Регистриран на: 21 Юни 2011 Мнения: 34 Местожителство: Джендем тепе
ivailo.hr написа:
А може някой път да продължим и от с. Горна Арда на запад: Кошуте, Герзовица, Шабаница, Кестен, Водни пад, Кожари и т.н. та до Доспат.
Хмм...ама че ме вкара в размисъл! Баси уникалната идея! Айде ще ги стиковаме нещата и ще действаме...с оптимизирани раници
Вто Май 07, 2013 5:10 pm
bugcho
И на мен ми харесва идеята
Вто Май 07, 2013 9:12 pm
ivailo.hr
lauta rulez написа:
ivailo.hr написа:
А може някой път да продължим и от с. Горна Арда на запад: Кошуте, Герзовица, Шабаница, Кестен, Водни пад, Кожари и т.н. та до Доспат.
Хмм...ама че ме вкара в размисъл! Баси уникалната идея! Айде ще ги стиковаме нещата и ще действаме...с оптимизирани раници
Ама ни трябва план как да прелетим през района на застава Герзовица, че напоследък нещо бил забранен. С Гранична полиция се разбрахме, ама с частниците дето стопанисват района не знам. Може да им съсипем "биотехническите съоръжения", демек да изровим и изплюскаме посевите като стадо глигани. Аз нали вече имам тренинг с мъкнене на тежки раници, та може да им изнеса горе някоя консерва Русенско, та ако няма глигани зимъска, да има какво да хапват ловците.
Вто Май 07, 2013 10:52 pm
Todor
despotov написа:
Не само, че виждахме ваши следи а и намирахме ваши вещи. На колегата Сашо ножа е при мен.
Ееее! Това се казва новина! Браво!
А... Толкова на юг вече следващата пролет.... Щото психологическата ми граница за южните родопи е края на май, а по 24-ти...., не знам ама все ме дърпа при мечките в СИВР
Сря Май 08, 2013 8:26 am
ivailo.hr
Да-а-а..., може и аз да се присъединя.
Сря Май 08, 2013 12:52 pm
petko5
Регистриран на: 07 Юли 2010 Мнения: 44 Местожителство: София-Белоградчик-Стара Загора
Прекарали сте си страхотно.......завиждам ви....
Страхотни кадри, другата година живот и здраве сме с вас....
Сря Май 08, 2013 5:50 pm
ivailo.hr
petko5 написа:
Прекарали сте си страхотно.......завиждам ви....
Страхотни кадри, другата година живот и здраве сме с вас....
Трябва да си вземете палатка за трима и да тренираш разпъване и сгъване, за да не се изложиш като мен.
Очаквах да направите нещо по въпроса с тази традиция.
Много хубави снимки и добро ходене сте направили.
Пътеката от Тополово към Белинташ не е много популярна но пък за това е много хубава, на мен ми е любима в обратна посока с байка.
А от Свобода как стигнахте на Поляните след Момчил Юнак, през х.Преспа ли минахте?
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Очаквах да направите нещо по въпроса с тази традиция.
Много хубави снимки и добро ходене сте направили.
Пътеката от Тополово към Белинташ не е много популярна но пък за това е много хубава, на мен ми е любима в обратна посока с байка.
А от Свобода как стигнахте на Поляните след Момчил Юнак, през х.Преспа ли минахте?
Маршрута беше следния:
1 ден Тополово-Белинташ-Инкая.
2 ден Инкая-Аква тепе-Родопското конче- връх Свобода.
3 ден Хижа Свобода-хижа Преспа-Хайдушки поляни-1км след Момчил юнак
4 ден 1км след Момчил юнак-х.Пашалийца
5 ден Пашалийца-крепост Зареница-Нареченски бани.
На хижа Преспа срещнахме хора от форума.
Адаша, Стефан(по-известен като на Яница брат и)....
Първите три дни ни валя здрав дъжд, а през нощта на третия ден от време на време държах палатката заради бурята. Имах усещането, че ще отлети. Първата ми буря на палатка беше.
Раницата пъхната в 120 литров найлонов чувал за смет и натикана в предверието.
Без найлоновия чувал щеше да подгизне защото долната и част е открита, а вътре в палатката знаеш няма място.
Пробвах се първата вечер да я прибера като пробвах различни варианти, но за голяма раница нито един не е удачен .
Беше толкова тясно че не можех да помръдна и в крайна сметка я изнесох навън в предверието.
Иначе палатката се оказа идеална за дъжд, ако все още си решил да вземаш такава.
Просто си носи някой и друг найлонов чувал за двете раници.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Района на Свобода, Преспа, Хайдушки поляни,Момчил Юнак го ощъкахме миналата година и в добро време е изумително красив, особенно Пролетта или ранно лято(Юни) толкова зеленина има там.
От Момчила към Перелик може да се продължи и от там към Ледницата, Чаирите.
Перелик- Ледницата е може би най панорамния маршрут в Родопите, почти през цялото време си на голо било което за Родопите си е събитие, ако не си ходил не го пропускай.
Иначе за палатката още се мисля нещо.
Вто Май 06, 2014 7:59 pm
tortomanin
Белининташ изглежда странно добре на снимката. Когато ходих, изобщо не ми хареса. Браво на фотографа. Особено симпатични ми станаха големите мъшасали камъни в гората от първите дни.
Непременно ще го мина, но сега гледахме да избягваме снега и планът се промени няколко пъти.
Подсичането на връх Преспа е по сняг.
Трето ходене май месец в Родопите и за пръв път виждам сняг в такива количества.. Цяла зима нямаше , но на края на зимата изглежда е наваляло.
Верно ли под в.Преспа има сняг то там е и гора и малко си е на сянка.
Иначе аз преди 2 год. в края на Април от Скалние за Кабата си затъвах до коляното.
Ама то тогава много сняг беше валя цяла зима, май от тогава не е имало много сняг.
Вто Май 06, 2014 9:55 pm
Todor
peca написа:
ZCEZBPM написа:
Непременно ще го мина, но сега гледахме да избягваме снега и планът се промени няколко пъти.
Подсичането на връх Преспа е по сняг.
Трето ходене май месец в Родопите и за пръв път виждам сняг в такива количества.. Цяла зима нямаше , но на края на зимата изглежда е наваляло.
Верно ли под в.Преспа има сняг то там е и гора и малко си е на сянка.
Иначе аз преди 2 год. в края на Април от Скалние за Кабата си затъвах до коляното.
Ама то тогава много сняг беше валя цяла зима, май от тогава не е имало много сняг.
Има, има
В тази преспа нарочно забих щеката, специално за снимката.
На места преспите са с дълбочина 1 метър и повече. Сигурен съм, че и по Перелик е така - от далеч се вижда да е страшно много.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 3 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети