ceckoguide написа:
Ами ако тръгна от Хайдушка песен, мина през Ехо, и от там към Козя стена Юмрука не ми ли се пада след Ехо?
Така се пада и не грешиш, ама както си го обяснил не те разбират другите.
Защото така не се говори за маршрут. Какво значи преди или след, има си посоки - на изток, запад, север или юг И се прави разбивка по дни, а не всичко в едно изречение да се опитваш да кажеш
Иначе е така, да, ако се качиш от Хайдушка песен не към Козя стена а направо през Ушите и после през/под Кавладан стигнеш до Ехо, Юмрука ти се пада СЛЕД Ехо. Т.е. оставяте си раниците в хижата и само с едно шише вода и една вафла за всеки случай го изкатервате по въжето да снимате залеза. Слизате и нощувате в Ехо.
На другия ден се връщате на изток до х. Козя стена и оттам си слизате до Хайдушка песен.
Това е по съвета на Николай, ако искате да видите всичко. Макар че имайте предвид, че има ходене, а денят е къс вече.
Освен това така ще ви се повтори част от маршрута, но щом сте с кола това почти винаги е неизбежно.
Успех, приятно ходене и умната!
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Последната промяна е направена от Mariana1000 на Сря Окт 15, 2014 9:14 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Окт 15, 2014 7:20 pm
ceckoguide
Mariana1000 благодаря много, предполагах че не съм се изказал правилно, но накрая се оплетох и аз Сега си отворих картата, прочетох написаното от Вас, и вече ми стана ясно какъв е маршрута Цялата работа идва от там, че аз гледах след х.Козя стена да хванем по зелена маркировка на юг, но от там ми се виждаше доста заобикаляне, минава се покрай вр.Самсаклътепе, след това покрай Юмрука и чак тогава в х.Ехо.И на втория дена от х.Ехо през вр.Ушите и да слезем при колата
_________________ Човек дори и добре да катери, се жени!
Абе приятел вярно че картата е равна, ама планината е нагъната. Мързи ме да сметна в момента денивилацията която си смятал да преминеш по зелената пътека, но повярвай ми за един ден не става. Пък и смисъл няма. Добре си огледай нещата, освен ако не се бъзикаш с нас тука. Вече няма да се учудя и това да прави някой
Сря Окт 15, 2014 8:06 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3385 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
НИКОЛАЙ Т. написа:
Ако искаш съвет,аз бих го направил така:х.Хайдушка песен-вр.Ушите-х.Ехо-вр.Юмрука - първия ден.Втория ден х.Ехо-х.Козя стена-х.Хайдушка песен.
Сега видях какво си написал. Бъркаш се,между двете хижи е вр.Ушите и вр.Кавладан,вр.Юмрука е след х.Ехо в посока вр.Вежен.
Може да се направи и обратният вариант - да се разменят първи и втори ден. Зависи какво предпочиташ да снимаш от Юмрука - изгрев или залез.
Сря Окт 15, 2014 8:08 pm
НИКОЛАЙ Т.
Ето Цецко, Стефко е нарисувал съвсем ясно варианта който ти предложих и мисля,че по-ясно няма на къде.Дори го е разнообразил със слизане по заподния склон на Юмрука и връщане до хижата по лятната пътека.Остава само да ви пожелаем хубаво време и успешно изпълнение.
Аз предпочитам моя вариант,защото при него височината се набира по-плавно,докато от Хайдушка песем към Козя стена си е стръмно .
Последната промяна е направена от НИКОЛАЙ Т. на Сря Окт 15, 2014 8:24 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Окт 15, 2014 8:21 pm
ceckoguide
Dimo Kolev написа:
Абе приятел вярно че картата е равна, ама планината е нагъната. Мързи ме да сметна в момента денивилацията която си смятал да преминеш по зелената пътека, но повярвай ми за един ден не става. Пък и смисъл няма. Добре си огледай нещата, освен ако не се бъзикаш с нас тука. Вече няма да се учудя и това да прави някой
Благодаря за просветлението, че е нагъната Не съм чак толкова скаран с планината, колкото явно изглежда, просто до сега съм ходил все с други доста по-опитни от мен и като цял не съм се интересувал от карти и т.н.До преди да спра да практикувам хобитата ми, поради здравословни причини, всяка събота и неделя съм обикалял, сега така се стекоха обстоятелствата, че имам пак възможността да обикалям, купих си карта, питам тук там, чета по форума и планирам разходките за почивните дни, а не да търся все приятели, които да направят маршрута, и аз да съм малко като кон с капаци.Наясно съм, че това което бях планирал е доста дълго, и ето защо отворих тази тема за да се допитам и до Вас по-опитните, и минали по този маршрут Правил съм преходи по 12-14 часа, така че съм горе долу наясно с ходенето в планината, с това че деня в момента е по-къс, че времето може да ни превърне разходката в приключение и т.н.
_________________ Човек дори и добре да катери, се жени!
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети