Благодаря за отговорите!
Темата е изчерпана и няма какво повече да се коментира.
Последната промяна е направена от пишман турист на Съб Окт 11, 2014 9:54 am; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Окт 10, 2014 6:07 pm
Вардаров
Колега...остави си колата на Гюлечица и тръгни по пътя за ЦПШ.....след 3 завоя или около 20 мин ще излезеш на един завои-сечище....в дясно почва пътеката за яворова поляна и оттам в долината на урдина(вече е дърварски път и няма как да го объркаш) за 4 часа от Гюлечица си на урдини езера,разпределяш времето за обикалянето им и сложи 3.30 връщане !Зарежи зелени рид-зарежи паничище-ще се утрепаш от ходене и в двете посоки!
Пет Окт 10, 2014 11:57 pm
horseman
ZCEZBPM написа:
Вардаров написа:
Колега...остави си колата на Гюлечица и тръгни по пътя за ЦПШ.....след 3 завоя или около 20 мин ще излезеш на един завои-сечище....в дясно почва пътеката за яворова поляна и оттам в долината на урдина(вече е дърварски път и няма как да го объркаш) за 4 часа от Гюлечица си на урдини езера,разпределяш времето за обикалянето им и сложи 3.30 връщане !Зарежи зелени рид-зарежи паничище-ще се утрепаш от ходене и в двете посоки!
Урдините езера както и всички езера в планините са една идея по-хубави гледани отгоре затова не трябва да се пропуска един поглед някъде от връх Вазов, Зелени рид или наоколо.
Не трябва да се търси всеки път на хляба мекото, тоест най-лесното и бързото.
Това имах предвид и аз.
_________________ I want that star, I want it now
I want it all and I don't care how
Careful what you wish
Careful what you say
Careful what you wish, you may regret it
Careful what you wish, you just might get it
Съб Окт 11, 2014 12:06 pm
пишман турист
horseman написа:
ZCEZBPM написа:
Вардаров написа:
Урдините езера както и всички езера в планините са една идея по-хубави гледани отгоре затова не трябва да се пропуска един поглед някъде от връх Вазов, Зелени рид или наоколо.
Това имах предвид и аз.
То се налага да отговоря след като се продължава с писането.
andimit и Вардаров ми дават отговор на това което съм питал. Питането ми предполага тръгване от района около ЦПШ. Не ни интересува тръгване от друг район, по друг 3, 5 или 10 маршрут и т.н за да ни е по - лесно. Ясно е че гледката на езера от високо е по - хубава.
Получих необходимата информация за което благодаря на всички опитали се да помогнат.
Съб Окт 11, 2014 2:53 pm
Marthin
Днес ходихме през ЦПШ-Овчарски улей-Мальово поле , много е лоша пътеката , забихме се през едни клекове , през реката беше едно хлъзгане.
Съб Окт 11, 2014 5:35 pm
horseman
пишман турист написа:
horseman написа:
ZCEZBPM написа:
Вардаров написа:
Това имах предвид и аз.
То се налага да отговоря след като се продължава с писането.
andimit и Вардаров ми дават отговор на това което съм питал. Питането ми предполага тръгване от района около ЦПШ. Не ни интересува тръгване от друг район, по друг 3, 5 или 10 маршрут и т.н за да ни е по - лесно. Ясно е че гледката на езера от високо е по - хубава.
Получих необходимата информация за което благодаря на всички опитали се да помогнат.
Колега, извинявай за коментара, ама ми стана супер неприятно от язвителния ти отговор. Ние просто се опитахме да ти дадем варианти с плюсове и минуси. Питането ти варираше от тръгване от ЦПШ до тръгване от х. Вада, разликата между тях е едва ли не същата, като да тръгнеш от Паничище, както и да е, щом темата е прилючена, значи е приключена. Приятна и спорна разходка.
