Прочетох в руската Википедия набързо и веднага ме заинтересува друго нещо. Там пише, че конско са ядяли най-вече номадските племена и днес техните наследници също го ядат. А ние не го ядем...
В английската уикипедия за България пише, че конско се предлага в някои ресторанти:
Цитат:
Horse meat is served in some restaurants in Bulgaria, as the preferred way of consuming it is in the form of steaks and burgers. Still being far from a meat for mass consumption, horse beef is re-gaining its popularity, which it had in the 60s and 70s of the past century, when it was also consumed in sausages and tartares.
Източник: https://tinyurl.com/y9efv9tx
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Чет Авг 30, 2018 2:54 pm
Пчелата Жужа
vedrin написа:
Пчелата Жужа написа:
Прочетох в руската Википедия набързо и веднага ме заинтересува друго нещо. Там пише, че конско са ядяли най-вече номадските племена и днес техните наследници също го ядат. А ние не го ядем...
В английската уикипедия за България пише, че конско се предлага в някои ресторанти:
Цитат:
Horse meat is served in some restaurants in Bulgaria, as the preferred way of consuming it is in the form of steaks and burgers. Still being far from a meat for mass consumption, horse beef is re-gaining its popularity, which it had in the 60s and 70s of the past century, when it was also consumed in sausages and tartares.
Източник: https://tinyurl.com/y9efv9tx
Значи, масово сме яли конски салами през 60-те и 70-те години! Аз не помня, но щом английската уикипедия казва, отпадат ми размислите за прабългарите и защо, освен езика им, не сме наследили и още нещо - конеядството.
Чет Авг 30, 2018 4:47 pm
vaskoo
Ядем го конското, и то добре. И отдавна
В последните 100-200 години, свинското и говеждото меса изместват масовата употреба на овнешко, ярешко, конско, магарешко, биволско.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети