Добри са ти снимчоците, Пешо, чак ми се прииска да е зима
Сря Юни 17, 2009 1:37 pm
miaki
За първи път ..
Здравейте !
За първи път .... така го нарекох, и действително е така. След достатъчно много време и благодарение на един много скъп човек за мене открих магията ...... и ще продължавам да я търся.
Браво! Щом е за първи път, начи вълненията са били големи. Ще е хубаво да напишеш нещо за да ги споделиш.
Иначе има готини моменти на снимките, особено с подаващото се слънце през облаците:
Поздрави!
Чет Юли 16, 2009 4:01 pm
miaki
Писането не ми се отдава особено, но следващия път ще се постарая повече. Изживяването беше уникално въпреки, че времето не беше от най доброто, но пък имаше своя чар.
Пет Юли 17, 2009 11:29 am
bets
Здравейте!Искам да ви попитам дали при лятно изкачване е възможно да вземем кучето си с нас?Възможно ли е изкачване без приспиване?
Пет Юли 31, 2009 4:53 pm
Visoko
вр. Мусала
Здравейте,
В петък, събота и неделя лифта работи от 8.45 до 18ч, така че при добра организация има достатъчно време за отиване до вр. Мусала и връщане. Мисля че в понеделник и вторник лифта почива, а в сряда и четвъртък е до 16ч.
Поздрави и успешно изкачване!
Съб Авг 01, 2009 2:46 pm
dido
Абе тия кучета се оказаха държеливи твари. Тия дни една такава гад - порода дратхар - птичар - се разходи от Тевното езеро до в. Каменица. На другия ден - през Полежаните до х. Безбог (който е ходил знае какъв е камънак там) ...
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Авг 03, 2009 9:13 pm
Gamina
В четвъртък по лятната пътека/магистрала към Мусала се разминахме с един дребен дакел. Горкото толкова жално гледаше и се чудеше как да се свали по камъняка
Пон Авг 03, 2009 11:20 pm
Jonnie_Walker
Новак
Ето какво прави един новак, който зад гърба си има точно две изкачвания, едното на Черни Връх, дугото на Седемте рилски езера, а това ми е третото до Мусала.
Неможеш да стигнеш на върха, и да не се покатериш на последните 40 см!
_________________ Take the first step and keep walking
Пет Авг 21, 2009 11:13 pm
Valio
Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца
Нетрадиционно изкачване на връх Мусала
22.09.09г.
9.10 часа бях в Боровец. Тръгвах към лифта, когато един мъж, който също бе в буса от Самоков, ме попита къде е лифта за Ястребец. Казвам му, че сме в една посока. Оказа се, че лифта не работи от 13.09.09г. заради профилактика.
Имах идея с лифта да се кача до Ястребец и оттам да направя пълен траверс на връх Мусала. Но при това положение можех да направя половината и от върха да си сляза по традиционния маршрут.
Зарязах човека да се чуди /дори не го попитах докъде иска да ходи/ и хукнах нагоре по асфалта. Вече бях на Мусаленската пътека, когато дочух, че ме настига някой. Обръщам се - същия човек. Казва ми, че за първи път идва насам и не знае пътеката за върха. Чел в нета, че до хижата се стигало за 4 часа, след това до върха за два и незнам си колко на връщане... Затова си взел спален чувал и шалте, ако замръкне. В интерес на истината това му е второто ходене в планината от близо 20 години, когато е бил ученик. Първото му било в края на август на Мальовица.
Казах му, че няма къде да се обърка след като се разделим. Ще вървим заедно до края на пистите Маркуджик 1, 2 и 3. Аз хващам една от пистите и се качвам на билото.
Въпреки, че не е ходил на планина, човека се оказа, че е маратонец. Но през пролетта претърпял контузия и оттогава не е тичал. Но въпреки това ходеше много добре и това ме увлече и мен. Имам навика на Велчовото мостче да поглеждам GPS-а. Гледам и не мога да повярвам - 4.90 км/час средна скорост. Викам му, че много бързо се движим и нагоре "ще спукаме гумите".
Затова нагоре понамалихме темпото и към 11.00 часа се разделихме. Той продължи към хижата и върха по традиционната пътека, а аз по пистата "Маркуджик 2б" към билото. Много е стръмна тази писта. Започнах да усещам схващания на прасците на краката. Както и да е - за 35 мин. бях на билото.
вр. Дено, вр. Иречек, вр. Малка Мусала и вр. Мусала
вр. Голям Скакавец, вр. Малък Скакавец, вр. Пчелина
Към 12.20 часа бях пред връх Алеко. Докато се чудех, как ще го кача този връх, видях, че има пътека, която го подсича.
вр. Малка Мусала, вр. Мусала и Безименен връх
След като заобиколих връх Алеко, качих Безименния и продължих към Мусала. На десетина минута от върха по традиционната пътека видях човек. Оказа се, че това е моя човек, с който се разделихме.
Мусаленски циркус
връх Малка Мусала и Трионите
На върха бях в 13.45 часа. Заради неработещия лифт нямаше навалица на върха. Освен нас двамата, имаше само още пет човека.
поглед на юг от върха
След кратка почивка надолу продължихме двамата заедно. В 17.35 часа бяхме в Боровец. Оказа се, само за пет минути сме изпуснали буса за Самоков. Нямаше как, хванахме следващия в 18.30. От Самоков хванахме последния автобус за София в 19.00 часа.
Така, след трите дни в Пирин и този в Рила, уплътних четирите почивни дни.
Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца
03.03.10г.
До Велчевото мостче всичко бе О.К. Снега не беше много и придвижването бе лесно.
Горе-долу бе сравнително добре и до пистите.
Но натам, защото не си бяхме взели снегоходките, почна едно затъване... И така, от Боровец до хижата за 3.30 часа. Там нямаше никой.
А времето бе прекрасно. Слънчево и тихо.
След хижата слънцето започна по-често да се скрива от облаците.
Издрапах по улея, и там се появи много студен вятър. Добре, че не бе силен.
Почти за два часа бях на заслона.
Там си сложих котките. От студения вятър не си усещах пръстите на ръцете, въпреки ръкавиците. Така, трудничко за един час бях на върха.
каква козирка... на върха
Взех от метеоролога един чай и постоях на топличко до радиатора около 20 мин.
И батериите на фотоапарата живнаха, за да направя някоя и друга снимка.
На връщане не съм снимал, заради облачното време.
От доста време се канихме да направим едно ходене до Рила . И това стана през почивните дни по 24 май. Макар и времето да не бе обещаващо .
http://www.album.bg/metro/albums/134582/
_________________ На туриста раницата е тежка ,но главата е лека!!!
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3Следваща
Страница 2 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети