туристите от тях, къде бъркат и в кое са успели. Виждам че не са го направили, щом продължават да допускат подобни грешки. И как очакват някой да им каже истината, като трият лошите коментари във фейсбука?
Затова ще напиша отново какво очаквам да получа в някоя хижа.
На първо място да ми е топло. Храна винаги има в раницата, на банята не държа, няма да умра ако съм мръсна два дена, а ръцете мога да си измия и със студена вода. Но ако се налага да стоя в студена столова с якето и после се будя през нощта от студ, трепереща под пет одеяла - такава хижа веднага влиза в черния ми списък. Почти винаги си нося спалния чувал заради няколко такива преживявания.
На второ място е търпението към клиента. Каквото и да стане. Въпреки, че да се работи с хора е трудно. Не става въпрос хижарят вечно да е захилен и да угажда на туристите. Но когато има проблем, той трябва да го разреши. Не да се развика, не да откаже категорично, защото си има правила, не да обяснява как се секат дърва. Всеки има такива моменти в професията си, но най-лошото нещо е да тръгнеш да обясняваш на клиентите си колко ти е било трудно да направиш нещо. Представям си аз да кажа на учениците ми "Не мога да ви дам днес две задачи, направих само една, защото материалът е много труден и знаете ли от Министерството колко късно ми дадоха новия учебен план." Хах!

Има достатъчно хижи, които са за пример в отношението си към туристите. Веднага се сещам поне за три, за които не съм чела нито една лоша дума в интернет, като съм ходила през зимата винаги е било топло, въпреки че сред тях има билни и не в гора. И не се сещам да е имало и намек за конфликти, въпреки пълните хижи и разнообразните групи, едва ли всички са били изпечени туристи, които се обливат сутрин с ледена вода и не ходят безспалните си чували. Значи може да има такива места и хижари!
Ето заради такива хижи пренебрегвам влечението си към чувалуване и нарочно спя вътре, защото знам, че трябва да имат приходи за да са там като отида и следващия път.
Казвам го с най-добри чувства към хижарите на Козя стена, но просто трябва да се променят малко. Самия факт, че вече два пъти има неприятни публикации за тях в този форум, трябва да ги накара да се замислят. Ако искат да бъдат споменавани като Хижарите, а не просто като поредните хижари. Макар че то сигурно си идва отвътре това, не може просто да вземеш решение и да станеш добър в работата с хора...
Ами това е което мисля по въпроса - да е топло и да са спокойни каквото и да става, плюс гъвкавост при решаване на проблемите. И сигурно е хубаво да са с такова високо самочувствие и самомнение, но ние туристите сме с още по-големи такива и забелязвам че успешните хижари много хитро не се правят на по-умни от гостите си. Дори когато дават съвети Smile

Съб Май 10, 2014 9:17 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ralica_peneva_

Mariana1000, съгласна съм с мнението ти. Още повече, че тук става дума и за деца, които са били мокри и измръзнали.

за теб трепка, та играй."
Съб Май 10, 2014 10:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Balkandjiq

Mariana1000 написа:
Веднага се сещам поне за три, за които не съм чела нито една лоша дума в интернет

Само че има малък проблем че както вече много пъти съм казвал "планинарството" няма нищо общо с "интернет-планинарството" и "форумното" такова...За хижите които най-много ми допадат в интернет преобладават над 60-70% негативни мнения...За хижите които по-така не са ми на сърце по една или друга причина-има само хвалебствия.От много време насам-ако съм решил да ходя в някоя хижа в която никога не съм бил-или въобще не чета коментарите за нея в интернет,или ако ги чета то ако са преимуществено негативни-тръгвам,а ако са само хвалебствия-я подминвам...
Та така...
Останалото нагоре са бла-бла-бла на хора дето се чувстват че целия свят им е длъжен,ама иначе не са изкарали една крива пръчка нагоре към хижите.Ама искат де.То това искането ни е национално качество...Милена Славова имаше и хубава песен за целта-"Аз искам,искам и все така заспивам"...Само дето никой от искащите няма да иде да събира дърва в гората по 10стотинки тенекията...То не че щилка или абрихт няма да изгорят и повече от 10ст. за една кофа ама тва отделен въпрос....Важното е да има и "другари,дайте да дадем".Ама да даде някой друг,не ние...
Ако бях на мястото на хижарите-след един двама подобни "интернет-писатели" бих си хванал под мишница чукалата и газ надолу.И нека да вилнеят пак в хижата тончовците,дето обясняваше въпросния откаченяк че ток му не трябва щото щял да прави космически отвод и да лови електричество от енергиите на вселената.А най-добре да я населят направо мангалите кат на Планински Извори.И това всички ще сме доволни.И всичко ще има...

Съб Май 10, 2014 10:18 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tskostov

Местожителство: Пловдив

Balkandjiq написа:
Доброто отношение на обслужващия персонал е желателно,но въобще не е задължително!Те като имаш в службата много работа или камара олигофрени на главата-не ти ли подпушва главата и не си ли го изкарваш на някой?А признай си...
Случва се домакина да е изнервен,да има много работа,проблеми,много клиенти на главата.Те не е нужно и да са непременно и много де-стигат двама трима,но истински-такива претенциозни дето да ти лазят по нервите...
Нямаш си на идея и на кво съм се нагледал по хижите-видни революционери крещящи и плашещи с Комисия на потребителите,че ще пишат писма до туристическото дружество,Националния Омбуцман и арменския поп за това че:
-не може с кучето или обувките в стаята...
-няма пържени картофи-ква хижа е тва дет няма едни пържени картофи?
-няма минерална вода(тва винаги ми е било най-смешно-да идеш в планината и да си купиш минерална вода) Shocked
Всички тия случки съм ги видял лично.
С такива "клиенти" ти самия как ще реагираш и за колко секунди според тебе ще ти се изпари благия нрав?
Въобще-да се гледа отстрани и да цъкаме с език колко им било лошото отношението е много лесно...

