|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
amorpheus
|
Re: Сега мирясахте ли? |
|
 |
 |
Съжалявам, но лицемерието на двама-трима морализатори надделя и направи напълно излишно споделеното във форума. |
Щото толкова си и чел и осмислил какво са написали.
Със здраве, спирам да коментирам.
|
|
|
Сря Окт 03, 2018 12:21 am |
|
 |
SHOGO
Регистриран на: 10 Окт 2014 Мнения: 231 Местожителство: град София |
|
|
|
Темата става все по-интересна, чета я внимателно и в захлас . . .
|
|
|
Сря Окт 03, 2018 8:28 am |
|
 |
t.hristov
|
|
|
|
Поздрави, Владо, за споделения фотопис
Живи и Здрави Бъдете!
|
|
|
Сря Окт 03, 2018 8:50 am |
|
 |
aldo
|
|
|
За тези от нас, които ще кажат, че не важи за тях:
Една притча.
Живял един много добър цар(не като крадлив симо). В страната се правело много и хубаво вино. Та казал царят - няма да има данък за виното, само ще ви помоля като го направите, ей в тази бъчва всеки да сипе по едно менче от най-хубавото си вино. Минал гроздобера, налели ширата, станало виното и всеки отлял по менче в бъчвата на царя.
Събрал ги той да празнуват за новото вино. Благодарил им, че добре са се трудили и добра реколта са събрали, па и за него са отделили и посегнал да си налее един пахар от бъчвата и да вдигне наздравица...А от канелката потекла бистра водица.
Щото всеки си казал - на цяла бъчва с хубаво вино за моето менче с водица никой няма да разбере.
Ще ми се да вярвам, че всеки от уважаемите съфорумци би напълнил своето менче с вино.
|
|
|
Сря Окт 03, 2018 1:36 pm |
|
 |
tzezko
|
Re: Странен въпрос |
|
 |
 |
1. На цялата територия на НП Пирин се въвеждат следните допълнителни забрани:
[...]
7) Скачане и плуване във водни площи;
Иначе, аз също съм нарушавал тази забрана понякога... |
1. Цитираната забрана не визира потапянето и използването на водичката от водните площи за разхлаждане- т.е. влизаш си лекичко за да не плашиш рибките, пък и хладецът да не те шокира, приклякваш или присядаш, изгрухтяваш веднъж, дваж от удоволствие и воала.
2. Ти пък кога си скачал или плувал във водни площи в НП Пирин? Ако си- курбанът тази есен от мен!
3. Има разни хора, които с план в очите и жар в душата те убеждават, че месоядството ще унищожи света. Да си ги сложим дружно на...мястото.
|
|
|
Сря Окт 03, 2018 3:58 pm |
|
 |
vedrin
Регистриран на: 25 Авг 2010 Мнения: 5874 Местожителство: 1116 m н.в. |
|
Re: Странен въпрос |
|
 |
 |
 |
 |
1. На цялата територия на НП Пирин се въвеждат следните допълнителни забрани:
[...]
7) Скачане и плуване във водни площи;
Иначе, аз също съм нарушавал тази забрана понякога... |
1. Цитираната забрана не визира потапянето и използването на водичката от водните площи за разхлаждане- т.е. влизаш си лекичко за да не плашиш рибките, пък и хладецът да не те шокира, приклякваш или присядаш, изгрухтяваш веднъж, дваж от удоволствие и воала.
2. Ти пък кога си скачал или плувал във водни площи в НП Пирин? Ако си- курбанът тази есен от мен!
3. Има разни хора, които с план в очите и жар в душата те убеждават, че месоядството ще унищожи света. Да си ги сложим дружно на...мястото. |
Лете, многократно, преди доста лета.

_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Последната промяна е направена от vedrin на Чет Дек 12, 2019 5:48 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Сря Окт 03, 2018 5:49 pm |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4323 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Интересно се получи.
Темата е "Пирински прелести 2018", единствените снимки в нея са високопланинските СПА процедури на Ведрин, а имаме и спечелен курбан

_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Сря Окт 03, 2018 6:45 pm |
|
 |
dido
|
|
|
|
 |
 |
Интересно се получи.
Темата е "Пирински прелести 2018", единствените снимки в нея са високопланинските СПА процедури на Ведрин, а имаме и спечелен курбан
 |
Цецко изгорЕ 
_________________ Бутам след осмата бира  |
|
|
Сря Окт 03, 2018 7:34 pm |
 |
 |
zlia
|
|
|
Сря Окт 03, 2018 8:19 pm |
|
 |
vedrin
Регистриран на: 25 Авг 2010 Мнения: 5874 Местожителство: 1116 m н.в. |
|
|
|
Не знам дали Цецко е изгорял, ала всички замесени в тази тема е желателно да уважат курбана. А пък аз ще гася пожара. 
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado |
|
|
Сря Окт 03, 2018 8:57 pm |
|
 |
ДИАНА
|
|
|
Ко стана, ко не стана, къде са прелестите на Пирин, Г-н Сотиров?!
Пораснаха Вашите хубави внучета във Форума и винаги им се радвам!
Темата я няма, коментари има - докАТ и аз реша да прочета!?
Ведрине, много смело Признание!
Тук да си признаят и всички други нарушители! "България цяла сега нази гледа!" 
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг. |
|
|
Сря Окт 03, 2018 10:59 pm |
|
 |
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Сря Окт 03, 2018 11:09 pm |
 |
 |
Twoo
|
|
|
|
На мен ми е интересно колко от моралистите дето и с пръст не са докосвали водата в езерата са оставяли в планината част от себе си...
П.п Преди седмица бях на Рилските езера. Действително долните лека полека се заблатяват, вероятно от многото туристи и коне в района. Но смятам че с малко култура нищо няма да им стане от едно топване на краката. Имам снимка как рибите в едното ядат солети и пуканки...
|
|
|
Чет Окт 04, 2018 8:55 am |
|
 |
dido
|
|
|
|
 |
 |
...
П.п Преди седмица бях на Рилските езера. Действително долните лека полека се заблатяват, вероятно от многото туристи и коне в района. Но смятам че с малко култура нищо няма да им стане от едно топване на краката. Имам снимка как рибите в едното ядат солети и пуканки... |
Има снимки от 1920 г. на долните езера - заблатени...
_________________ Бутам след осмата бира  |
|
|
Чет Окт 04, 2018 9:40 am |
 |
 |
Antoon
|
|
|
|
 |
 |
Twoo написа:
...
П.п Преди седмица бях на Рилските езера. Действително долните лека полека се заблатяват, вероятно от многото туристи и коне в района. Но смятам че с малко култура нищо няма да им стане от едно топване на краката. Имам снимка как рибите в едното ядат солети и пуканки...
Има снимки от 1920 г. на долните езера - заблатени...
|
А какво да кажем за Манастирските езера под вр. Баба? Едното си е направи вече блато, отива към поляна. Другото на север от него е цялото в растителност. А там няма особено присъствие - нито човешко, нито животинско (коне, крави, овце). явно процесът там е естествен.
От друга страна влиянието на десетките хиляди туристи на Седемте езера е ясно видно, ако не върху самите езера, то върху пътеките наоколо.
|
|
|
Чет Окт 04, 2018 9:59 am |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|