Автор |
Съобщение |
Весела Ягодова
|
|
|
|
@joropc
Благодарско за снимките и инфото
Само да вметна, че около 7 кила са ми само снегоходките, котките, водата, спалния чувал и раницата. Така че 6-7 кила раница вярно си е мечта 
|
|
|
Нед Фев 13, 2011 8:17 pm |
|
 |
ferdi_mruvkata
|
|
|
|
ужас . . тревата се вижда горе
|
|
|
Нед Фев 13, 2011 11:09 pm |
|
 |
Весела Ягодова
|
|
|
|
Ето ти една снимка с много звезди и без трева
https://picasaweb.google.com/georgiivanovradkovski/Botev2_1#5562387872583225970
Вълшебна е !
Жоро, вчера се бяхме наканили да гледаме филм, но вместо това гледахме снимките ти от трека до base camp. Направо се пренесохме там...Защо не качиш линк в секцията "Планини, планини" да се кефят и другите хора ? Има зашеметяващи пейзажи. Ама Даблам и Пумори са 
|
|
|
Пон Фев 14, 2011 10:21 am |
|
 |
igurbev
|
|
|
 |
 |
Защо не качиш линк в секцията "Планини, планини" да се кефят и другите хора ? |
Има ги, има ги . Не само вие се заплесвате по тях 
|
|
|
Пон Фев 14, 2011 10:45 am |
|
 |
mar4e_sz
|
|
|
|
Здравейте. Чисто нова съм в този форум и имам един въпрос:
Какво е нивото на трудност при слизане от северната страна на вр. Ботев, през Северен Джендем до х. Плевен.
Аз се запалих по преходите преди две години и всяко лято си избираме маршрути с приятели. Зад гърба ми са преход в Пирин: изкачване на вр. Вихрен, спускане по северния му склон и от там до кончето; и един преход из Рила и Седемте рилски езера. Не мога да се похваля с големи постижения, но се надявам за напред да трупам опит и с ваша помощ. Мерси предварително за отговорите.
|
|
|
Чет Май 26, 2011 1:11 pm |
|
 |
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
|
Няма никаква трудност. По лятната пътека отначало малко стръмно до заслон Ботев, и до първия улей. От там до местността Пеща по равно, леко слизане до гората, слизане по пистата и сте в х. Плевен. По зимната след заслон Ботев, леки изкачвания на Безименния и Млечния чал, от там по въжения парапет и отново сте на Пеща.
Ако обаче решите да слезнете до Джендема и от там в х.Плевен, става доста по-сложно.
_________________ Kom Emine 1987
Kom Emine 2011
Ком Емине 2013 на седем десет без седем
Балкана символ на цял полуостров |
|
|
Чет Май 26, 2011 2:27 pm |
|
 |
mar4e_sz
|
|
|
|
Мерси, мечо пух, а маркировката нали е добра, че миналата година видяхме малко зор в Рила...отдавна не беше упреснявана маркировката..
|
|
|
Чет Май 26, 2011 6:04 pm |
|
 |
joropc
|
|
|
|
 |
 |
Мерси, мечо пух, а маркировката нали е добра, че миналата година видяхме малко зор в Рила...отдавна не беше упреснявана маркировката.. |
Добра е.
 |
 |
Ако обаче решите да слезнете до Джендема и от там в х.Плевен, става доста по-сложно. |
"Доста" не е достатъчна дума 
|
|
|
Чет Май 26, 2011 6:09 pm |
|
 |
meco puh
|
|
Чет Май 26, 2011 6:33 pm |
|
 |
JWalker
Регистриран на: 21 Авг 2007 Мнения: 282 Местожителство: Ботевград |
|
|
|
 |
 |
Мерси, мечо пух, а маркировката нали е добра, че миналата година видяхме малко зор в Рила...отдавна не беше упреснявана маркировката.. |
Не е ли рано за лятната пътека Ботев-Плевен? Може в някои оу улеите да има фирнован сняг.
_________________ Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org |
|
|
Чет Май 26, 2011 6:52 pm |
 |
 |
meco puh
|
|
Чет Май 26, 2011 7:14 pm |
|
 |
mar4e_sz
|
|
|
|
Началото на август се каним да ходим. Значи след като искачим вр. Ботев тръгваме към заслон Ботев, оттам до местност Пеща и от там до хижа Плевен.
Имам и друг въпрос, дано не ставам мнооогооо нахална: след като искачим връх Ботев има ли и други маршрути по които да поемем освен към хижа Плевен? Препоръчайте някой друг готин маршрут с незабравими глетки и спомени.
|
|
|
Пет Май 27, 2011 10:56 am |
|
 |
ggattov
|
|
|
То маршрути бол от Ботев, а не само към х. Плевен, ама не съм гледал от къде ще тръгвате, с колко време разполагате през дадения ден, колко дни общо и т.н., а и не ми се чете цялата тема
Иначе по траверса, чак до х. Добрила примерно или х. Амбарица, са все с хубави гледки 
|
|
|
Пет Май 27, 2011 11:08 am |
|
 |
mar4e_sz
|
|
|
|
ggatov решили сме го така гр. Калофер до местност Паниците и от там х. Рай. Разходка до Райското пръскало. Спим на х. Рай и на сутринта изкачване на вр. Ботев и от там на сетне събирам мнения, защото досега където и да сме ходили на преход все ме плаши спускането. Като се спускахме от Вихрен по северния склон посока кончето, адреналина ми се качи до ушите... . Мислим преходът да е с максимум три нощувки по хижите-четири дни..
|
|
|
Пет Май 27, 2011 11:39 am |
|
 |
meco puh
|
|
Пет Май 27, 2011 1:15 pm |
|