Съжалявам г-н Balkandjiq, ще се обърна към вас със заслуженото уважение, понеже не ви познавам, а от както срещама мненията ви из форума, мисля, че на възраст сте доста над мен... Но за съжаление, възрастта не е критерий! Аз съм на 26 години, из планините ходя от 5-6 годишен (по мои изчисления, които не са сигурни, защото математиката не ми е много силна, това са около 20 години?!) и не мога да се съглася с Вас - ама за абсолютно нищо! ДОБРОТО ОТНОШЕНИЕ НА ОБСЛУЖВАЩИЯ ПЕРСОНАЛ Е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, иначе да си ходи да си "киселее" долу в ниското! Планината е сурово място, на което човек трябва да има възможността да намери подслон и спокойствие! Мерси за подслона, ако няма капка спокойствие и си постоянно под напрежение, че "хижаря" ще те нахока за някоя глупост!!!! Започнах с възрастта си и "планинския си стаж", та мога да кажа, че още от когато ходих с родителите си (те ме водиха навсякъде, след като станах достатъчно голям да нося туристическия сервиз за групата), винаги е било уникално приятно изживяване на всяка хижа, в която съм бил! А това, че в последно време, в планината започнаха да се качват всякакви "туристи", които все имат някакви претенции и искат всякакви удобства, е проблем породен от бизнес желанията на концесионерите на хижите, хижарите-бизнесмени и т.н., защото се опитват да привлекат всички, като им усигоряват всякакви удобства за достигане на хижата - то не са пътища за високо проходими (луксозни) джипки, лифтове, коне за по-бедните пияници от селата близо до хижата и т.н. Типичен пример за тези неща са хижите - Добрила, Седемте езера (вече хотел с нощувки започващи от 35лв.), Рай (на която ходят местните пияници да простеят денонощно и съсипват цялото усещане... Така, че - ако човек иска да прави бизнес в планината, трябва да е готов цената да отговаря на условията т.е. - 10-12-15лв на нощувка, лавката да е постоянно заредена с всякакви глезотии, да слугуват на глезльовците, които ходят с претенциите си там горе! Иначе са обречени на фалит... Ходих на Козя стена последно при бившата хижарка - положението беше трагично, хора там не ходеха, тя беше супер зле и т.н., но мислех, че с новите хижари положението ще се оправи, но това, което чета напоследък ми намирисва на поредната комерсиализация в планината - дано греша!

Последната промяна е направена от tskostov на Съб Май 10, 2014 12:11 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Съб Май 10, 2014 12:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
netman220

joropc написа:
Отсвирена от хижарите, но отсвирена и от останалите обитатели на хижата същата вечер, които със сигурност са станали свидетели на "ситуацията", ама не са си мръднали задниците лепнати за топлата печка.

Тук Жоро не си прав. Не си бил в хижата на 1 май 2014 година и правиш предположения и обобщения, които са грешни. Аз лично не разбрах за пререканията на госпожа Горанова с хижарите. Децата седнаха около печката и след 1 час вече бяха добре и даже играеха в столовата. Не вярвам да има истински турист, който да откаже помощ на друг турист в труден момент.
Хижата има проблем с дървата. Около километър надолу към Дамлъ дере има нарязани около 70 кубически метра дърва, но поради неразбирателство на хижарите с местните не могат да бъдат качени до хижата. Нямаше никакъв проблем, ако знаехме за ситуацията, да слезем и да качим дърва.

Поздрави: Александър
Съб Май 10, 2014 12:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Balkandjiq

Добре-ти самия ша идеш ли да работиш при тия условия?
Не знам никой от хижарите да е забогатял,дори и до нивото на "средна софийска класа" да речем.
Циганин в околността под 30лв./надник не можеш го хвана да ти работи квото и да било...За цепене на дърва скоро се пазарееха по 10-15лв./кубика.Един го бях хванал да ми разчиства два склада-70лв. за ден и полвина.Кво да правя-немах свободно време,а работата трябваше да се свърши...
На фона на това аз да ида горе-да чакам някой да дойде-през зимата с месеци може да стане така никой да не идва,ако дойде половината да са кифли с огромни претенции,да осерът след тях-особено при голяма група дечурлига е най-нормално да има я оповръщани одеала от пиянски истории,я скандали и боища...
И за кво да го върша тва-за да ми плати някой свещенните си 10лв. ли?
Ако толкова ми е мерак да работя в планината има друг-далеч по-приятен вариант-редовно пращам по Еконт-в града има двама билкари-кашон билки-300-400лв. наложен платеж.В началото като го видях-даже питах момичето в еконт дали някой му ги взима тия пратки или си виснат по офисите.Ами не-плащат си ги хората.Щом ги пращат по куриери-едва ли е нещо незаконно-канабис и прочие,не знам кво берат но наложените платежи са факт...Взема да стана един билкарин.Ами пусто ги не познавам билките...

Съб Май 10, 2014 12:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.