_________________ I want that star, I want it now
I want it all and I don't care how
Careful what you wish
Careful what you say
Careful what you wish, you may regret it
Careful what you wish, you just might get it
Съб Окт 11, 2014 5:49 pm
пишман турист
horseman, колега още явно не съм и не съм искал да засегна никого. Но ми е направило впечатление във форума че когато някой по - неопитен попита от мястото което си е избрал по една или друга причина да тръгне, че повечето напътствия са такива които го карат да тръгне от съвсем друго място. Като не познаваме района сме преценили че е по добре да тръгнем по явна пътека която в случая е и около река. Няма какво толкова да стане, най - много да ходиме, ходиме по пътеката и докъдето стигнем и после да се върнем по същия път. Риск почти не съществува в този вариант. От Паничище с лифта сме преценили че ни устройва тъй като от паркинга до хижата го качваме за около 1 ч. и 15 м. и не ни се дават 48 лв. за двупосочен билет. Тези 1 ч. и 15 м. ни увеличават времето. А и ние искаме да седнем до някое езеро и да се излежаваме ако има време. Както и да е. Всичката информация ми беше полезна и ще свърши работа може би друг път.
Съб Окт 11, 2014 9:00 pm
mom4i
Здравейте!
Най-удачно е да се ходи до Урдини езера през Зелени рид - много по-пряко е и пътеката е много по-добра и добре маркирана.
Повечето денивелация (200-300 м) се компенсира много кратно от по-късия и по-лесен път. За гледките няма смисъл да се говори...
По долината преди време се минаваше няколко пъти реката, мостове нямаше едно време (може и да са направили сега, това ще е добре), реката се газеше, имайки пред вид мокрото лято, и сега няма да е лесно да се пресече. Много е дълга тая долина...
Имам спомени, че като свърши долината и почне циркуса, пътечки има навсякъде, а езера не се виждат, човек се чуди на къде да хване... Особено някой, който няма опит в планината. От Зелени рид ги виждаш почти всичките, избираш си път през тях и слизаш.
Най-добре е да се качи от Яворова поляна по Зелени рид, и после може да се слезе по долината - кръгче, логичен маршрут
Успех!
Момчи
Пон Окт 13, 2014 3:06 pm
markiril
даа
mom4i написа:
Здравейте!
Най-удачно е да се ходи до Урдини езера през Зелени рид - много по-пряко е и пътеката е много по-добра и добре маркирана.
Повечето денивелация (200-300 м) се компенсира много кратно от по-късия и по-лесен път. За гледките няма смисъл да се говори...
По долината преди време се минаваше няколко пъти реката, мостове нямаше едно време (може и да са направили сега, това ще е добре), реката се газеше, имайки пред вид мокрото лято, и сега няма да е лесно да се пресече. Много е дълга тая долина...
Имам спомени, че като свърши долината и почне циркуса, пътечки има навсякъде, а езера не се виждат, човек се чуди на къде да хване... Особено някой, който няма опит в планината. От Зелени рид ги виждаш почти всичките, избираш си път през тях и слизаш.
Най-добре е да се качи от Яворова поляна по Зелени рид, и после може да се слезе по долината - кръгче, логичен маршрут
Успех!
Момчи
Абсолютно съм съгласна с предложеният маршрут и с основанията за пътеката през Зелени рид! Слизането по Урдина река е за предпочитане пред качването.
Преди 2 месеца се качвах по пътеката по Урдина река - ами от ЦПШ до езерата - 3ч. 30, обаче ако е мокро и са придошли рекичките...
Аз лично не бих си го причинила качването и слизането от езерата да е за един ден, но пък сега май е студено да се спи на палатка.
Пон Окт 13, 2014 5:19 pm
пишман турист
mom4i написа:
......
............
