Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 523 Местожителство: Велико Търново
Хе-хе, с носталгия си спомням сагата за Скакавица - Джерман. Пак така мъгляви бяха експертните становища. Полиция и военни, едва ли не способстват за построяването... Правителството се кълне в необходимостта и функционалността на деривацията, а година след построяването порои разрушават великото съоръжение. Ех, сякаш нищо ново под слънцето.
_________________ И опитни планинари са загубвали пътя, но "Който не знае на къде е тръгнал, винаги стига другаде" .
Сър Т.Пратчет
Вто Юли 31, 2018 10:03 am
t.hristov
В продължение на 10 години Юлен не са плащали екотакса за концесията в Пирин
Със собственика на "Юлен" - като как?
Нали се чудехме кой е собственикът? Е, сега го знаем! Само се питам, що си не купи той част от Алпите, па там да прекроява зоните и да не плаща концесията? Ама тука нали всичко може...
Вто Дек 18, 2018 3:17 am
rumen radev
Гротеска, която може и да не е добре обмислена като последствия. А участието на трима министри в постановката е нелош пример за водевил. На път са да отвратят и тези, които симпатизират на идеята за разширяване на капацитета.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Вто Дек 18, 2018 4:58 pm
EXIIIT
Вече не се казва " Прави се на луд.." , а "Прави се на Марк Жирардели"
Сря Дек 19, 2018 10:21 am
Пчелата Жужа
Бойко Борисов от Австрия:
"В Австрия хората изкарват милиарди от туризъм. Имат с пъти, пъти, пъти, пъти повече лифтове, писти и никаква екология. Тук няма ли зелени? Ако нашите зелени дойдат, ще ликвидират целия бранш в Австрия, който има около 30-40% провинции и си изкарват хората хляба от това. Аз съм горд, че България може би има най-силните зелени организации в света. Такива силни организации аз не мога да си представя другаде да ги оставят да съществуват. Но нашите са такива, че успяват. Както виждате, 20 години няма правителство, няма президент, който да намери смелост и кураж и да каже: „Това все пак е едно правилно решение да се развива туризма“, каза още Бойко Борисов.
Ха, коментирайте!
Аз, ако бях млада, щях да кажа: "Не! Никакви лифтове, никакви писти!"
Сега, като съм стара, казвам: "Ех, да можеше една кабинка Тодорка - Вихрен -Кутело!"
Базовият въпрос: Как е управлявана държавата, ако е вярно, че ски шампионът е започнал да придобива "Юлен" през 2012 г. и финализирал сделката през 2016 г. и никой от управляващите, нито прокуратурата знаеше кой стои зад концесионера в Банско или поне така твърдеше.
След базовия въпрос никнат и конкретните питания:
- Какво става с онова твърдение на премиера Бойко Борисов в отговор на въпрос, че Цеко Минев е собственик на "Юлен" АД. Ако Жирардели казва сега истината, значи Борисов просто не знае? Или са го лъгали? Или е излъгал? Но ако премиерът е държан неинформиран или в заблуда, кой е бил заинтересуван от това? Какъв е този премиер, когото могат да дезинформират, и така ли е управлявана държавата? С премиер, който говори каквото му падне, понеже не знае; или понеже крие истината?
- Но това не е всичко: Марк Жирардели беше представян в медиите като съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова още от служебното правителство на Георги Близнашки. Ангелкова знаеше ли, че шампионът вече е придобил концесията или е бил в процес на придобиване, когато ѝ е станал съветник (сега тя започна да твърди, че не й бил съветник, а бил посланик на българския туризъм зад граница през 2014 - 2016) ? Ако не знае кой е човекът, когото е взела за съветник, какъв министър е? А ако знае, защо не е казала на премиера?
А кога ли Цацаров е научил, че Жирардели е собственик
Един от въпросите опира и до главния прокурор, доколкото той стои на върха на властовата пирамида независимо от номинално разделените власти. Стои, в смисъл че ако поиска, може да я срути с едно постановление, а може и да я крепи "в интерес" колкото пожелае, игнорирайки мълчаливо поразиите ѝ.
Та знаеше ли г-н Цацаров, че Марк Жирардели е собственикът, когато неотдавна в "Шоуто на Слави" обяви, че прокуратурата вече е установила кой е, но той - главният прокурор - не можел да се сети в момента. Нормално е да е бил установен собственикът - нали още през март март главният прокурор е разпоредил проверка и е била изискана информация от Вирджинските острови кой стои зад офшорката "Такс сървисиз лимитид", която държала (или държи) най-големия дял в концесионера "Юлен" АД, но се оказа, че не е. Още се чакало информация, обясни после говорителят му.
Премиерът знае едно, главният прокурор не е ясно какво знае и какво не иска да си спомни в ефир. Какво прави правителството по установената от проверка на прокуратурата неправомерно увеличена площ на концесията - никой не казва.
Умерена радост
Новината е чудесна, но нека все пак имаме едно на ум, докато министри са Нено Димов, Валери Симеонов, Красен Кралев и Николина Ангелкова. Основно Нено Димов. Валери Смеонов лично ни предупреди, че еуфорията ни е прибързана. Не знам каква ще бъде следващата им стъпка заедно с Цеко Минев, кмета на Банско, Марк Жирардели и тям подобните, но със сигурност те ще измислят нещо. Като начало очаквам да прочета, че Банско е продадено на папата, защо не? Представям си в каква треска сега търсят име на следващата поразия, която само по име да се различава от "втори лифт". Няма да мирясат тия изроди!
Чет Яну 17, 2019 5:34 pm
gerito
За първи път ВАС да свърши нещо полезно и в името на народа, а не на олигархията.
Вто Яну 22, 2019 4:19 pm
vladofff
Re: Умерена радост
Сотиров написа:
Новината е чудесна, но нека все пак имаме едно на ум, … еуфорията ни е прибързана.
Не съм запознат с подробности, но доколкото разбрах е отменен един административен акт, с който се приема нов план за управление на парка. Тъй като плановете по закон са срочни документи, това означава, че трябва да се изготви нов, който … не виждам причина да не може да е и същия... и … да попадне при евентуално обжалване, … на вече подходящ съдебен състав. Като имам наблюдения как работят върховните съдилища, даже си мисля, че това даже може да е нарочен ход на Цеко и пасмина, за да си помислим, че може нещо да се промени в кочината. Съответно ще "поработят" малко, Прасун ще арестува няколко от най-активните активисти да ги "респектират" в кауша /вижте какво се случва с Иванчева, адвокатите и свидетелите по делото с КТБ/, и накрая всички в бяло...
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... , 12, 13, 14Следваща
Страница 13 от 14
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети