ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
около Ботев
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
около Ботев
Автор Съобщение
Весела Ягодова

Мнение Отговорете с цитат
@joropc
Благодарско за снимките и инфото ръкопляскания

Само да вметна, че около 7 кила са ми само снегоходките, котките, водата, спалния чувал и раницата. Така че 6-7 кила раница вярно си е мечта Very Happy
Нед Фев 13, 2011 8:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ferdi_mruvkata

ужас . . тревата се вижда горе
Нед Фев 13, 2011 11:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Весела Ягодова

Ето ти една снимка с много звезди и без трева Wink
https://picasaweb.google.com/georgiivanovradkovski/Botev2_1#5562387872583225970
Вълшебна е !

Жоро, вчера се бяхме наканили да гледаме филм, но вместо това гледахме снимките ти от трека до base camp. Направо се пренесохме там...Защо не качиш линк в секцията "Планини, планини" да се кефят и другите хора ? Very Happy Има зашеметяващи пейзажи. Ама Даблам и Пумори са ръкопляскания
Пон Фев 14, 2011 10:21 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

ve_san написа:
Защо не качиш линк в секцията "Планини, планини" да се кефят и другите хора ?

Има ги, има ги Smile. Не само вие се заплесвате по тях Smile
Пон Фев 14, 2011 10:45 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mar4e_sz

Здравейте. Чисто нова съм в този форум и имам един въпрос:
Какво е нивото на трудност при слизане от северната страна на вр. Ботев, през Северен Джендем до х. Плевен.
Аз се запалих по преходите преди две години и всяко лято си избираме маршрути с приятели. Зад гърба ми са преход в Пирин: изкачване на вр. Вихрен, спускане по северния му склон и от там до кончето; и един преход из Рила и Седемте рилски езера. Не мога да се похваля с големи постижения, но се надявам за напред да трупам опит и с ваша помощ. Мерси предварително за отговорите.
Чет Май 26, 2011 1:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Няма никаква трудност. По лятната пътека отначало малко стръмно до заслон Ботев, и до първия улей. От там до местността Пеща по равно, леко слизане до гората, слизане по пистата и сте в х. Плевен. По зимната след заслон Ботев, леки изкачвания на Безименния и Млечния чал, от там по въжения парапет и отново сте на Пеща.
Ако обаче решите да слезнете до Джендема и от там в х.Плевен, става доста по-сложно.

Балкана символ на цял полуостров
Чет Май 26, 2011 2:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mar4e_sz

Мерси, мечо пух, а маркировката нали е добра, че миналата година видяхме малко зор в Рила...отдавна не беше упреснявана маркировката..Smile
Чет Май 26, 2011 6:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joropc

mar4e_sz написа:
Мерси, мечо пух, а маркировката нали е добра, че миналата година видяхме малко зор в Рила...отдавна не беше упреснявана маркировката..Smile

Добра е.
meco puh написа:
Ако обаче решите да слезнете до Джендема и от там в х.Плевен, става доста по-сложно.

Very Happy"Доста" не е достатъчна дума Very Happy
Чет Май 26, 2011 6:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Пътеката ще ви води. Само около пеща до горичката може да имате проблеми, и то само при мъгла.

Чет Май 26, 2011 6:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
JWalker

Местожителство: Ботевград

mar4e_sz написа:

Не е ли рано за лятната пътека Ботев-Плевен? Може в някои оу улеите да има фирнован сняг.

Чет Май 26, 2011 6:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
meco puh

Това те ще си решат. Аз им посочих и двете пътеки. Разбира се, JWalker е прав, почти сигурно е, че по улеите има сняг. Но ние даже не знаем за кога се канят. Може утре, а може и след месец.

Чет Май 26, 2011 7:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mar4e_sz

Началото на август се каним да ходим. Значи след като искачим вр. Ботев тръгваме към заслон Ботев, оттам до местност Пеща и от там до хижа Плевен.
Имам и друг въпрос, дано не ставам мнооогооо нахална: след като искачим връх Ботев има ли и други маршрути по които да поемем освен към хижа Плевен? Препоръчайте някой друг готин маршрут с незабравими глетки и спомени.
Пет Май 27, 2011 10:56 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ggattov

Местожителство: София

То маршрути бол от Ботев, а не само към х. Плевен, ама не съм гледал от къде ще тръгвате, с колко време разполагате през дадения ден, колко дни общо и т.н., а и не ми се чете цялата тема Smile

Иначе по траверса, чак до х. Добрила примерно или х. Амбарица, са все с хубави гледки Smile
Пет Май 27, 2011 11:08 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mar4e_sz

ggatov решили сме го така гр. Калофер до местност Паниците и от там х. Рай. Разходка до Райското пръскало. Спим на х. Рай и на сутринта изкачване на вр. Ботев и от там на сетне събирам мнения, защото досега където и да сме ходили на преход все ме плаши спускането. Като се спускахме от Вихрен по северния склон посока кончето, адреналина ми се качи до ушите...Smile. Мислим преходът да е с максимум три нощувки по хижите-четири дни..Smile
Пет Май 27, 2011 11:39 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

От Ботев тръгнете по билото на запад или на изток. На запад гледки колкото щеш, но на Купените пак може да ти се вдигне адреналина. Затова тръгнете на изток, (пак има гледки), втора нощ на х.Тъжа, трета на Мазалат, и на следващия ден през Узана слезте на Шипка. От там Казанлък.

Пет Май 27, 2011 1:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.