Автор |
Съобщение |
Rincewind
|
|
|
Нед Май 24, 2015 3:24 pm |
|
 |
Rincewind
|
|
|
Вто Май 26, 2015 12:03 pm |
|
 |
sbalkan
|
|
|
 |
 |
 |
 |
25км ЕЖЕдневен преход...ако е вярно аз мога през ден да въртя 25км но не и ежедневно..
кога се възстановявате от преумората  |
Най-тежко ни бе - очаквано - през първата седмица, когато пиехме "тройна" фармацевтична комбинация - по една таблетка магнезий, мидокалм (срещу мускулни крампове и претоварване) и витамин Б комплекс. След първата седмица махнахме мидокалма от комбинацията и останахме само на магнезий и витамин Б.
|
Здравей, колега, интересно ми стана как действа мидокалм-а, гледах че го изписват и при епилепсия. Намалява скоростта на невротрансмитерите или невроимпуслите от и към мускула ли? Бих го пробвал, но ми се ще да знам как работи, та затова питам, не да си чеша пръстите в клавиатурата ))
_________________ "Трудните неща изискват много време, невъзможните малко повече" - сенсей Георги Иванов. |
|
|
Вто Май 26, 2015 11:35 pm |
|
 |
Rincewind
|
|
|
|
Не съм фармацевт, не мога да дам компетентно мнение относно точния механизъм на действие, но ето тук може да прочетеш нещо по въпроса.
Впрочем така или иначе почти не ползвахме мидокалм. Беше нещо като плацебо в началото, след това установихме, че е същото и без него. Най-значим ефект имаше магнезият.
_________________ Планинарство за всеки
Пътят на св. Яков (Camino de Santiago) |
|
|
Сря Май 27, 2015 7:09 am |
|
 |
sbalkan
|
|
|
Благодаря за линка, горе-долу съм налучкал действието му. Може би не е било само плацебо ефект, защото е спомагал за "гасене" на мускулната превъзбуда и по-бързото възстановяване, което в началото е важно, после мускулите си влизат в ритъм. Респект за прехода и начина по който сте го направили, ако...по-скоро когато тръгна и аз, ще ми е от полза вашето инфо. Поздрави.
_________________ "Трудните неща изискват много време, невъзможните малко повече" - сенсей Георги Иванов. |
|
|
Сря Май 27, 2015 8:49 am |
|
 |
ieronimus
|
|
|
|
Много добре направен е сайта - Пътят на св. Яков.
Поздравления.
|
|
|
Сря Май 27, 2015 12:51 pm |
|
 |
Rincewind
|
|
|
|
 |
 |
Много добре направен е сайта - Пътят на св. Яков.
Поздравления. |
Благодаря, получава ни се по тодорколевски - желанието преобладава над възможностите. И следваме плътно принципа на mislesht - когато нещо не може да се свърши както трябва, се върши както дойде. 
_________________ Планинарство за всеки
Пътят на св. Яков (Camino de Santiago) |
|
|
Сря Май 27, 2015 5:30 pm |
|
 |
Rincewind
|
|
|
Чет Май 28, 2015 10:05 am |
|
 |
Rincewind
|
|
|
Сря Юни 03, 2015 11:49 am |
|
 |
Rincewind
|
|
|
Вто Юни 16, 2015 10:49 am |
|
 |
RoadsidePicnic
|
|
|
|
Огромни комплименти за пътеписа и сайта като цяло! Ще се чете с удоволствие.
Написано е увлекателно, забавно и подробно (в най-добрият смисъл на думата). Всъщност по-добро от англоезичните описания на Камино, които съм срещал.
Отделно подготвителната част ще бъде супер полезна за хора, които са на момента "абе планираме тука..". А, и "500 miles" наистина дава много. Много правилна песен.
|
|
|
Пон Юни 22, 2015 4:52 pm |
|
 |
ormusus
|
|
|
Огромни благодарности за пътеписа, много е полезен за мен, надявам се и за други да е.
PS: очаквам с нетърпение и останалите разкази за дните по маршрута!
_________________ ................. |
|
|
Вто Юни 23, 2015 2:59 pm |
|
 |
|