Момчи
И сега явно е същото mom4i. Малко след отбивката за х. Иван Вазов по пътеката за Урдини езера реката трябваше да се гази, не ни се газеше в октомврийската вода. Има един потънал в реката мост по който не може да се мине и малко по - надолу едно хлъзгаво от сутрешната влага дърво. Пробвах дървото и минах доста трудно, върнах се да помислим дали да продължаваме защото и нагоре сигурно щеше да има подобни преминавания. Решихме че като сме дошли нека се пробваме, най много да се върнем бързо - бързо. То така и стана. Застанах на средата на дървото над реката да помогна на детето да мине и не се получи. То цопна с единия крак до коляно в реката. Толкова ни беше ходенето към езерата. Върнахме се при колата. Догодина август ще го направим, когато водата е ниско и е по - топло за да я прегазиме както сме правили другаде. Поне разбрахме хипотетично какво време ще ни е нужно. Иначе за тръгване от моста на Урдина река според нас е по - добър вариант, отколкото от ЦПШ. За какво да караш до ЦПШ и оттам до Яворова поляна, като и на карта се вижда че от моста е по - близо.
След като се прибрахме, за да не сме капо отидохме с колата до под Голи връх на Витоша и оттам до Черни да се побутаме в навалицата. Този път на връщане детето успя да уцели една дупка, която на качване добре я видя че е с вода и кал. Този път беше с вода и кал над коляното. Не е болка за умиране. Вече ни беше избило на смях. Та не ни е било ден. Какъвто профила, такава и разходката .
Пон Окт 13, 2014 9:10 pm
svilen12
Здравейте ! Скоро никой не е писал в тази тема.Искам да питам някои неща.Трагваме от Варна,искаме да отидем до Урдините езера.Целта ни е снимане на езерата и около тях,красиви гледки и всичко което си заслужава с цел ФОТОГРАФИРАНЕ.Нямаме палатки.Ако някой може да каже маршрут който да е оптимален.В колко часа най рано да се тръгне от мястото където ще оставим колата.Снимали сме Урдините езера от връх Дамга,искаме нещо което да не се повтаря !!! Благодаря ви !!!
За кога сте го замислили това ходене , за сега или за лятоска
Чет Май 21, 2015 5:12 pm
excalibur
svilen12 написа:
Здравейте ! Скоро никой не е писал в тази тема.Искам да питам някои неща.Трагваме от Варна,искаме да отидем до Урдините езера.Целта ни е снимане на езерата и около тях,красиви гледки и всичко което си заслужава с цел ФОТОГРАФИРАНЕ.Нямаме палатки.Ако някой може да каже маршрут който да е оптимален.В колко часа най рано да се тръгне от мястото където ще оставим колата.Снимали сме Урдините езера от връх Дамга,искаме нещо което да не се повтаря !!! Благодаря ви !!!
Според мен за дълъг летен ден ЦПШ - Овчарският улей - Мальовишки езера - пътеката покрай вр. Ушите можеш да слвзеш в Урдиния циркус и да се върнеш до Г'юлечица...
Като втора възможност спираш колата малко преди ЦПШ (писано е в предишни теми) - Яворова поляна - по Зелени рид до вр. Зелени камък и оттам по пътека се спускаш в Урдиния циркус и се връщаш през него и Урдина река. Но няма мисля да видиш всички езера...А и без навигация има много варианти да се замотаеш кофти...
Успех!!!
Чет Май 21, 2015 5:12 pm
svilen12
навигация имам на телефона.Ако не става кажи каква да купя и каква карта да взема.Ако може навигацията да е най добрата.Ако може маршрут да задам и да го следвам
Чет Май 21, 2015 5:18 pm
svilen12
С телефона е сложно..пада батерията и не е много удобно.Ако може някоя навигация за планини с голям дисплей и да мога да следвам зададен от мен маршрут. Ходенето не е проблем..Ходили сме на Дамга,Рилски езера,Мальовица,Страшно езеро,Тевно езеро в Пирин.На 05.06 искаме да правим прехода.На 06.06 имаме сбирка в 11.00 на Паничище за пленер 2 дни.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3Следваща
Страница 2 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети