с. Пастра - язовир "Калин"
Пацко, знае ли стопанката каква изненада и готвиш - най-екзотичният път в България?!
16 километра, които са тясно бетонно пътче, с безброй серпентини, което те извежда почти на 2400 м. н.в.!
Иска се много внимание и спокойно каране!
Мое скромно мнение - не е за всеки шофьор и всякакви пътници.
Пътят е изровен на места, особено в завоите и то е ясно при толкова много вода дето се стича в Рила.
Има една бариера долу, която да не те притеснява - вдигната е по принцип.
Миналите две лета я затваряха за останалите МПС, заради ремонта на язовир "Калин" - с цел безопасност
и се качваше само обслужващата техника до язовира.
Горе до Винтчето, понякога лятос става импровизиран паркинг. Всякакви коли /без лъскави/ може да видиш -
ниски, ретро-соц. возила на хората, които ходят за боровинки, Уазката, с която наглеждат язовира,
на Венци - хижаря роднини с джип, които качват провизии за хижа "Иван Вазов".
Пастра - язовир "Калин" не е за хора със слаби нерви, де!
Най-много ти да караш, а стопанката с Рудина подир теб - пеша.
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Чет Юли 04, 2019 6:05 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1262 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Огромно благодаря
Диана, от това имах нужда. И от на Ники кемпера. В сряда сме там
Пътят от Пастра до яз. Калин не е за всеки шофьор и не е за всяка кола. Денивелацията, която се преодолява е от 700 до 2400 м н.в. в рамките на около 16 км. Имай в предвид, че е добре колата да е по-височка, завоите са доста и на места пътят е изровен. Почти през цялото време се кара на 1-ва и по-рядко на 2-ра скорост. В обратната посока често прегряват спирачките. С кемпер не си представям качването до там. Да не казвам, че ми се струва невъзможно.
Пет Юли 05, 2019 10:33 am
Penkov
Здравейте. Търся две места от София за лифта на х. Пионерска, за Неделя 11.08, сутринта. Ако някой има път натам и има места, ще се радвам ако се съгласи да ни метне с приятелката ми.
Ако пък не, бихте ли ми дали инфо как най-бързо и рано може да се стигне с транспорт, различен от автомобил.
Благодаря предварително.
Ако пък не, бихте ли ми дали инфо как най-бързо и рано може да се стигне с транспорт, различен от автомобил.
Благодаря предварително.
Такси не ти ли върши работа или се брои за автомобил ? Преди години ми взеха 16лв на мен и авера ми с огромни раници от центъра до лифта.
Беше първото такси което видяхме в Сапарева Баня.
От София до Сапарева Баня не съм пътувал но предполагам има Автобус ?
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source
Чет Авг 08, 2019 8:44 pm
kaloyanv
Penkov написа:
Здравейте. Търся две места от София за лифта на х. Пионерска, за Неделя 11.08, сутринта. Ако някой има път натам и има места, ще се радвам ако се съгласи да ни метне с приятелката ми.
Благодаря предварително.
Ако не бързаш може и с градски транспорт. От автогара сердика (тази до централна гара)тръгва първи автобус за дупница в 7.00. После има на 30 мин бус до сепарева баня. Там като слезете на центъра има маршрутка неофициална която кара, просто питайте. Но да знаете че по тази схема ще стигнете 11.00 някъде. Иначе е евтино.
Чет Авг 08, 2019 10:03 pm
Alina
Рилски манастир - такси
Георги Стефанов Тахтаджийски (0899 507 275)
Такси от-до Рилски манастир и околните села/градове.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети