ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Възможно или абсурдно време за преход
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Възможно или абсурдно време за преход
Автор Съобщение
mircho

Мнение Отговорете с цитат
bobsixkiller написа:
Привет на всички. Когато пуснах темата, не допусках, че ще предизвика такъв диспут. Както по-горе писах, взимайки предвид ВСИЧКИ "ЗА" и "ПРОТИВ" ние свирихме "отбой". Дали сме спечелили или загубили от това ни решение - няма да разберем никога. Напълно разбирам аргументите на всяко едно от мненията и съм готов да го подкрепя, но все пак крайното ни решение беше това, което взехме. Вече гледаме напред. Дори още по-амбицирани. Бъдете живи и здрави.

Само един съвет от мене че живея под Балкана и знам какво представлява билото, участъка над гората и гората в лошо време. На билото е Ъпсурд да се седи поривите на вятъра са много силни. Малко под билото от юг в случая е малко по-добре дори и когато ти се струва хубаво и слънчево времето се ориентирай по ниската облачност. Движи ли се много бързо горе духа и трябва яке ако ще и да се потиш от жега, става пък по-зле тогава. В лошо време в гората е добре че си на завет от вятъра и дъжд да те вали няма да ти пука. Зависи как си екипиран.
Дават се само тези дето могат да плуват че влизат на дълбокото!
Сря Май 30, 2012 10:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Balkandjiq написа:
Като сме рекли да се замеряме с крилати фрази-
...В крайна сметка-някои от тях тръгнаха въпреки лошото време(Eмил).А други се отказаха.....Ще се изкефи ли от подобно ходене или от въпросното ходене ще му остане като спомен само джвакането из калищата(далеч не всеки му е кеф мокренето и ходенето из разкаляните пътеки).
Да ви е идвало на акъла че с тях може да ходят и начинаещи-които да им е за пръв път ходенето в Балкана?
И съответно "големото" преживяване да се превърне в едно досадно мрънкане, а въпросните начинаещи това както им е първо така и да им стане и последно ходене в Балкана и повече и да не щат да чуят за туризъм???

На възраст съм, когато човек рядко приема съвети. Но как да не ги приема, след като съвпадат 100% с моите мисли.
Balkandjiq, ти явно си балканджия, няма спор. Трябва да съм много загубен, за да не се съглася с мнението ти. Аз щях да бъда един от тези, които щяхме да тръгнем нагоре. Но разберете, ние нямаме това удоволствие, да тръгнем нагоре, когато си пожелаем. Остава да тръгнем тогава, когато тръгването ще ни достави удоволствие. Аз се отказах, можех и да тръгна, но какво удоволствие щеше да е това под непрестанния дъжд и някои и други гръмотевици? Независимо че съм по-възрастен от теб, винаги на драго сърце ще ти приема съветите.

Балкана символ на цял полуостров
Сря Май 30, 2012 10:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Аз май си направих имдж на по-безразсъден, без да искам Smile, но искам да ви кажа, че всички сте прави за себе си. Аз лично сутринта в Плевен ако бях чул и далечен тътен на грамотевица даже, щяхме да си слезем обратно до ВЕЦ-а във Видима, от там с колите до другия край на Априлци и от там нагоре пеш към Тъжа. Затова изчакахме да чуем сутринта в Плевен сеанса в 8,30, лично стоях до станцията и слушах всички хижари (поне тези които ги чувахме), и колегата от Ботев какво казват. Всичката тази информация, заедно с времето в момента и възможностите на групата взех решение да тръгнем. Е, нещата се оказаха малко по-сложни, отколкото изглеждаха и затова взех решение да останем на заслон Ботев. В крайна сметка не съжалявам за нито едно решение и всички бяха доволни и още разказват за преживяното.
Че в крайна сметка, искам да кажа, че всичко е въпрос на преценка, какво искаш и какво можеш, затова всички мнения в дискусията са верни. Very Happy (може би тук трябва да пуснем онзи надпис "Не опитвайте това в къщи" Smile))))))))))))))))
Дано юни да е по-малко дъждовен и грамотевичен и всеки да може да посети това, което му сърце иска. Ние плануваме една Рила от петък х-а Пионерска нощно до х-а Скакавица, от там х-а Вазов през циркуса на Скакавица и в неделя обратно до Пионерска. Онова било над Вазов трябва да ви кажа, че също не отстъпва на Балкана, каква градушка ме е прала там ...
Успех на всички и до скоро
Пет Юни 01, 2012 1:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.