Тъкмо щях да допълвам темата за подметки с най-добро сцепление и си ме преварил.
И така, имаше едно време една американска фирма за еспадрили, едни от най-добрите еспадрили провеше... Пет-десет и казваха. Закъса, купиха я ... Адидас. Определено не за да продължат с еспадрилите. От тогава еспадрили май вече не се правят с надпис пет-десет. А я купиха не заради еспадрилите, а заради една специална тяхна разработка на подметки - пишеше на тях Стелт. Освен еспадрилите, които и до сега си нося, имах и такива маратонки. От много носене се скапваше всичко над стелт-подметката, която стоеше така, сякаш нищо и няма и никога не е носена. Сега гледам, че на терекса слагат точно нея. Уникална подметка, на мокро се държи както на сухо и зацепва изключително. Като изключим какъв боклук се монтира върху стелта понастоящем /то и преди маратонките на пет-десет си бяха боклук/, който има такава стелка с основание може да се похвали, че носи една от най-добре зацепващите, предлагани понастоящем на пазаря...
Изпробвал съм дори и на мокри камъни и ми се стори доста добре сцеплението, но просто нямам база за сравнение. Ще ми се да намеря обувки със същото сцепление, само че да са по-леки и не толкова твърди по-възможност. За по-горе споменатите модели имаш ли наблюдения или за друг конкретен модел на която и да е марка?
Чет Дек 29, 2022 5:43 pm
moreau
- Scarpa Golden Gate Kima RT
- Scarpa Spin Ultra
- Salomon Speedcross 5
- Hoka Speedgoat 5
Дали подобни модели са подходящи за мен и дали изобщо се ориентирам правилно ако може да дадете мнение ще съм благодарен.[/quote]
Ползвам първите два модела и съм много доволен. Кимата е по-скоро за технични терени и скайрънинг, малко по-твърда се усеща подметката, но за преходи 30-40км не е проблем. Сцеплението е без грешка, дори и на мокро, модела е точно за терен тип пирински камънак. Относно Spin ultra, разликата е в по-меката пяна в подметката, модела се препоръчва за по-дълги ултри тип Ж100 поне, след 30-50км не се усеща никакво натоварване на ходилата /аз дори избягах един градски маратон с тях /. Сцеплението е може би една идея по-слабо от Кимата, но аз съм доволен, дори при по-технични и бързи спускания. Този модел на Хока е топ, но не е за технични терени, аз също мисля да се сдобия с един чифт скоро. За Соломона нищо не мога да кажа. Бих препоръчал Спин ултра, като по универсален модел.
Чет Дек 29, 2022 8:11 pm
vandu
Как се държи подметката vibram на мокър камънак ?
Взех си едни с такава подмедка и като ги разхождах тези дни по улиците на София много се хлъзгат на мокър асфалт и някои плочки.
Вто Фев 28, 2023 2:24 pm
Митак
Вибрам има сигурно десет чешита, но като цяло се хлъзга на мокър камък.
Вто Фев 28, 2023 2:40 pm
аngel
Саломон само с тази подметка е читав за незимните модели, ЕДНОКОМПОНЕНТНАТА на Шеврон.
Имат и високи модели, аз съм многа даволен от salomon evasion 2 mid ltr gtx , едно парче велур , среднолека лятна :
подметката му :
От серия саломон QEST - Прайм 1,3 и 4. Последният е най-масивен и много здрав, правят го от 20 години, също всички QEST - Прайм 1,3 и 4 са с еднокомпонетна подметка, друга е от Шеврон, с по-големи грайфери . Тези подметки - Шеврон и Куест , издържт до пълно изтриване, без да губи много от зацепването :
Другите Свинемони не струват. Шарените многослойни подметки Свинемон се разпадат след 150 дни ходене - да кажем до 3 години.
Вибрам има сигурно десет чешита, но като цяло се хлъзга на мокър камък.
Де**ба, толкова ги избирах и за подметките не помислих.
Вто Фев 28, 2023 9:44 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3379 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Всяко зло – за добро, както е казал народът.
По-нехлъзгавият вибрам е по-мек и се износва по-бързо, по-хлъзгащият се вибрам се износва по-бавно.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Вто Фев 28, 2023 10:19 pm
vandu
stefan_iliev38 написа:
Всяко зло – за добро, както е казал народът.
По-нехлъзгавият вибрам е по-мек и се износва по-бързо, по-хлъзгащият се вибрам се износва по-бавно.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Каквото, такова!
Търсех по-твърда подметка за да не ми се набиват краката по камъните, ама....иначе е много удобна.
Вто Фев 28, 2023 10:43 pm
zlia
Абе ако мислиш за Соломона, не е баш перфектен по камънака. Аз лично четейки тук Ангел си взех едни ниски, с които карам колело и едни високи. Ами хлъзгат си се и то яко особено ниските, но пък са ми удобни и това ми е по-важно. Ще ги нося докато се скъсат, а ниските започнаха да сдават багажа.
Беше писано мисля от Владов за едни модели на Адидас (екс 5.10) ще пробвам тях за колело и уж са с някаква супер нехлъзгаща се подметка. Намират се за около 50-60 евро някои модели.
Сря Мар 01, 2023 1:06 am
EXIIIT
Соломона се пързаля повече, трети чифт търкам вече , всичко друго ми допада -цена, лекички, удобни като маратонки са, ако оправят и хлъзгането малко, ще са ОК.
Сря Мар 01, 2023 9:57 am
аngel
zlia написа:
Абе ако мислиш за Соломона, не е баш перфектен по камънака. Аз лично четейки тук Ангел си взех едни ниски, с които карам колело и едни високи. Ами хлъзгат си се и то яко особено ниските, но пък са ми удобни и това ми е по-важно. Ще ги нося докато се скъсат, а ниските започнаха да сдават багажа.
Беше писано мисля от Владов за едни модели на Адидас (екс 5.10) ще пробвам тях за колело и уж са с някаква супер нехлъзгаща се подметка. Намират се за около 50-60 евро някои модели.
Гледай подметката горе, тя е водеща за хлъзгането и издържливостта на Свинемона. Аз имам постоянно 4 - 5 модела свинемони - и ниски за града, и ниски и високи за ходене. Удобството е важно за мен, като терлъци са.
НЕ може обувките да са вечни като Голф 2, хората искат да правят оборот. Фърлят се , нови, фърлят се и те така.
Двама сърбе, единият от село, дошъл 1985 г. на гости на роднина у Франкфурт . Разхождат се около банките, и по едно време, случайно, някаква нещастно флюбена секретарка се хвърлила от 30-тия ет. и размазала наблизо.
- Ща е ово ? пита ужасен селският
Отвореният мислил, па окнал:
- Ово е немачки стандарт, брато. Ебе и фърга
Е точно де, гледах преди и взех баш такива дето си пуснал Evasion 2…. Той и Ведрин не беше много доволен май. А не е като да са по 50 лв чифта, но как и да е. Ще ги износя Соломонките и ще видя какво ще е следващото.
За здравина съм супер доволен ит Бестард-а , но не всички модели са ми удобни.
Сря Мар 01, 2023 11:00 am
аngel
zlia написа:
Е точно де, гледах преди и взех баш такива дето си пуснал Evasion 2…. Той и Ведрин не беше много доволен май. А не е като да са по 50 лв чифта, но как и да е. Ще ги износя Соломонките и ще видя какво ще е следващото.
За здравина съм супер доволен ит Бестард-а , но не всички модели са ми удобни.
Evasion на Саломон има 20 вида и модела, 99% не стават. Дал съм точните модели и подметки , трябва да се спазва името до последната буква, за да си доволен . Прати снимка какво си взел, ако не е трудно
Ехх, Ангел неверни
Чел съм внимателно
Едните са Evasion 2 MID LTR GTX високи, точно като на снимката по-нагоре
Другите са Evasion 2 LTR ниски. На връх Тумба, есен по камъните бях все едно по лед. Но както казах основно с тях карам колело и ще ги доизнося( те и без това имат разкъсани шевове) и ще търся други
Сря Мар 01, 2023 9:18 pm
аngel
zlia написа:
Ехх, Ангел неверни
Чел съм внимателно
Едните са Evasion 2 LTR високи, точно като на снимката по-нагоре
Другите са Evasion 2 LTR ниски. На връх Тумба, есен по камъните бях все едно по лед. Но както казах основно с тях карам колело и ще ги доизнося( те и без това имат разкъсани шевове) и ще търся други
А, неверни, знаеш ли някои каки как ми завъртат главата Вервам им, ама на другия ден викам - Аз бях пиян, нищо не помня от вчера
Майтапа настрана, просто исках да зная кое не е читаво. Предполагам, че са ниските Evasion 2 LTR . Там шевовете са много . Аз тях ги ползувам за градски, имам 2 чифна , само са различни по цвят . Тежките кожени с гумено бомбе, не струват, разпадат се отпред след 3 години.
Обаче на Evasion 2 LTR високи, съм изходил общо 3 чифта от 2005 година, неунищожими са. Скоро изхвърлих първите 2, изтриха им се подметките до дъно. Но бяха ценни, в кал до колене да разхождам кучето, че то не обича да върви по пътеки и паваж.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... , 15, 16, 17Следваща
Страница 16 от 17
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети